Linux Bilgi Paylasımı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaşlar epeydir aklımda Linux e geçiş yapmak vardı. İlk adımları atmaya basladım bende. Bir kaç saattir forumları dolasıyorum linux ile ilgili. İlk önce bir adet linux cdsi edinmem lazım olduğunu hissettim ve bunu netten indirmeye karar verdim. http://fedora.redhat.com/Download/ adresini buldum bir yerden i386, x86_64, ppc olmak üzere 3 üç bölümle karşılaştım ne olduğunu anlayamadığım için 3 ünüde indirmeye baslıyayım dedim. Şimdi sizlere soracağım sorular baslıyor.
1)Ben doğru dosyalarımı indiriyorum ? (Hiç zannetmiyorum)
2)1. soru yalnıssa doğrusunu nereden indire bilirim ?
3)Nasıl kurucam ?
4)Windows ile aynı sürücüye kurulmuyacaklar sanırım d sürücüsünü feda etmem gerekecek ?
şimdilik soru ve sorunlar bunlar yardımcı olabilecek kimse varmı ? :cat: :bounce:

i 386 yı indirmen lazım
inen imajları nero yada benzeri bi prog ile cd ye aç
sonra pc yi cd den çalıştır
yönergeler seni yönlendirecektir

1)Ben doğru dosyalarımı indiriyorum ? (Hiç zannetmiyorum)

i386 Intel 80386 'nın kısaltmasıdır, 32bit intel ve amd işlemcileri için uygundur.
x86_64 64 bit amd ve intel işlemcileri içindir,
ppc PowerPC demektir, 32 bit ve 64 bit Macler ile 64 bit pSeries ile uyumludur.

2)1. soru yalnıssa doğrusunu nereden indire bilirim ?

x86 (32-bit)
ftp://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/6/i386/iso/

x86_64 (64-bit)
ftp://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/6/x86_64/iso/

PPC
ftp://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/6/ppc/iso/

3)Nasıl kurucam ?

Yönergeleri izlemen yeterlidir, istersen Türkçe yayın yapan http://www.linuxnet.com.tr/fedora/ adresinden ve ingilizce yayın yapan http://fedoraproject.org/wiki/FedoraMain adresinden yardım alabilirsin.

4)Windows ile aynı sürücüye kurulmuyacaklar sanırım d sürücüsünü feda etmem gerekecek ?

Oda kendi içerisinde partitionlara bölünecek edecek :) başlamadan evvel kaynakları iyice oku, haydi rastgele.

Forumdan Uzaklaştırıldı
AMD Athlon 64 Processor 3500+ işlemci için x86_64 leri indiriyorum o zaman Bakalım ondan sonrası ratgele :)

Bide bişi soracam ben simdi Autocad-3dmax i filan b taz programları i linux de kullana bilecem mi ? ve bi eklenti yapıp çalıştırma imkanım varmı ?

Son düzenleme:
Fedora yerine Ubuntu 6.10 tavsiye ederim. Deb paket sistemini kullanır ve güncellemeler program arşivi daha fazladır. AMD64 kullandığım için 64bit sürümü kullanıyorum. Performansından memnunum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Makine Nereden indire bilirim download url leri varmı elinde ?fedora yı tercih etmemin sebebi birazda bu :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar