Pistlerin Uçuk Fiyatları

arkadaşlar türkiyede bence yeni yeni kendini göstermeye başlayan bir spor dalı ve inanıyorumki ileride bu işi en iyi şekilde yapan ülkelerden birisi olucaz. neden derseniz inanın imkanlar bize sağlandığında ülkemizde her geçn gün bu işi yapabilecek sporc artacak. şuanda türkiyede sadece tmsf ödenek olarak motogp gibi yutdışı organisazyonlar için ödenek alıyor. yani diger türkiye içibdeki diğer pistlerimizdeki arkadaşlarımızın yaptığı yarışları tmsf kendi yağgında kavrularak yapıyor. buda bizim ğine kendimiz dışında herkese değer verdiğimizi gösteriyor. mesala pistlere yarışlara gidipde herzaman aynı isimleri duymakdan bıktığımı söyleyebilirim. yeni isimlere ve taze kanlara ihtiyacımız var.

bence pahalı değil o kadar. pınarbaşı 750 ytl uygun bence. zaten pahalı bir spor. eğer racing motoru olan bir kişi 100 ytl ye pahalı diyorsa ayrı. istanbul parkta da herkesin işi olmaz zaten. sponsor firmalarla çalışanlar girer genelde.

yani 5 ytl filan mı olmalı kişi başı. pistin yapmı çok pahalı sonuçta.

Ben bir inşaat mühendisliği öğrencisi olarak diyorum ki piste yağan yağmur ve sıcaklık değişimlerinden kaynaklanan deformasyonlar motosikletten kaynaklanan deformasyonlara göre daha fazladır. Yapım pahalı olabilir ama boş yatması daha fazla zararlıdır. Yani 5 ytl bile olsa yağmurdan daha zararlı değil.
Ayrıca herkes o kadar zengin değil ve imkanlarına oranla çok daha fazla yürekli ve idealist gençler var.

Racing kullananlar neden hep zengin olarak görülür bunu anlamıyorum yaa :mrgreen:

boy

Pist kiralamaktan bahsediyorsunuz ama her isteyene pist kiralamıyorlar. Piste uygun donanımınız var mı ki? Tek parça veya çift parça yarış tulumu, korumalı yarış botu, eldiven ve kask. Ayrıca piste girecekseniz en ufak bir kazanın maliyetini yine kendiniz karşılayacaksınız. O yüzden piste sokacağınız motorun da piste uygun olması gerekir. Far, ayna, sinyaller, ayaklık, plaka, v.s.. hepsinin sökülmesi gerekir. Bununla beraber kaza olması ihtimaline karşı orada ambulans bulundurmak gerekiyor. Bunun da size masrafı ekstradan bir 250 YTL gibi bir fiyat olacaktır.

Kısaca pist kiralamak için bu kadar masrafa giriyorsanız, bari yarışlara katılın...

Avrupa'da otomobiller için pist günlerin düzenleniyor dergilerden okuduğum kadarıyla. Kişi başına 200 Euro gibi fiyatlardan başlıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Organizasyon düzenlense katılacak adam bulunur belki.

Ben bir inşaat mühendisliği öğrencisi olarak diyorum ki piste yağan yağmur ve sıcaklık değişimlerinden kaynaklanan deformasyonlar motosikletten kaynaklanan deformasyonlara göre daha fazladır. Yapım pahalı olabilir ama boş yatması daha fazla zararlıdır. Yani 5 ytl bile olsa yağmurdan daha zararlı değil.
Ayrıca herkes o kadar zengin değil ve imkanlarına oranla çok daha fazla yürekli ve idealist gençler var.

Ben de inşaat mühendisliği öğrencisiyim ama benim yazdığım ve senin verdiğin cevapla bir ilgi bulamadım.

o zaman biraz daha ders çalışmanı ve aklını gençlerimizin menfaatine çalıştırmanı tavsiye ediyorum sayın meslektaşım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar