Aslında benim daha genel bir sorum olacaktı: Bir motosiklet, hafif şasisine ragmen, hele 600CC ve üzeri ise, sanki bir araba kadar yakıyor. Yani 4 tekerlekli, 1400cc bir araç kadar yakıyor sanki. Sebebini bilen varmı?
Memin1857 bey, niyetim sizi kızdırmak falan degildi, bu azarlar gibi tonu neden hak ettiğimi de anlamış değilim. Eşimin Toyota Yaris'i 1400cc, ve şehir içi+dışı karışık 5.5 litre/100km yakıyor, içindeki yol bilgisayarının söylediği bu.
Neyse, devir ve sürüş farkından kaynaklandığını söylediniz, buna teşekkür ederim.
Sayın tkalfaoglu, tonum için özür dilerim. Tarzım bu, kendimi kontrol edemiyorum ama iyi niyetli olduğumu bilmenizi isterim.
Yaris'in 1400cc versiyonları dizel motora sahip olduğu için haklı bir karşılaştırma olmayacağını düşünüyorum. 1300cc benzinli versiyonları ise şehiriçinde 7 litrenin üzerinde yakıyorlar. Eğer motosikletimizin tüketimini dizel otomobille karşılaştıracaksak, tüketim farkının cevabı çünkü motosikletimiz benzinli olacaktır.
Sizinde farkettiğiniz gibi sürüş farkı çok önemlidir. Yani Turbo Dizel Yarisinizi her kullandığınızda gaza döşemeye kadar basarak sürekli redlineda vites değiştirirseniz tüketimi 10 litreye çıkar.
Tekrar kusura bakmayın, yazdıklarımı sonradan düzelterek yumuşatmaya çalışıyorum ama aslında yazarkende yumuşak düşünüyorum, duygularım sadece yazıdan ibaret olunca anlaşılmıyor.
SJ 150-23'ler (cbr 125'in çinli kardeşi) km başına dur-kalklı trafikte 85 ykr yakıyor...
Suzuki GS 500 ortalama 100 km ye 5.2 Litre benzin tüketiyor .
Yamaha YBR 125 Ortalama 100 km ye 2.9 litre benzin tüketiyor
Honda CBR 125 Ortalama 100 km ye 2.7 litre benzin tüketiyor
Honda CBF 250 Ortalama 100 km ye 4.8 litre benzin tüketiyor
:king: :king: :bounce: