Yaz sıcakları Hk.

Motosikleti
Ns200 15"
Çünkü bu Crypton S değil. :LOL: :ROFLMAO:

2018 öncekiler karbüratörlü.

S modelleri enjeksiyonlu.
Haluk abi geçen arkadaşımın Crypton S'ni bir tur ödünç çaldım ve fıtı fıtı giden motosikletlerin ne kadar özlediğimin farkına vardım. Sessiz, nispeten titreşimsiz, çevre yollarında geri bırakmayacak hızlarda ilerleyebilen ve kendi çapındada konforu olan bir güzellikti. Şehir içi bence skuter yerine tercih edilebilir.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S
Haluk abi geçen arkadaşımın Crypton S'ni bir tur ödünç çaldım ve fıtı fıtı giden motosikletlerin ne kadar özlediğimin farkına vardım. Sessiz, nispeten titreşimsiz, çevre yollarında geri bırakmayacak hızlarda ilerleyebilen ve kendi çapındada konforu olan bir güzellikti. Şehir içi bence skuter yerine tercih edilebilir.
Vallahi ben uzun yola bile gidiyorum bu motorlarla Erencim.

Hatta bir boşlukta 1 haftalık falan bir tura çıkasım var.

Tunceli'nin bir sürü ilçesine gitmedim.

Elazığda da efsane bir tost köfte var.

@Lombardo da bilir zaten.

Gece gece ağzımın suları aktı valla.😋

Kızımı Okula yazdırmak için Elazığ'a gider gitmez, okula gitmeden köfteciler sokağına gidip köfte yedim. Köfte konusunda haklısınız. Efsanedir.

Motosikleti
Ns200 15"

Abi arkadaşım bunu aldığında Gebze'den Bursa'ya ben getirmiştim ve şaşırmıştım. Çin malı Cub lar ile uzaktan yakından alakası yoktu Crypton S'in.

Motosikleti
Abi arkadaşım bunu aldığında Gebze'den Bursa'ya ben getirmiştim ve şaşırmıştım. Çin malı Cub lar ile uzaktan yakından alakası yoktu Crypton S'in.
Honda wave 110i daha da az titreşimli çalışıyor valla.

İkinci elde komik paralara satılıyor hem de.

Yedek parça olarak bir sıkıntı yaşanacağını da sanmıyorum.

Cub düşünenler daha fazla düşünmesin artık. 🤌😄

Çare Cub motor.

Neredeyse skuter pratikliğindedir.

Hatta debriyajsız vites geçişi olduğundan sol manet yoktur ve de arka fren sağ ayakta olduğundan büyük motor kullananların alıştığı şekilde frene basma hissiyatı yaşatırlar.

Ortada bacaklarla sıkmalık bir deposu yoktur.

Genelde 17 inç ebatlı lastikleri olduğundan, çukur ve kasislerde skuterlere göre çok daha iyi iş çıkartırlar.

100 kg civarı ağırlıklarıyla da kaldırması, itmesi, çekmesi çok kolaydır.

Vitesli olduğu için eğimli yerlerde rahatça park edilebilir. Çoğu skuterde bu durum sıkıntı bildiğim kadarıyla. Fren manetine kilit vb tarzı çözümlere yöneliyor insanlar.

Uzun çamurlukları ve nispeten korumalı karenajlarıyla yoldaki ıslaklık, çamur vb. etmenleri paçalarımıza ve ayaklarımıza bulaştırmazlar.

Çoğu versiyonda ayak marşı olduğu için akü bitti derdi yok. Aküsüz bile çalışır ve de ilk başlarda farlar, sinyaller ve korna düzgün çalışmasa da yol yaptıkça hafiften kendine gelir. En azından servise kendinizi atabilirsiniz.

Yazlıktaki 2012 Honda Wave 110i ve Ankara'daki 2018 Yamaha Crypton S motorlarım resmen elim ayağım oldu.

Kolay gelsin size.

gençken birader bi tane mondial almıştı abi. tabi yanımızda olmadığı için sürmeye pek fırsatım olmazdı. ben de babamın mobiletiyle takılırdım :D
gerçi fırsatım olsa da cesaret edemezdim pek vitesli olduğu için. yarı otomatik gibi bir şeydi. sürerken de biraz korkardım ama "ne motor beee" derdim :D

geçen sene de tiger'ı almaya gittiğimde, ilk başta eğitim alırken dayı oğlundan yardım istemiştim tiger'i eğitim alanına getir götür yapması için. kendisinde de wave vardı :D önde tiger arkada ben gidiyoruz. biraz hızlanınca refleks olarak arka frene bi bastım. wave'nin g*tü sağa sola gitmeye başladı :D:D tabi her ne kadar absli motor tecrübem hiç olmasa da az çok ne olduğunu bildiğim için wave'de abs olmadığından bir tırsmadım değil. o yüzden normal büyük motor kullanma alışkanlığı olanların cub kullanırken bi tık dikkatli olmalarında fayda var sanki :D

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Honda wave 110i daha da az titreşimli çalışıyor valla.

İkinci elde komik paralara satılıyor hem de.

Yedek parça olarak bir sıkıntı yaşanacağını da sanmıyorum.

Cub düşünenler daha fazla düşünmesin artık. 🤌😄
Dusunecegiz, dusunmeye devam edecegiz😬

Sarı sitede wave var bir de wave 110 var. Bir de şunu sorayım. Bunları kaç paraya almak lazım? Hesaplı link var ise atar mısınız? Kontrol edeyim.

Motosikleti
  • Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
SYM JetX 125 2026 E5+
Zamanında yumruk hızında kendi motorum dizime çarptı (yıkıldı diyelim) ve bu küçük kaza sonrası öyle abartı bir şey olmamasına rağmen dizim şişti ve 1 ay yürürken dizim acıdı.

Bu yüzden bırak yarım saatlik yolu; Bakkala bile gideceksem ekipmanlarımı üşenmeden giyiyorum. :ROFLMAO:

Motosikleti
gençken birader bi tane mondial almıştı abi. tabi yanımızda olmadığı için sürmeye pek fırsatım olmazdı. ben de babamın mobiletiyle takılırdım :D
gerçi fırsatım olsa da cesaret edemezdim pek vitesli olduğu için. yarı otomatik gibi bir şeydi. sürerken de biraz korkardım ama "ne motor beee" derdim :D

geçen sene de tiger'ı almaya gittiğimde, ilk başta eğitim alırken dayı oğlundan yardım istemiştim tiger'i eğitim alanına getir götür yapması için. kendisinde de wave vardı :D önde tiger arkada ben gidiyoruz. biraz hızlanınca refleks olarak arka frene bi bastım. wave'nin g*tü sağa sola gitmeye başladı :D:D tabi her ne kadar absli motor tecrübem hiç olmasa da az çok ne olduğunu bildiğim için wave'de abs olmadığından bir tırsmadım değil. o yüzden normal büyük motor kullanma alışkanlığı olanların cub kullanırken bi tık dikkatli olmalarında fayda var sanki :D
Vallahi bu yazdığın tüm motorlar için geçerli aslında Ademcim.

Bir de refleks olarak basınca öyle tepki vermiştir.

Tiger'a yetişeyim diye hızlanmışsındır bir de.

Geri tepmiş işte. 😄
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu motor bu paralara gayet iyi Tolgacım.

Pazarlıkla biraz daha düşer.

Perte çıkartsan üzülmezsin.

Bu motor kaçmaz ama.

Motosikleti
CBF 1000
Günlük kullanım + İşe gidip gelmek için kullanmak durumundayım. Scooter'im var fakat aküsü bitik yaptırmaya üşeniyorum.

Allah kolaylık versin. Mecbur olduğun için kullanıyorsan ve amaç "işe git-gel" ise .. Scooter aracına bir akü almalısın. Modelini bilmiyorum ama belki daha geniş seleli, daha geniş bagajlı, daha iyi amortisörlü bir scooter almalısın. O şekilde daha konforlu işe git-gel yaparsın. En önemlisi yağmurda büyük rahat edersin. Toplum baskısına aldanma. Scooter aracın olduğu ortamda vitesli motosiklet sadece ameleliktir(.)

açık renk fileli mont, yazlık eldiven ve kaskla idare ediyorum. kışlık montumda korumalar level-2, yazlıkta daha hafif olması için level-1 tercih ettim. aşırı sıcak günlerde birkaç günlüğüne jet kaskına geçiyorum ve "ulan düşecek olursak çene haşat olur" korkusuyla iki kat daha dikkatli gidiyorum.

günlük işe gidiş-geliş mahalle arasından 7-8 kilometrelik yol. trafiğin hızlı aktığı yolu kullanacak olduğumda yazlık bot ve korumalı kot pantolon da giyiyorum.

ufak hacimli scooter kullanmak büyük avantajmış. önceki motorlarım daha büyük, daha ağırdı. sıkışık trafikte aralardan ilerleme kolaylığı, motorun hafifliği, ufak motorun az ısı üretmesi falan çok fark ediyor. imkânlar elverse de keşke herkesin günlük ulaşımda kullanmalık bir ufak scooteri, uzun gezmeler ve keyif için binmeler için de ayrıca büyük motoru olsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar