Motosiklet tescilinde kask zorunluluğu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
http://www.milliyet.com.tr/2007/01/15/yasam/yas02.html

Motosiklet tescilinde kask zorunluluğu

Osmaniye Emniyeti, kazalardaki ölüm ve yaralanmaları önlemek için harekete geçti

TOLGA ŞARDAN Ankara

Osmaniye'de, 2006'da yaşanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yüzde 61'nin motor ve motosikletle meydana gelmesi, bu kazalara karışan sürücülerin yüzde 92'sinin de kasksız olduğunun ortaya çıkması üzerine Emniyet Müdürlüğü yeni bir uygulama başlattı.
Yılbaşında devreye giren uygulama uyarınca, yeni alınan veya ikinci el motor ve motosiklet türü araçların trafiğe kayıt işlemleri sırasında, araç sahiplerinin kask satın aldıklarını belirten faturalarını emniyete bildirme zorunluluğu getirildi.
Böylece, en azından trafik tescil işlemi yapılan motor ve motosiklet sahiplerinin kask sahibi olması ve araç kullanırken kask takmasının sağlanması hedeflendi.
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nün uygulama öncesi görüş sorduğu Emniyet Genel Müdürlüğü de, AB ülkelerinde motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine, kask ve koruma gözlüklerinin birlikte satılmasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, "Kentte 20 bin dolayında motosiklet var. Kasksızlığın neden olduğu ölümle veya yaralamayla sonuçlanan kazaların önüne geçebilmek için bu uygulamayı başlattık" dedi.

selim abicim,,bugün maşallahın var hani....yurttan haberlerin muhteşem...

araştırmacı gazeteci selim abi ,,sen çok yaşa

Yani kask kontrolu olacak ama araci alanin ehliyeti olup olmadigina bakilmayacak gene. Ne guzel.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Uygulanıyorsa süper bi fikir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Benim kaskın faturası doğada çoktan eriyip yok olmuştur. Osmaniye'de yaşasam ve motor değiştirsem yandım, bir de yeni kask alacaktım. Ama olsun, bir şeyler yapılmalı ve devamı gelmeli.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Çok saçma uygulama...Motor satıcıları sahte kask faturasını da motorun fiyatına dahil edicek...Nooldu kask nerde hani?...

Bizlere yaptırım uygulayacaklarına motosiklet satıcılarına zorunluluk koysalar ya...Motoru kasksız satamassın diye...

Çok saçma uygulama...Motor satıcıları sahte kask faturasını da motorun fiyatına dahil edicek...Nooldu kask nerde hani?...

Bizlere yaptırım uygulayacaklarına motosiklet satıcılarına zorunluluk koysalar ya...Motoru kasksız satamassın diye...

Oldu, motoru sat yenisi al bir kask daha; onu sat bir kask daha... Ne bu koleksiyonculuk mu yapacağız :p

Ben uygulamayı beğendim. Hiç yoktan iyidir bence.

yaptırım gücü olmadan bizim insanımızın %70 yapmaz zaten
bence ii olmuş böle bi uygulama
en azından bir kısım insan bu kurala uyacak

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Oldu, motoru sat yenisi al bir kask daha; onu sat bir kask daha... Ne bu koleksiyonculuk mu yapacağız :p

Ben uygulamayı beğendim. Hiç yoktan iyidir bence.

İlla muhalefet olacan ha....Zırt pırt motor değiştirme sende o zaman....:p

0 Motor alırken olacak olaydan bahsediyorum....Dediğim gibi olmalı...Sizin dediğiniz gibi olursa adamlar motor fiyatından düşer kask ilave eder...Kaskı göremezsin bile...Faydası nerde kaldı?...

Haa derki devlet motoru kaskıyla satabilirsin ey üretici.....Ona tamam sonuna kadar....Artık iyi kask hediye eden motor çok satar...Faydası tabiiki bize gelir...Öteki türlü satıcıların cebi dolar...

İlla muhalefet olacan ha....Zırt pırt motor değiştirme sende o zaman....:p

0 Motor alırken olacak olaydan bahsediyorum....Dediğim gibi olmalı...Sizin dediğiniz gibi olursa adamlar motor fiyatından düşer kask ilave eder...Kaskı göremezsin bile...Faydası nerde kaldı?...

Haa derki devlet motoru kaskıyla satabilirsin ey üretici.....Ona tamam sonuna kadar....Artık iyi kask hediye eden motor çok satar...Faydası tabiiki bize gelir...Öteki türlü satıcıların cebi dolar...

Ya tüm motorlarımı sıfır km alıyorsam. Al yine koleksiyon :cherry: :queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ya tüm motorlarımı sıfır km alıyorsam. Al yine koleksiyon :cherry: :queen:

Oda senin sorunun....Napayım Rahmi Koç müzzesine mi koyalım....Arkadaşlarına verirsin ne güzel.....

2 senede 1 motoru 0(yazıyla sıfır) alsan zaten kaskın eskir...Yani motora da herkes zaten yeni kask alıyor...Eskisini de atarsın acımadan...Nasılsa yenisini hediye ediyorlar ya....

Mantıksızmı şimdi dediklerim...:bounce:

En azından kasklı motor kullanma oranı artar... Güzel uygulama.
Ayrıca bir motoru en az 2 senede değiştireceğinden , ve kasklar da 2 sene sonunda özelliklerini kaybedip kullanılamayacağından eskisini at gitsin...

Bence bu da bir başlangıç her ne kadar yaptırım gücü az olsa da hileye açık olsa da. Çunku bizim milletimiz bir yolunu bulur ne yapar eder işin sahtekarlığına kaçar. Ama bilmez ki taşıdığı can ın kıymetini.Sırf polisten ceza yemeyim diye en ucuzundan kask alır. Buna da polis kaskı diyorlar.Sorduğunda ceza kesiyolar abi ceza yememek için takıyorum yoksa bana birşey olmaz diyorlar.
Ama yine de tebrik etmek lazım Osmaniye Emniyet Müdürü nü darısı buna benzer yaptırım gücü daha yüksek uygulamaların diğer illerde de uygulanması.
Adam gibi kask alıp adam gibi motora binmek. Hayatımızdan daha mı değerli ucuz kask.

Hedef ;sıfır kaza, sıfır kasksız motorcu

tamamen katılıyorum arkadasım sana...

Forumdan Uzaklaştırıldı
bencede gözel uygulama.ama ank da yapılmasın.2-3 gune kadar motorun yenı ruhsatını cıkartcamda.benım kaskım var zate.nerden buluyum fişini yaw.hem fiş almayinca ecicik fiyatı ındırıyok.... :cherry:
vallaha PRO ABİMLE ALP ABİMİ yanyana getirip ortaya bi konu atacan b kenara cekilip bunların kavgasını izleyecen 100 sene ömrün uzayacak gülmekten :cherry: :cherry: :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar