Ybr125 ve Cbf150 yol testi...

Fiyat olarak birbirilerine çok yakın olmalarından ve ikisinin de japon kaynaklı firmalar taraından üretilmiş olmalarından dolayı bu kılasmanda motor alacakların baya aklını karıştıracak bu iki motor...
Kaşından gözünden pek bahsetmeyeceğim, konu performans...
Arkadaşım cbf sini ben de bir arkadaşımın 2005 ybr sini aldım ve Çanakkale/Çan dan Çanakkale-Lapseki-Biga-Çan doğrultusunda yola çıktık...Bendeniz 0.1 ton :cherry: arkadaşım 80 kg... Mesafe yaklaşık 200 km... Amaç yarışmak değil, sadece yolun müsait olduğu yerlerde iki motoru bilinçli bir şekilde kıyaslamak...

Sonuç: Çok net şekilde dolandırmadan söylüyorum,defalarca denendi, hem rampada hem de düzde ikiside birbirine bir üstünlük sağlayamadı...

Bir iki ayrıntıya gelirsek....
YOkuş aşağı max sürat 110, düz yol max sürat 100, rüzgar yok,hava durumu malum güneş var sıcaklık 10 derece civarı....

Bir anı: Motorları değiştik,yokuş aşağı 110 ile gidiyordum ve önümdeki kamyonu geçmek için sinyalimi yakıp sol şeride geçtim tam o sırada yol düzleşti ve bizim sürat düşmeye başladı :cyclopsan , kamyonun kapısına geldim ama daha fazla gidemedim :salut: biraz yanyana gittik ben adama baktım adam beni farketmemiş :rendeer: , hemen fırsatı değerlendirip gazı kesip kamyonun arkasına geçtim :queen: , rezil olamktan son anda kurtuldum :silent:

Bir anı: Motorları değiştik,yokuş aşağı 110 ile gidiyordum ve önümdeki kamyonu geçmek için sinyalimi yakıp sol şeride geçtim tam o sırada yol düzleşti ve bizim sürat düşmeye başladı :cyclopsan , kamyonun kapısına geldim ama daha fazla gidemedim :salut: biraz yanyana gittik ben adama baktım adam beni farketmemiş :rendeer: , hemen fırsatı değerlendirip gazı kesip kamyonun arkasına geçtim :queen: , rezil olamktan son anda kurtuldum :silent:

Ben de CBR ile çok düşmüştüm o durumlara :mrgreen: :cherry: Hele ilk Ankara-Kurtboğazı gezimizde çok komik bir durum vardı yine benzer.

Herkeste maksimum 250cc motor, bir tane EN500 var ama o da artçıydı. Kamyon sollayacağız, artçı tıkadı şeridi ve sırayla sollamaya başladık. Ancak geçemiyoruz kamyonu, hafif bir eğim vardı yukarı doğru. 5 motor ardarda kamyon yanımızda iki gidiş şeridi de kapalı gidiyoruz, neyse ilerde yol düzeldi sollamamız bitti kendi şeridimize döndük, ardarda 6 7 araç geçti sol şeritten. :queen: Biz sollamaya çalışırken arkamızdaki arabalar kuyruk olmuşlar :queen: :mrgreen:

cbf 150 kac km belki rodajdan cıkmamıstır cbf 150 daha performanslı diye biliyorum.

Fiyat olarak birbirilerine çok yakın olmalarından ve ikisinin de japon kaynaklı firmalar taraından üretilmiş olmalarından dolayı bu kılasmanda motor alacakların baya aklını karıştıracak bu iki motor...
Kaşından gözünden pek bahsetmeyeceğim, konu performans...
Arkadaşım cbf sini ben de bir arkadaşımın 2005 ybr sini aldım ve Çanakkale/Çan dan Çanakkale-Lapseki-Biga-Çan doğrultusunda yola çıktık...Bendeniz 0.1 ton :cherry: arkadaşım 80 kg... Mesafe yaklaşık 200 km... Amaç yarışmak değil, sadece yolun müsait olduğu yerlerde iki motoru bilinçli bir şekilde kıyaslamak...

Sonuç: Çok net şekilde dolandırmadan söylüyorum,defalarca denendi, hem rampada hem de düzde ikiside birbirine bir üstünlük sağlayamadı...

Bir iki ayrıntıya gelirsek....
YOkuş aşağı max sürat 110, düz yol max sürat 100, rüzgar yok,hava durumu malum güneş var sıcaklık 10 derece civarı....

cbf 150 ile rampa aşağıya 120 garantisini sana verebilirim düzde'de rüzgar fazla yoksa ve vitesler devirli değiştirilirse 100-105 yapar ybr 125 hiç kullanmadığım için bişey diyemicem o konuda:rendeer:

yokuş aşağı 110 ile gidiyordum ve önümdeki kamyonu geçmek için sinyalimi yakıp sol şeride geçtim tam o sırada yol düzleşti ve bizim sürat düşmeye başladı...

Yokuş aşağı olmaz ama eğer rampadaysan : 1 birim vites düş. Yüklen gaza. :cat: Bakalım kamyon mu yavaşlıyor.Yoksa sen mi hızlanıyorsun! :cherry:

Moderatör (forrap)
 MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:  Forum kullanıcıları foruma açılan başlıklara konuyla alakasız mesaj gönderemezler.Konu dışına çıkan mesajlar silinir.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben de CBR ile çok düşmüştüm o durumlara :mrgreen: :cherry: Hele ilk Ankara-Kurtboğazı gezimizde çok komik bir durum vardı yine benzer.

Herkeste maksimum 250cc motor, bir tane EN500 var ama o da artçıydı. Kamyon sollayacağız, artçı tıkadı şeridi ve sırayla sollamaya başladık. Ancak geçemiyoruz kamyonu, hafif bir eğim vardı yukarı doğru. 5 motor ardarda kamyon yanımızda iki gidiş şeridi de kapalı gidiyoruz, neyse ilerde yol düzeldi sollamamız bitti kendi şeridimize döndük, ardarda 6 7 araç geçti sol şeritten. :queen: Biz sollamaya çalışırken arkamızdaki arabalar kuyruk olmuşlar :queen: :mrgreen:

İyide bi kamyonu geçmiyosa neden hala cbr der durursunuz anlamam...:queen: :queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Uzun yolda kamyonlarla arkadaşlık etmek nasıl bir duygu procan....Haa aman dikkat kamyoncular tehlikeli adamlardır haaa.Sağları solları belli olmaz...:p

Sadece şehir içinde binmiyonuzki....Habire geziyonuz...Ondan sonra kamyoncu muhabbetleri...:queen:

sonuç 125cc lik YAMAHA YBR 125cc ile bu işi götürüyor zaten 25cc de fark olsa pek bişey beklenemez ve ybr ın sıkıştırma performansı daha iyi ...
Compression ratio 10:01 tork Maximum torque 9.6 Nm (0.98 kg-m) @ 6,000 rpm

Motosikleti
Forza250-cygnusL
sonuç 125cc lik YAMAHA YBR 125cc ile bu işi götürüyor zaten 25cc de fark olsa pek bişey beklenemez ve ybr ın sıkıştırma performansı daha iyi ...
Compression ratio 10:01 tork Maximum torque 9.6 Nm (0.98 kg-m) @ 6,000 rpm

Kilo daha hafif ve kıvrak....Tabiiki ybr....

ee sonuçda ne olmuş YRB mi iyi diyorsunuz yani? Bu konu daha öncedende tartışıldı ve her iki motoru kullanmış olan kişiler genellikle cbf 150 üstün dediler.Yanlı bir görüş var gibime geldi:silent:

abi bana kalırsa honda cbf. Yamaha'ya kotu dıyemem fakat yedek parca ve sağlamlık konusunda her zaman honda derim.

1400 km'lere gelmiş bir cbf150 sahibiyim ve 1000 bakımından sonra Boğaz Köprüsünden Kadıköy'e olan yokuş aşağı (ki abartı bir yokuş değildir) yolu bilen bilir, iki kişi ile 105 - 110 gördü benim motor. Düz yolda zaten 110'u çok rahat görüyor. Bilmem bir veri olur mu?:) Ki ben acemiliğimden bu hızlara çok kısa (Saniyelerle) çıktım ve devam ettirmedim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ee sonuçda ne olmuş YRB mi iyi diyorsunuz yani? Bu konu daha öncedende tartışıldı ve her iki motoru kullanmış olan kişiler genellikle cbf 150 üstün dediler.Yanlı bir görüş var gibime geldi:silent:

Aynen öyle......yanlış görüş var....

Ben cbf ye 110 yapmaz demedim,cbf 130 da yapabilir ama bizim o günkü şartlara göre bu sonuç çıktı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar