Eski kasa Dominar 400 ya da Ktm 250 ADV mi?

Merhabalar boyum 1.95 105 kilo civarındayım ktm 250 adventure ile 2017 2020 arası dominar 400 ler arasında kaldım dominar fiyat olarak daha uygun ama yorar mı kronik sıkıntısı var mı herhangi bi problem yasatır mı emin olamadım bi abimiz bi onceki konumda 45 k civarı bi km si oldugunu soylemisti yardımcı olabilirseniz cok sevinirim izmirde oturuyorum

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
2019 mayıs-2023 aralık arasında eski kasa dominar sahibiydim. ikinci el aldım. çaldırdığımda 52 bin km lerde idi. 46.000 km si bende iken yaptığım yoldu. hiç bir sorun çıkarmadı. gücü torku çok yeterli, yakıt tüketimi (3.5 lt şehir içi) hacmi,ne göre uygun. parça fiyatı ve bulunabilirliği ile baş ağrıtmayan bir motordur. yeni model ug kasaların aksine eski kasalar kronik sorun olarak bence mukayese edilmez. kendi adıma hala alabileceğim başlıca motordur.

çalınmanın hemen peşine sıfır dominar 250 aldım ve çok pişman oldum. aynı kasa ağırlığına daha güçsüz motor hiç olmamış ve kronik sorunları fazla bir modeldi. sattım kurtuldum.

bu arada önceden de diğer başlığına da yazmışım aynı şeyleri. papağan gibi tekrar oldu ya 😀

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
hocam domınar piyasası ölü zaten o kadar eski almaya gerek yok diye düşünüyorum. bütçe nedir ki?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
işin içine KTM giriyorsa eski kasa KTM 390 daha iyi tercih olur.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
KTM 250 ADV bütçesine kadar çıkılmışken yeni kasa dominar da alınabilir. 20k civarındaki 2021-2022 modelleri 150-160a çok gördüm ilanda. Bi bakılabilir.

2019 mayıs-2023 aralık arasında eski kasa dominar sahibiydim. ikinci el aldım. çaldırdığımda 52 bin km lerde idi. 46.000 km si bende iken yaptığım yoldu. hiç bir sorun çıkarmadı. gücü torku çok yeterli, yakıt tüketimi (3.5 lt şehir içi) hacmi,ne göre uygun. parça fiyatı ve bulunabilirliği ile baş ağrıtmayan bir motordur. yeni model ug kasaların aksine eski kasalar kronik sorun olarak bence mukayese edilmez. kendi adıma hala alabileceğim başlıca motordur.

çalınmanın hemen peşine sıfır dominar 250 aldım ve çok pişman oldum. aynı kasa ağırlığına daha güçsüz motor hiç olmamış ve kronik sorunları fazla bir modeldi. sattım kurtuldum.

bu arada önceden de diğer başlığına da yazmışım aynı şeyleri. papağan gibi tekrar oldu ya 😀
Evet evet zaten sizden bahsettim teşekkür ederim değerli yorumunuz icin :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işin içine KTM giriyorsa eski kasa KTM 390 daha iyi tercih olur.
bütçem maksimum 170 civarı ogrenciyim motoru alıp ocak gibi calısmayı bırakıp yks ye calısmayı planlıyorum yani bana cok masraf cıkarmıycak bi motor da olması gerekiyor o yuzden

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
bütçem maksimum 170 civarı ogrenciyim motoru alıp ocak gibi calısmayı bırakıp yks ye calısmayı planlıyorum yani bana cok masraf cıkarmıycak bi motor da olması gerekiyor o yuzden

Motosiklet demek, masraf demek. Başlangıç motosikleti olacaksa Dominar 250 ile başlamanızı önermem. Vites göstergesi yok, biraz zor yoldan öğrenmiş olursunuz. Eğer mutlaka Dominar olsun derseniz Dominar 400 ile başlamanız daha iyi olur. Çünkü Dominar'lar ile her türlü güreşeceksiniz.

Şehir içi ağırlıklı kullanacaksanız ve Bajaj olsun isterseniz NS200, N250, F250 gibi modellere yönelirseniz bakımları Dominar'a göre daha uygundur.

Bir diğer husus motosikleti almakla bitmiyor. Alım satım gibi işlemlere 5k, sigortaya 10k, kask için 10k (ucuz olsun diye yoğurt kovasından bozma kask almanızı önermem), eldiven için 2k ve bir de olası bakım veya planlanmamış giderler için 5k köşede paranız olsun. Yani en azından 30k civarı parayı bir kenara koyarak 120-135k aralığında bir motosiklet almanız çok daha iyi olur.

Motosikleti
D400
Evet evet zaten sizden bahsettim teşekkür ederim değerli yorumunuz icin :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

170k bütçe ile neden eski kasa dominar bakıyorsunuz, br önceki mesajımı okuyun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar