seninle daha önce tanışmamıştık galiba adım bilgin bursa da yaşıyorum aşırı motosiklet merakım var ama türkiye şartlarında da çok fazla korkum var. bu sabah yaptığınız gezi fotoraflarına baktım insanın acayip gezmeye karşı iştahı kabarıyor. işte bununla ilgili sana birkaç şey sormak istiyorum şehirler arası yollarda motosikletle yolculuk nasıl oluyor arabalar sıkıştırıyormu yada yollarda neler yaşıyosunuz bu arada sen istanbullusun da istanbul trafiğini bilmeyen yoktur. trafikte ne gibi sorunlar yaşıyorsun bana bunlardan 4000 küsür kilometreyi devirmiş birisi olarak biraz bahsedebilirmisin. ilgin için teşekkürler.
arkadaslar bu yazıyı genel olarak yazdım tecrübelerinizi paylaşmanız benim için mutluluk verici olur. teşekürler.
Çok yorgun olduğum için yılbaşı dolayısıyla kısaca anlatacağım Bilgin kusura bakma... Uzun yol ile ilgili yazım vardı ama silinmiş , şimdi biraz daha dağınık yazacağım toparlarsın sen
Öncelikle uzun yoldan bahsedim... Uzun yolda trafik bakımından sorunun olur , nası olur, otoyolda gitmeyi bilmezsen... Otoyolda gitmenin kuralları vardır uzun yol için...
-Sınırları zorlayıp sürat yapmayacaksın... Aksiyon seni yorar.
-Kamyon ve bunun gibi önünü göremediğin araçların arkasına kesinlikle takılmayacaksın
-Sürekli hız azaltıp arttırmayacaksın , sabih hız sabit devir hem en iyi uzun yol hızıdır , hem de en iyi benzin tasarrufudur...
-Takip mesafesini mutlaka ama mutlaka koruyacaksın...
Şimdilik trafikle ilgili aklıma gelenler bunlar...
Daha sonra çevresel etkenleri ve giyim tarzını da açıklarım...
Istanbul'a gelince... Istanbul süper şehir , ama malum trafiqi çekilmez... trafikte nasıl sürülceini geçen sayfalarda yazdım
Ciddi ciddi ne sorunlar yaşıyorum dersek , hmm , sıkıştırma gibi sorunlar yaşamadım hiç... pek sorun yaşadığım söylenemez, ama çok dikkatli olup arabaların ne yapacağını önceden kestirmen gerekiyor... ve kesinlikle acele etmemek gerek , brak o geçsin... zaten sonra geçersin demek gerek... en büyük problemim kadın sürücüler , önüme kırdıkları oluyor...
en büyük problemlerden biri yere dökülmüş yağ ve bunun gibi maddelerdir... bunları önceden görüp önlem almak gerek , ki bu çoğu zaman mümkün olmuyor...
bunlar genel şeyler ... daha geniş açıklama yapacağım ama şimdi biraz uyumalıyım , iyi geceler