Yaz sıcakları Hk.

Kışın yağmur ve kardan, yazın ise sıcaklardan illallah ettim. 5 dakika dışarı çıksam kaskımın içi sırılsıklam oluyor, her yerim ter içinde kalıyor. Sakin kullanan bir sürücü olmama rağmen motor kısa sürede 95 derecelere ulaşıyor. Yetmezmiş gibi bir de motorun sıcaklığı bacaklarıma vuruyor. Sizde durumlar nasıl?

Bende kask beyaz ,mont fileli ve açık renk olduğu için çok etkilemiyor. Motor da 200cc olduğu için pek bir sıcaklık olayı olmuyor.
Hatta geçen haftalarda enez e tur yaptım istanbuldan çıkışta çorlu sapağı da üşümekten altıma rüzgarlık giyindim

Fileli fantezi iç giyim ürünleri giymek lazım montun içine. Bacaklara da aynı şekil. Motorun da ısınması doğal yapacak hiçbir şey yok... Geçen sene işe git gel ebem skiliyodu 35 derece sıcağın altında şehir içi trafiğinde kask mont pantul... İyi ki sattım motoru xD

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Kışın yağmur ve kardan, yazın ise sıcaklardan illallah ettim. 5 dakika dışarı çıksam kaskımın içi sırılsıklam oluyor, her yerim ter içinde kalıyor. Sakin kullanan bir sürücü olmama rağmen motor kısa sürede 95 derecelere ulaşıyor. Yetmezmiş gibi bir de motorun sıcaklığı bacaklarıma vuruyor. Sizde durumlar nasıl?

95 derece motor için gayet serin ve normal bir çalışma ısısıdır. Ayrıca tam boy motosiklet çizmesi kullanırsanız bacaklarınız motorun ısısını hissetmez . Yaz sıcaklarında en doğrusu ya scooter kullanmak ya da sadece uzun yola cıkmaktır. Şehir içerisinde dur kalk trafikte motor sıkıntı olabilir.

Fileli fantezi iç giyim ürünleri giymek lazım montun içine. Bacaklara da aynı şekil. Motorun da ısınması doğal yapacak hiçbir şey yok... Geçen sene işe git gel ebem skiliyodu 35 derece sıcağın altında şehir içi trafiğinde kask mont pantul... İyi ki sattım motoru xD
35 derece yine iyi burası 40-50 derece arası :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

95 derece motor için gayet serin ve normal bir çalışma ısısıdır. Ayrıca tam boy motosiklet çizmesi kullanırsanız bacaklarınız motorun ısısını hissetmez . Yaz sıcaklarında en doğrusu ya scooter kullanmak ya da sadece uzun yola cıkmaktır. Şehir içerisinde dur kalk trafikte motor sıkıntı olabilir.
Malzeme indir kaldır yapıyorum ben motosiklet botu ile engel olmaz mı?

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
35 derece yine iyi burası 40-50 derece arası :D

Malzeme indir kaldır yapıyorum ben motosiklet botu ile engel olmaz mı?
Urfada misin? 😂
Okan Hoca dogru soylemis, uzun botlar motordan gelen sicakligi baya azaltiyor. Motosiklet suruyorsan 40 derece sicaga dayanacaksin diye bi kural yok. Cok soguk ya da cok sicakta vucut fonksiyonlarinda azalma olabilir ve bunun hem ucuz hem de guvenli bir cozumu yok. Serinletici yelekler var mesela. Ya da okan hocanin dedigi gibi scooter cub kullanirsan motordan gelen sicaktan etkilenmezsin.
Bol bol sivi tuket, mumkunse soguk, alkolsuz tabi😂

Motosikleti
D400
bu yaz sıcaklar ve kilo birleşince artık pek fazla motora binmiyorum, önceden sağa sola zevkine giderdim simdi oyun oynuyorum evde mis gibi klima altında :D

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Durum aynı sırılsıklamız.
Yazları genelde sabah 6'da çıkıp birkaç saat turlayıp geri giriyorum yoksa aşırı sıcak oluyor.
Bir de Ankara biraz enteresan bir yer iklim gün içinde değişebiliyor. Dün akşam 18:00 gibi çıkayım dedim serin esiyordu mesela fileli yazlık montun üstüne yağmurluk geçirdim.
Motor en çok ilkbahar ve sonbaharda güzel oluyor. Kasımda aşk başkadır :D

Urfada misin? 😂
Okan Hoca dogru soylemis, uzun botlar motordan gelen sicakligi baya azaltiyor. Motosiklet suruyorsan 40 derece sicaga dayanacaksin diye bi kural yok. Cok soguk ya da cok sicakta vucut fonksiyonlarinda azalma olabilir ve bunun hem ucuz hem de guvenli bir cozumu yok. Serinletici yelekler var mesela. Ya da okan hocanin dedigi gibi scooter cub kullanirsan motordan gelen sicaktan etkilenmezsin.
Motosikletler
Bol bol sivi tuket, mumkunse soguk, alkolsuz tabi😂
Batmandayım hocam, inanılmaz bir sıcak var

bu yaz sıcaklar ve kilo birleşince artık pek fazla motora binmiyorum, önceden sağa sola zevkine giderdim simdi oyun oynuyorum evde mis gibi klima altında :D
Sartlar el versede bende senın gibi olsam :D

Kışın yağmur ve kardan, yazın ise sıcaklardan illallah ettim. 5 dakika dışarı çıksam kaskımın içi sırılsıklam oluyor, her yerim ter içinde kalıyor. Sakin kullanan bir sürücü olmama rağmen motor kısa sürede 95 derecelere ulaşıyor. Yetmezmiş gibi bir de motorun sıcaklığı bacaklarıma vuruyor. Sizde durumlar na

Motosikleti
CBF 1000

1. seçenek tabii ki bu varoş aracı bırakman. Madem sana konfor yerine çile veriyor, neden bu çileyi çekiyorsun? Çekme!
2. seçenek scooter kullanmak olabilir. En azından daha konforlu hissettirir.

Kıyafet vb. hiçbir şey seni bu bahsettiğin durumdan kurtaramaz. İlla süreceksen, akşam sürmen lazım. 25 derece üstü sıcaklıklarda motosiklet kullanan adam düz delidir bence. E akşam kullanan daha da delidir. Yine 1. seçeneğe geri döndük.

"Özgür ruh, motosiklet aşkı, 2 teker ruhu taşır aaaaabiii" vs. bu sapkın inançlara saplandıysan da, oradan bir an önce çık!

Senin tam olarak ne işine yarıyor bu meret, bunu etraflıca düşünmen lazım.

Motosiklet dediğin, şehir içinde ya da kalabalık ortamlarda zaman kazandıran bir alettir. Başka hiçbir senaryoda en ufak artısı yoktur. Uzun yolda hiçbir artısı yoktur bilakis dezavantajlıdır. Sosyal avantajı desen o da yok. Bir sürü başka erkek tanırsın, bu durumda da zeka ve dünya görüşü olarak lise yıllarına geri dönersin.

Şehir içi senaryosu için de basit bir scooter bile işini görecektir.

Motosikleti
Cruiser
Şehir içinde trafiğin durumuna göre mümkün mertebe durmamaya çalışıyorum, mesela kırmızı yandıysa ışığın dibinde frenlemek yerine önceden gazı bırakıp salıyorum motoru ve yeşile denk getirmeye çalışıyorum, illa ki beklemem gereken durumlar oluyor haliyle, işte o zaman da inceden sövüyorum içimden, hemen ter boşalıyor çünkü.

Eve dönünce kask, eldiven ve montu balkonun gölge kısmında havalandırıyorum.
Duruma göre 15 gün ya da ayda bir de Eldivenle mont astarını makinaya atıp yıkıyorum, kask içinide sprey ve bezle temizleyip havalandırıyorum.

Uzun yolda hiç şikayetim yok, püfür püfür gidiyorum 😊

Dayanılmayacak durumdaysa montun önünü açabilirsiniz havale geçirmemek için. Bacakları da biraz geniş açarsınız. 2 sene önce ağustos ayında motosiklet ile hızlandıkça daha çok sıcak bastığını hatırlıyorum. Fizik bilimine olan inancım sarsılmıştı o gün.

Ben kask takmadan önce bambu kumaşından üretilmiş komple maske takıyorum. Herhangi sıcaklama yada terleme oluşmuyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçen sene 45C sıcaklarda Muğla'da şehir dışında motosiklet kullandım, konforlu değildi tabi ama öyle aman aman şikâyet ettirmedi. Herkesin dayanma gücü ve sabrı aynı değil. Şehir içinde trafikte bir otobüsün fanının estiği yerde kalmazsanız da öldürmez gene. Ama su ve elektrolit dengesine dikkat etmek lazım. Havaların sürekli böyle sıcak ve üzerine ek olarak nemli olduğu yerler çok da motosiklet binmelik yerler değil gerçekten de.

Bana kalsa en güzel motosiklet havası 15-22C arası, mükemmel. Keşke hep öyle olsa :D

Ben kask takmadan önce bambu kumaşından üretilmiş komple maske takıyorum. Herhangi sıcaklama yada terleme oluşmuyor.
Ben de 4Riders bambu balaklavalardan kullanıyorum. Kaskın içi hep temiz ve kokusuz.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Selamlar,

Geçen gün bu konuda bir başlık açmayı düşündüm, sonra üşendim.
Konu şuydu; motosikletin ekipmanlarını giymek bana çok zor gelmeye başladı, siz nasıl yapıyorsunuz diye soracaktım.

Yarım saatlik bir yola gideceğim; kask ve balaklava tak, mont giy, çizme giy, eldiven kullan.
Gittiğin yerde soyun.
Bir yere daha mı gideceksin, tekrar giyin, sonra tekrar soyun.
Eldivenler rahatsız ediyor, çizmeler sıkıntı veriyor vs.
Eskiden motor pantolonu da giyerdim, artık riskleri göze alıp giymemeye başladım, standart kot giyiyorum.
Ama artık bu kadar giyinme kuşanma çok zor ve angarya gelmeye başladı.

Sizler nasıl yapıyorsunuz diye soracaktım.
Ekipmanlardan feragat etmek doğru mu, riskler gerçekten o kadar fazla mı, yoksa toplu taşıma ya da araba daha mı konforlu, ya da ben çok yaşlandım :(

Motosikleti
D400
Selamlar,

Konu şuydu; motosikletin ekipmanlarını giymek bana çok zor gelmeye başladı, siz nasıl yapıyorsunuz diye soracaktım.

Yarım saatlik bir yola gideceğim; kask ve balaklava tak, mont giy, çizme giy, eldiven kullan.
Gittiğin yerde soyun.
Eskiden motor pantolonu da giyerdim, artık riskleri göze alıp giymemeye başladım, standart kot giyiyorum.

Ekipmanlardan feragat etmek doğru mu, riskler gerçekten o kadar fazla mı, yoksa toplu taşıma ya da araba daha mı konforlu, ya da ben çok yaşlandım :(

bu sene sürekli gittiğim max 15dk lık mesafelere giymemeye başladım ekipman valla ben. doğru değil risk ama sıcaktan bayılcam.
sakin sakin gidiyorum gideceğim yere terlemeden.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Selamlar,

Gittiğin yerde soyun.

Ben de üşeniyorum, işe gidip gelsem sorun yok günlük sıkılmadan erinmeden kullanırım da diğer türlü özellikle metro hattında bir yere gidiyorsam kesinlikle motosikletle uğraşmıyorum. Giyinmesi dışında park etmesi / göz kulak olması da ayrı bir dert. (Park işi arabada da dert, sırf park bulmak ile uğraşmamak için araba da çıkarmadığım çok olur - genelde metro güzergâhı dışında bir yerlerde işim olmadığı için sorun yaşamıyorum pek... Bekâr olsam arabam olmazdı kesin; hanımla çocuk için lazım oluyor, şahsî kullanımım için hiç gerekli bir şey değil araba.)

Hanımla çocuğu Bodrum'a getirdim, haftaya falan onları burada bırakıp İstanbul'a döneceğim. Bakalım hanımla çocuk Eylül'de dönene kadar hafta sonları çıkaracak mıyım motoru? (En az bir Yunanistan yapasım var, belki bir de Bulgaristan yaparım en fazla o kadar kullanırım gibi...)

• Beğen
Tepkiler: Ged
Selamlar,

Gittiğin yerde soyun.

Ekipmanlardan feragat etmek doğru mu, riskler gerçekten o kadar fazla mı, yoksa toplu taşıma ya da araba daha mı konforlu, ya da ben çok yaşlandım
Hava ekipman ile motor kullanılmayacak kadar sıcaksa toplu taşıma kullanırım ama asla ekipmansız binmem motora. Çıplakmışım gibi hissederim.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar