Adana-Aladaglar-Nigde-Ortatoroslar gezisi

Adana'dan yola çıkıp Aladağ eteklierinde ilerliyerek Niğde üzerinden Ortatoroslar boyunca yol almak, ve Akdenizin ılıman iklimiyle İçanadolunun soguk kırsal iklimini aynı gunde, hemde motorlari üzerinde yaşamak, bu zevki tatmak kaç kişiye nasip olmuştur...

efenim hemen sölim : 9 insan [ evet evet insan. bizde insaniz. yani motorcular şeytan değil sanılanın aksine :)) ] ( 8 motor )

birazdan okuyacağınız hikaye tam 9 motor ve doga sever enduro ruhlu insanin bir pazar gunune sığdırdı keyifli bir gezinin hikayesi...

Adana'dan başlayıp Tekir, Pozanti, Kamışlı, Çamardı, Demirkazik, Nigde, Ulukışla ve tekrar Pozantı üzerinden Adana'da son bulan 450km lik bir enduro gezisi...

Suzuki Burgman'dan Ducati Monster'a, Transalp'den R1150R a kadar her tarz motorun oldugu 8 motorluk bir konvoy yurdum yollarinda....

İbrahim + Nalan - Ducati Monster
Sinan - Burgman 400
Tamer - Transalp
Başar - R1150R
Mesut - XT660
Fatih - F650 GS
Cemil - F650 GS
Ben - F650 GS

Sabah erken saatlerde, herzamanki gibi meteorolojinin hava tahminlerinin aksine, guneşli bir pazar sabahında Adana'dan hareket ediyoruz saat 8 sularinda. Tekir'e uğrayıp burada Mesut'la bulusuyoruz. Bizi zengin bir kahvalti sofrasi karşılıyor. Tulum peynirinden bal-kaymağa neler neler var. Sıcak pideyide unutmamak lazim tabi. Rotamiz ve planli duruşlarımızın üzerinden gidip yola çıkıyoruz.

Tekir'den Pozantı'ya eski yoldan gidiyoruz. Toroslarda sonbahar bütün güzelliklerini sergiliyor. Durup fotograf çekmek istiyorum, sonra hemen hemen her virajda durmam gerektiğini fark ediyorum, yolun devamında bizi bekleyen guzellikleri düşünüp, onlari kacırmamak icin sık sık durmuyorum. Kısa bir surede Pozantı'ya varıyoruz. Buradan Kamışlı - Çamardı sapağından dönüp ilerlemeye devam ediyoruz. Bir anda Pozantı ayaklarımızın altında kalıyor. Pozantıyı arkamıza alıp Aladağlara dogru ilerliyoruz.

Beklediğimden daha az kar olması beni şaşırtıyor. Ama bu duruma üzülüyormuyum yoksa seviniyormuyum bilemiyorum. Soguk ama guzel bir gezi mi yoksa ılık ama konforlu bir gezimi ???

Yollar ve yol boyunca uzanan kırlarda kar yok, dağlar bembeyaz ilerleyip duruyoruz İçanadolunun iç kesimlerine dogru. Bol bol duruyoruz ve fotograf çekiyoruz. Bir yerde Mesut'la bir su geçişi görüyoruz. Gruptan kısa bir süreliğine ayrilip bu su geçişini değerlendirmek isitiyoruz. çok keyif alıyorum. yola devam edip grubu yakalamak istiyoruz.Mesutla beraber birazda tempolu gidiyoruz. bir kac km sonra bir manzara bizi buyuluyor ve duruyoruz. hemen birkac forotgraf. sonra yola devam ediyoruz. biraz sonra yine bir guzellik, ufukta demirkazik. durmamak, fotografini cekmemek olmaz...birsuru fotograf cekiyoruz. bu arada grupta ilerlemeye devam ediyor tabi.

bizde yola devam ediyoruz. bir bakiyoruz ki Basar geri donmus yolda bizi ariyor. Arkadaslar camardiya varmis bile... ee hakli olarakta biraz sinirliler tabi. hemen oracikta yayla elmasi yiyoruz, uzerine birde sıcak cay keyfimiz yerine geliyor...

Bir sonra ki durak Demirkazik. Tam dönecez bir bakiyorum ki bir dere :)

hemen bir organizasyon ve bir dere geçişi macerasi... bu sefer biraz ıslak. ayklarım, botum kelimenin tam anlamiyla sırıl sıklam oluyor :)

yolun devamında bir cift ıslak ayakla devam etmek zorunda kaliyorum. Devam edip demirkaziga geliyoruz, dag evinden sağa dogru donup araziye giriyoruz. biraz ilerliyoruz, sonra biraz daha, biraz daha daha...

burada Demirkazik eteklerinde fotograf cekip yola devam etmek gerekiyor. birkac saat sonra hava kararacak ve Nİgdeye kadar daha 60-70km daha yolumuz var...

yolda bir supriz bizi bekliyor. "yol yapım calısması"

kimi zaman mıcırlı kimi zaman toprak bir yol. ama enduro motorlar icin cok keyilfi. zira kendimizi Dakar yarışlarinda zannedip biraz yüksek surat yapıyoruz. çok çok eğleniyoruz. tozun toprağın içinde kalmışken bir de yemek molasi veriyoruz. simit, bal-kaymak, halley gofret derken karnımız biraz olsun doyuyor ve kendimize geliyoruz. yaklasik 20km bu bozuk yolda ilerledikten sonra Nigde civarinda bir yerde tekrar asfaltla bulusuyoruz.

Niğde kavşağı. Asfalta çıktıktan kısa bir süre sonra yağmur çiselemeye başlıyor. Bu zamana kadar kuru geçen gezimizde artık ıslanmanında tadına varıyoruz. gerci ben bu tadı daha önce dere geçişinde tadmıştım ama diğer arkadaslar daha yeni ıslanıyorlar...

Ulukışla Pozantı yoluna çıkar çıkmaz bir tesiste birer çay icip pozantıya dogru yola devam ediyoruz. pozantıda bir kasam yemeği ve sonrasinda otobana giriyoruz.

Sabah saat 8'de baslayan maceramiz aksam 8'de mutlu sona eriyor.Bir sonraki gezide bulusmak dileğiyle ayrilip sıcak evlerimize gidiyoruz.

toroslarda sonbahar

1004662oq2.jpg

1004665ky0.jpg

aladağlar baslıyor

1004669rc5.jpg

korkutucu bir guzellik

1004671yt6.jpg

sanatsal bir calisma

1004674fw8.jpg

1004675zt0.jpg

gruptan kisa bir sure ayriliyorum

1004680pn9.jpg

1004682zy5.jpg

grup beni yakaliyor

1004687fm9.jpg

1004689zo0.jpg

eşsiz dağ ve kır manzaralari

1004690pg1.jpg

1004691fq0.jpg

biri bu adami yola soksun ! hep toprak hem çamur, tam bir mesut klasiği

1004693ax6.jpg

dağ ve motorlar

1004694cu1.jpg

1004696au8.jpg

1004698op5.jpg

1004704mq0.jpg

1004705uy9.jpg

1004712cr6.jpg

1004701ym2.jpg

çamardi da çay molasi

1004714hl2.jpg

işte demirkazik arkadaslar, hani nerede ?!? işte işte orada...

1004717ug8.jpg

1004721xf9.jpg

bir su gecisi denemesi, bir gecer digerleri bakar; eğlence buradan çıkar...

1004728oq8.jpg

1004740rd1.jpg

demirkazik etekleri

1004764kk6.jpg

1004768du2.jpg

1004770bo8.jpg

1004773sg4.jpg

ben

1004777qk3.jpg

ve gs

1004780jt6.jpg

demirkazik'a son bakış

1004782oq5.jpg

1004783ai9.jpg

ve asfalt

1004785eb3.jpg
[/quote]

Bunlarda mesutun kamerasindan cekilen fotograflar...
Anlatim Mesut'a ait...

Pozantı'nın hemen çıkışında yol sağa Çamardı istikametine ayrılıyor, zaten amaç bu eski yoldan Niğde'ye ulaşıp devamında Ulukışla'dan güneye Adana'ya dönmek .. Kemal'in ifadesiyle "Adana Niğde round trip"
adananigdeyj9.jpg

Eski yolun tatlı virajlarını geçerken soğuğa rağmen güneş içimizi ısıtıyor, sağımızda Aladağlarda renk cümbüşü yaşanıyor..
1es9.jpg

2kc4.jpg

3kw4.jpg

4ch9.jpg

Grup her ne kadar motosiklet sınıfı yönünden homojen olmasa da ortak noktamız herkesin endurocu ruha sahip olması :wink:
5ti0.jpg

6tm7.jpg

Endurocu adam tabiatta ne bulursa yer mantığıyla kuşburnuna dadanıyoruz..
7qo7.jpg

8we5.jpg

9je5.jpg

Kemal'le su geçişi deniyoruz..
10of3.jpg

11zn8.jpg

Geçtiğimiz su Kemal'e yetmiyor ve sınırlarını zorluyor :D
12gj8.jpg

13jb0.jpg

Sonuçta Kemal sudan, su da Kemal'e geçiyor :lol:
14il7.jpg

Demirkazık köyüne sapıyoruz, ve hatta Aladağ'ın eteğine tırmanma girişiminde bulunuyoruz. Ducati Monster'dan Suzuki Burgman'ına ve hatta BMW R1150r'ına kadar başarıyla yükseliyoruz.. manzara büyüleyici
15en1.jpg

16th5.jpg

17zh6.jpg

Tanıştırayım: Yeni motorum "XT the dağ ayısı" ve ben DL650 konforundan sonra rüzgarın bütün şiddetine maruz kalan "paraşüt oğlan" :roll:
18gc9.jpg

19gq2.jpg

20fk8.jpg

21yq6.jpg

22hs3.jpg

Bulutlar hızla zirveye oturmaya başladı, meteoroloji bu defa da yanılmadı :cry:

23dj2.jpg

Yukarıdaki fotoğrafta zor seçilen kuş sürüsünün orijinal boyutu
24yx2.jpg

Son olarak Aladağ hatırası fotosu
25mi0.jpg

Gezi burada bitti sanmayın.. bu son güneşli fotoğraftan sonra yaklaşık 280km.lik buzz gibi soğuk havada toz toprak ve mıcır serpiştirilmiş çileli dönüş başladı. Arada yağmur da neşemize neşe kattı. Grubun ağırlıklı markası olan BMW'nin elcik ısıtması sahiplerini ödüllendirirken benim gibi safkanımsı kullananlar maçoluğun bedelini uçuşarak ve donarak ödediler.
Kendi adıma böyle soğuk koşullar için motorumda elcik ısıtmasının kesinlikle olması gerektiğine karar verdim ve hatta elcik yanında popocuk ve ayakcık ısıtması da bulunsa hiç fena olmaz.

007

Fotoğraflar çok güzeldi... Paylaşım için teşekkürler...

Arkadaşlar mükemmel gezi olmuş. Fotoğraflar da çok net. İmrendim vallahi ! Paylaşım için teşekkürler :cat: :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
resimler çok güzel tşkler adana mt:rendeer:

ellerinize ve endurolarınıza sağlık.güzel yerler manzaralar muhteşem sizler dahada muhteşemsiniz,tamirden çıkmadı motorum; inşallah yakında aranıza katılacam,tabi aranıza alırsanız.Sağlıcakla kalın farınız yolunuz açık olsun

Motosikletler şahane, doğa şahane, ortam da şahane... Başka ne istenebilir ki!:) Saygılar...:cat: :bounce:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşım fotolar çok hoş eline sağlık maşallah güzel bir gezi saygılar kenan

Gene kopmuşsunuz Mesut hocam. Güzel gezi paylaşım için teşekkürler. Manzara ve bitki fotoğrafları çok güzel.

güzel gezi yapmıssınız Bizde endurocuyuz... Endurocu ne bulursa yer mantıgı ::):)

Cinli motorlarla yapıldıgı kadar tabiki.. Daha fazlasını yemıo :)

resimler ve geziniz harika olmuş.....keyif verici....

arkadaslar hepinize selamlar.

fotograflari begenmeniz biz hikayenin kahramanlari icin gurur verici.

bu rota yılın hemen hemen her zamani keyif verici olabilecek bir yapiya sahip. özellikle kışın her taraf bembeyaz karla kapliyken super bir manzarasi var.

sert kış şartlarında gezi yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye edeceğim bir rota...

:cat:

herkese iyi geceler

hımm gusel gezı olms bensız bır gezı ne kdar gusel olabılırkı:p bu arada cengiz amca senın motor cıksn servısten nıe almıalm aramıza bızım ole almama gıbı luksumz yok abım ısteyen buyursn endurocu ruhu::D deılmı kemalcım bayan motoruna bınen abım bu arada GS: Girl Sense 650 F:Female

hımm gusel gezı olms bensız bır gezı ne kdar gusel olabılırkı:p bu arada cengiz amca senın motor cıksn servısten nıe almıalm aramıza bızım ole almama gıbı luksumz yok abım ısteyen buyursn endurocu ruhu::D deılmı kemalcım bayan motoruna bınen abım bu arada GS: Girl Sense 650 F:Female

mustafa hatirlat aksam sana bisey solicem, GS hakkinda :queen:

kardes avartar resmin ne guzel oole,

çekenin eline koluna motoruna saglik......

aksam gorusuruz.

bu arada dileyen herkes katilabilir tabi, bu konuda hicbir zaman bir sikinti olmadi...

pardon o gırl sense deiL GS:Girl SERİES
ARASTIRDM BULDUM :d

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar