Forum amacının dışına mı çıkıyor?

Cümleten selamünaleyküm. Son zamanlarda fark ettiğim bir şeyi dile getirmek istiyorum. Motosiklet konuları da dahil olmak üzere herhangi bir konu açıldığında birçok kişi sürekli küçümseyici ve alaycı bir üslupla yorum yapıyor. Bir süre sonra da konu ya tartışmaya dönüyor ya da tamamen amacından sapıyor.

Bence artık şu ergen tavırlarını bir kenara bırakıp forumu tekrar daha insancıl bir hale getirelim. Çünkü şu an ne eski yardımlaşma ortamı var ne de samimi bir hava. Herkes neredeyse birbirinin düşmanı gibi davranıyor. Oysa birçoğunuz birbirinizi gerçek hayatta bile tanımıyorsunuz. Gerçek hayatta hiç görmediğiniz bir insana bu kadar önyargılı ve düşmanca yaklaşmanın bir anlamı var mı?

Elbette forumda motosiklet dışında konular da açılacak. Saçma bulduğunuz konular oluyor mu? Evet, oluyor. Ama gerçekten rahatsız oluyorsanız o konuya girmez, yorum yapmazsınız. Sırf bir şeyler yazıp kendinizi kanıtlamaya çalışınca ortaya sadece gereksiz tartışmalar çıkıyor. Kimse bir şey kazanmıyor, sadece gereksiz bir kalabalık oluşuyor.

Uzun lafın kısası, forumu tekrar sıcak, saygılı ve insanların rahatça fikir paylaşabildiği bir ortama dönüştürelim diyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Fikir ve görüşlerinizi merak ediyorum.

Motosikleti
D400
saçma salak ergen konuları acmayın birader.

birisi babasıyla kavga eder konu açar, birisi kebapcıda calısır parası az diye konu acar, birisi annesi motor almasına izin vermez konu açar, öteki honda honda honda diye konu açar, öteki kurgu hikayeli konu açar 20 satır yazar bi tane noktalama işareti koymaz. birisi videolarda motosiklet ögrendiğini iddia edip forumda 20 30 yıllık motorculara akıl verip küçümser, birisi 50. hesabı banlanır 51'i açar utanmaz hala ortada dolanır, birisi propoganda yapa yapa forumu turlar.

burası forum, skko skko konular açmakta ya da yorumlar yapmakta problem görmüyorlarsa gelecek yorumlara da mızmızlanmayacaklar.

Motosikleti
250 SR
maalesef var forumda böyle bir durum en basitinden motoruyla ilgili yardım isteyen adamın konusunda alaycı mizahlar gerçekleştirip karşısında çocuk varmış gibi mesaj kirliliği yapanlardan tut tepki gösterincede aşağılamaya kadar giden bir durum var maalesef moderasyon zayıf olduğu için yaşanır böyle durumlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
forumu tekrar daha insancıl bir hale getirelim. Çünkü şu an ne eski yardımlaşma ortamı var ne de samimi bir hava. Herkes neredeyse birbirinin düşmanı gibi davranıyor.
Değerli kardeşim, benden eskiler 2015 öncesini daha iyi özetler, 2015 öncesini bilemem ama 11 senedir burada yazıp çizen biri olarak şunu söyleyebilirim; şu an yaşamakta olduğumuz dönem en barışçıl dönem. 8-10 Sene önce ne kavgalar oluyordu forumda.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Samimi bir ortam için ilk olarak rumuz yerine isim soyisim yazmakla başlanabilir.

Forum kültürü yeni jenerasyonun kotarabildiği bir şey değil. Kim üstüne alınır bilmiyorum hiç umrumda değil, ben kimseye söylemiyorum bunu, 30 yaşın altındaki bireyleri forum denilen ortamda tutmak çok zor. Tutmak derken, yani bu kategorize edilmiş yapı ters geliyor onlara. 45 yaşında 25 yıldır forumlarda cirit atan birinin gözünden hissedilenleri anlatsam yine küçümseyici aşağılayıcı anlaşılma ihtimali çok yüksek olur.

Öte yandan bizim Türkiye'de sosyal etkileşim kültürümüz zayıf ve kabiliyetimiz de düşük olduğu için ekstra zorlanıyoruz. Bir de güldüğümüz zaman fazla toleranslı oluyoruz, onun da sonu malum işte girmiyorum çok detaya =)

Motosikleti
1190 ADV
Uzun lafın kısası, forumu tekrar sıcak, saygılı ve insanların rahatça fikir paylaşabildiği bir ortama dönüştürelim diyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Fikir ve görüşlerinizi merak ediyorum.

Üyelik tarihin 2025. Daha önce bir üyeliğin olmadığını varsayarak;

Yeni üye olduğunda forum sıcak, saygılı ve insanların rahatça fikir paylaştığı bir yerdi de, 1 sene içinde böyle bir yer olmaktan çıktı mı ?

1 yıl öncesine döndürmek için ne yapabiliriz misal ? Bir eylem planın var mı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar