Cbf Me Noooooldu

hala sallıyor millet , hallolmuş arkadaşlar ya =)

bu arada ogulcan, tahminin kısmen doğru ama alp_tunay da doğru... Hava filtresi bu kadar çabuk değişmez , ama bez tıkanmış o ayrı konu :D

dorudur gorkem bn alp_tunay'a yanlıs demedım ayrıca cbf hawa fıltresı 15.000 hıcte az da degıl kuryelr 10.000 de degıstırıyorr 15.000 ıdeal dıye dusunuyorum ayrıca cbf weya cbx kulananlarr ara sıra hawa fıltrelerıne bır hawa wursunlar zor degıl arkadslar 2 tane wıda tutuyorr cunkuu hawa fıltresı motorun canııdır bıldınız gıbı saygılarr

"Çin mallarının aynısı..Malzeme aynı işçilik aynı.....Fabrikası bile aynı...Aynı döküm fabrikasında 5 ayrı motor bloğu dökülen fabrikalar var..."

O dediğin firmalar belirli bir motoru üretip birçok markaya satan firmalar... arora marora bilmemne gibi... o firmaların isimleri yok sadece motor üretiyorlar...

Honda çin fabrikasında kesinlikle Honda güvencesi altında ve o dediğin motorların çok daha yüksek kalitesinde üretilirler. İşçilik ve malzeme kesinlikle aynı değil... Ben gidip bazı çin mallarına baktığımda gördüğüm görüntü içler acısı, zincirleri 2 günde gevşiyor , kaynak yerlerinde çapakları temizlememişler adamlar , civataları dökülüyor vs...
Sence cbf 150'de böyle sorunlar yaşanıyor mu?... hayır , o zaman o malı diğer mallarla aynı tutamazsın...

galiba ilk defa aynı konuda birleştik...:cherry:

ama alp_tunay beton kafalı bir arkadaş olur....anlamaz...

vur vur inlesin bizim alper dinlesin...yürrüüü mezzzciii....:p

Honda hayat onda..

Al bir mez ...olursun....(uyduramadım bişey):p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
galiba ilk defa aynı konuda birleştik...:cherry:

ama alp_tunay beton kafalı bir arkadaş olur....anlamaz...

vur vur inlesin bizim alper dinlesin...yürrüüü mezzzciii....:p

Honda hayat onda..

Al bir mez ...olursun....(uyduramadım bişey):p

Anlattıklarına göre yorum yaptık...Onu yanıltmak gibi düşüncemiz yok....Ama ilk defa duydum sele altına bez koy sen..Sonra o bez ıslansın hava filtresini tıkasın...Olacak şeymi yaaa....Amma uyduruk sistemmiş...

Ön konsola aman ıslak bez koymayın....Sonra kornanız takılı kalır , selektörünüz açılır kapanır falan....:queen: :queen: :queen: :queen:

illa bir kulp takcanız şu canım cbf ye ha...güldiken ile senin işin bir karbon kağıdına bakar ama neyse büyüğümsünüz ben gençliğimi bileyim...:mrgreen:

sanki Çin hondası ile diğer çin üretimleri aynıda...peki alp cim ybryi beğenirdin...oda çinli onada bir kulp takın bakalım...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
illa bir kulp takcanız şu canım cbf ye ha...güldiken ile senin işin bir karbon kağıdına bakar ama neyse büyüğümsünüz ben gençliğimi bileyim...:mrgreen:

sanki Çin hondası ile diğer çin üretimleri aynıda...peki alp cim ybryi beğenirdin...oda çinli onada bir kulp takın bakalım...

Bidaha araştır bakayım nereliymiş.....:bounce:

Hem biz kulp bulmuyoruz....Siz kendiniz bez koyuyosunuz.....:queen: :queen:

metecim dün herro, bugün merro olmaz canım kardeşim.:bounce:
çin muhabbetini açan benim.
geçen yıl, ybr çin malıdır/değildir muhabbeti dönüyordu forumlarda.
bir kaç hondacı arkadaş, ha bire körüklüyordu çin malıdır deyu.

honda da çin'e motor ısmarlayınca, tam süper oldu.:cat:

hadi bakalım tartışın hondacılar. sibiefyüzelli çin midir? değil midir? :queen:

mesaj amacına ulaşmıştır :cat: :queen: :queen: :queen:

Hem biz kulp bulmuyoruz....Siz kendiniz bez koyuyosunuz.....:queen: :queen:

:cat: :queen: :queen: :queen:

Son düzenleme:
vay kekolar vayyy...tek tekde gelmiyonuz ki...yiğitlik bunun neresinde...:p

buldunuz yorgun argın evine gelmiş garip bir Hondacıyı cbf 150 topiği dışında yakaladınız tabi aparkat kroşe ...ayıptır beyler...ben ve canım Hondamı dilinize dolamayınız...asaleti yete beni motorumun...:p

herkes kendi motoruna baksın...en az 70-80.000 km yaparım ben aslanımla...sizin nazarınız değmezse tabi...:pale:

alpcan çin değilmiymiş ybr...sana soruyom hacii...

abi yapma ben 2 yıl önce satmış olduğum keko ötesi motoru tekrarmı alayım...

cbf deki asaletide görmezsen ne diyeyim sana...astala vista Güldiken...:p

pardon???:silent:
aynı güç ve performanstaki 1500 liralık motor varken, 3500 lira veren kim?
üstelik ikisi de çin...
keko kim?:cherry:

diğer arkadaşları tenzih ederim. alınmayınız. sözüm direk meto'yadır...
(şu fıkrayı mutlaka oku :) http://www.motosiklet.net/forum/hos-bir-fikra-t27077.html?t=27077 )

birde baba ben 2.elden nefret ederim...yoksa alp ve sen bana motorlarınızı kitlemeye çalıştınız...bedeva verem dediniz yine almadım...benle uğraşmanızın nedeni herhalde bu olsa gerek...:queen: :p

Bu fıkra tam oldu yerine oturdu vallaaa....:cat:

hah gel sende şıracı alp efendi...edi ile büdü...şerafettin ile hayrettin...:queen:

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
birde baba ben 2.elden nefret ederim...yoksa alp ve sen bana motorlarınızı kitlemeye çalıştınız...bedeva verem dediniz yine almadım...benle uğraşmanızın nedeni herhalde bu olsa gerek...:queen: :p

hah gel sende şıracı alp efendi...edi ile büdü...şerafettin ile hayrettin...:queen:

İşte bunu bana demiyecektin.....Yıktın köprüleri ovaları....

Anlattıklarına göre yorum yaptık...Onu yanıltmak gibi düşüncemiz yok....Ama ilk defa duydum sele altına bez koy sen..Sonra o bez ıslansın hava filtresini tıkasın...Olacak şeymi yaaa....Amma uyduruk sistemmiş...

Ön konsola aman ıslak bez koymayın....Sonra kornanız takılı kalır , selektörünüz açılır kapanır falan....:queen: :queen: :queen: :queen:

Elin Japonu bizim Türk'ün yağlı kirli ıslak bezini hesaba katamamış kusura bakmayın :)
Bana kalırsa da Ybr'de vites bu kadar rahatsız bir yerde olamaz... Cbr'dan Ybr'ye bindiğimde vites değiştirmek için bayağı uğraşmıştım... Bide ön konsol dağılacak gibi yüksek süratte güven vermiyor... Ama ben kalkmış bişey diyomuyum :p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Elin Japonu bizim Türk'ün yağlı kirli ıslak bezini hesaba katamamış kusura bakmayın :)
Bana kalırsa da Ybr'de vites bu kadar rahatsız bir yerde olamaz... Cbr'dan Ybr'ye bindiğimde vites değiştirmek için bayağı uğraşmıştım... Bide ön konsol dağılacak gibi yüksek süratte güven vermiyor... Ama ben kalkmış bişey diyomuyum :p

Ybr nin konsolu mu dağılacak?....:silent: :silent:

Piyasadaki en sarsıntısız en konforlu konsol ybr de arkadaşım...Derler ya motorların şavroleleri....Hah işte ondan...Bence senin bindiğin ybr de bir sorun vardır belki...Hem sürme açısı hemde manevra yapabilme rahatlığı tartışmasız ybr dedir...Kendi motorum diye söylemiyorum....Tamamen tecrübeye dayanarak söylüyorum...

Vites konusuna gelince alışkanlıklar var tabii...Biraz binsen ybr ye daha sonra cbr ninki yers gelir sana....Bende cbr ye ilk bindiğimde yatar vaziyette nasıl kullanıyorlar demiştim....

Bilemiicem bana çok güvensiz geldi...
titreşim var demedim zaten , ama çatur çutur gıcır gıcır :p

selam bugün cbf mi teslim aldım şöyle bi 40 km yaptım..at gibi maşallah at..
yanlız el kitapçığında rodajdan bahsedilmemiş..satan arkadaş 1000 e kadar 80i geçme dedi,dedi de koca fabrika en önmeli konuda bişey yazmaz mı yoksa biz mi kuruntu yapıyoruz..bu arada bu ısıtma işicanımı sıkıyor biraz..soğuk motoru çalıştırmadan evvel jigleyi sona alıp gazı da 4/1oranında tahminen tabi açıp marşa basıyorsun en az 20 saniye ondan sonra kararlı çalışacak ama nerde ya bendekinin rolantisi çok düşük yada ısıtmayı yeterli yapmıyorum..
bugün bayiden motoru alacağım zaman satıcı epey bi uğraştı kararlı hale getirmek için o arada selenin hemen altından bir miktar yağ damladı....ona sorduğumda önemli değil dedi.ancak ilginç olan silindirdin oralardan değilde selenin altından yağın damlaması..sizce bu ne olabilir başına gelen var mı?

hayırlı olsun öncelikle
en az 20 saniye marşa basman çok enteresan ve zararlı...
benim motor butona tek basışımda gaz vermeden çalışıyor (jigle çekiliyken)
sen onu bir danış biryere , bu arada rolanti vidası benim motorda sağda altta ters duruyor , elle ayarlayabiliyorsun , seninkinde nerede bilemiyorum...

selam görkem kardeşim..
ben yanlış anlattım..ısıtma için jigleyi sona alıp..gazı da 4/1 oranında verip motoru çalıştırıyorum ve en az 20 saniye 4/1 gazla jigle sondayken ısıtma yapıyorum galiba şimdi doğrusunu söyledim..
eğer senin dediğin gibi olsa ne marş kalır nede motor:))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar