@clint
Çocuğu yatırdın mı kış uykusuna, yoksa hala keyfini mi sürüyorsun? Gidişat nasıl, var mı bir şikayetin?
Yok daha rodajı bitiremedim, ama zaten kış uykusuna yatırmayı düşünmüyorum, kışın da yağışsız havalarda binecem, niyetim o, en fazla 1 hafta 10 gün de bir binmek istiyorum kışn da. Ve evet keyfini sürüyorum, otoparkta yaşadığım tatsız olay dışında sorun yok.
slm arkadaşlar bende iki haftadır bir CBF 150 sahibiyim makina bence çok seri ve çok güçlü bi alet ama ben bazı sorunla karşılaştım bunlar;
1.birinci vites bazen (sıklıkla)takılıyo ne boşa nede bi başka vitese geçiyo.
2.iki kez ikinci vitesten boşa geçti motor anlayamadım
3.motor vitesteyken elimi gazdan çekince çok rahatsız edici bi ses geliyo tecrübeli arkadaşlarım bunu zincirden yapabileceğini söyledi ama bana sanzımandan gibi geliyo
acaba bu ve bunun benzeri sorunlarla karşılaşan arkadaşlarımız varmı?
şimdiden yorumlar ve öneriler için teşekkür ettim
kazasız ve keyifli sürüşler
:rendeer:
Ben de kimi zaman vites küçültürken 1. vitese biraz zorlanıyor, onun dışında vites sorunu yok. Motor vitesteyken çok ani gazdan el çekince bir ses bende de var bana zincir korumalığa vuruyo gibi geldi, oysa zincir de boşluk yok zaten her zaman olmuyo. Bakım da soracam. Bu arada frenler çok başarılı. Bi kaç kez ani fren yapmak zorun da kaldım ve iyi iş gördüler doğrusu.
slm. Ben motorumu yeni aldım. Ancak bazı sorunlarla karşılaştım. Beklide gerçekten bir sorun değildir ama yine bile kişilere sormak istiyorum.
! Motor ilk çalıştırmadan sonra jikle çekikken bile elin gazda değilse hemen stop ediyor. Isınma süresi ise 5-6 dakika kadar.
2 Isındıktan sonra bile çalışması pek istikrarlı değil Her an stop edecekmiş gibi
3 yukarıdaki sebeplere bağlı olarak farı titreşimli ve zayıf olarak yanıyor.
Bütün bunlar rölanti ayarsızlığından kaynaklanıyor olabilir mi?
Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
Far titreşiminin normalde bu şekilde olduğunu duydum, yani rölantideyken biraz zayıf, yol alırken açılıyor.
Jikle çekikken aynı şeyi ben de yaşıyorum ama kitapçıkta da motor soğukken jikle ile ve gazı 1/4, 1/8 açarak çalıştırım diyor jikle kolu ile ayar yapmayı denemedim hiç, aslında du bakalım yarın bi öyle deneyeyim. Ama servisten ustanın dediğine göre zaten-3 - 5 dk. ısıtmadan yola çıkmamak gerekliymiş. İlk ılınmada rölanti çok istikrarlı değil ama ısındıktan sonra hep tek marşta çalışıyor benim motor.
clint kardes ıyımısın sesın solugun cıkmıo da:cherry: yaw sık sık yaz sana izlenimlerini merakla beklioz motor elıme gecmedı barı sızınyazdıklarıınzla ovuneyım

ale:

ale:
İyiyim ve motorumdan genel olarak memnunum, fakat sandığınız kadar fazla turlayamıyorum, hava koşulları ve iş yüzünden. Ama bu sabahtan itibaren artık işe gitmeden önce sabahları da binmeye başladım, koruma demiri ve yan ayaklık takılınca daha güvenmeye başladım motora. Kışlık ceket de aldım. Yakında koruma demirli ve yan ayaklı foto koyacam buraya.
Bu arada gerçekten sürdükçe keyifli gelmeye başladı. Yalnız soğuk ve rüzgardan dolayı fazla basamıyorum. Rüzgarda hızlanınca fena sallıyor ve servisin dediğine göre lastikler yeni olduğundan bir süre kayma yapabilirmiş, harbiden de rüzgarda biraz hissettim bunu.
İzlenimlerimi uzunca aralarla yazmak istiyorum, çünkü her binişte 10km yol yaptım - 30 km yol yaptım v.s. diye saçmalamak istemem. Rodaj bitince daha ciddi yazarım arkadaşlar. Aslında rodajı tamamlamış olanlar ortada yok, sanırım onlar turlamaktan yazamıyorlar.

Çünkü gerçekten sürüşü zevk veren bir motor bu.:cat:
Hadi bakalım şimdi de clint yazmadı deyin de göriim sizi:mrgreen: Bu kez de çok uzun yazdın okumaya üşendik demeyin haa!
Bu arada bir ekleme daha yapayım: Arkadaşlar motorunuzu alınca en kısa zamanda koruma demiri taktırın. Koruma demirini taktırdım ve servisten dönerken, bir vrajda yan yoldan gelen dolmuş aniden önüme kırdı, ve benim koruma demirini sıyırttırdı, dolmuşun plastik tampondan bir parça uçtu. Ben hemen solda durdum o da sağa geçmek istediği için ilerde sağda durdu. İndim motora baktım, hiç birşey yok sadece koruma demirinde minik bir çizik ve plastik kalıntısı. İlerde inmiş ve bana bakan dolmuş şöförü bende bir şey olmadığını görünce kendi tamponuna baktı ve tamponun sağ köşesi yoktu. Tabii hatalı olduğu için bindi ve gitti. Ben de derin bir nefes aldıktan sonra yoluma devam ettim. Koruma demiri olmasaydı ne olurdu bilmiyorum. Daha ilk günden işime yaradı. Yeni alanlar ve alacaklar en kısa zamanda koruma demiri taktırsın derim. Ayrıca koruma demiri şık da durdu ve biraz daha kalıplı gösterdi aleti. Yan sehpaya yatırınca da motor, motor gibi durmaya başladı, hoşuma gitti. Fotolar yakında

En kısa zamanda bir de nazar boncuğu takmak lazım.