- Motosikleti
- Forza250-cygnusL
Yani, motora da, benzine de aynı 2T yağı mı kullanmalıyız ? Sonuçta Motor+Vites yağı ile benzine yağ karışımı depoları ayrı (Bende motor yağı olarak TTS kullanıyorum).
Topladığım motor Yamaha TDR125. Nadir bulunan üzerinde exup'ı (YPVS) bulunan 17 HP'lik bir makina canavar.
Bu motora oldukça yabancıyım ve nette yağ+yakıt karışımı ile ilgili çok az bilgi bulabildim. Bir süredir yağ lambası yanıyor. Sebebini ve ne anlama geldiğini bulmaya çalışıyorum. yamaha-rd sitesinde ışığın motor yağ karışımı haznesindeki yağın bittiğine işaret ediyor ama yağı var. Tek aklıma gelen, mix haznesine normal GTX yağı koymuş olmam...
O yüzden mix için ne tür yağ kullanmalıyım ? İlla da 2T mi olmalı ondan emin olmam lazım.
Senin yağ lamban yağ olmasına rağmen yanıyorsa yağ müşürün arızalanmıştır....Başka yerde yağ müşürü olmaz....
Mobil in 2T lerini kullanabilirsin....Yağ haznesini doldurduktan sonra birazda depodan benzine karıştırabilirsin...Çok olmamak kaydıyla...1 tam depoya 200 gram kadar yağ dökebilirsin...
Sakın normal gtx le çalıştırma...Kalın olduğundan yağ pompan pompalamakta zorlanır tam yağlanamayan motor aşınır hatta yağ pompanı bile bozabilir...
Mobil 2T nin özelliği zaten kendi başına bile yanma olayı diğer yağlardan fazladır....Bujinde kurum yapmaz...Uzun süre beklese bile karbüratörün dibine veya depoya çöküntü yapmaz....Benzine tam olarak karışır....
Yağ haznende de depona ilavetende aynı yağı güvenle kullanabilirsin....