Hocam kesinlikle scorpiona geçmenizi öneniririm çünkü mt ls2 axxis sway tarzı kasklar sadece şekil şukul için sağlamlıkları kesinlikle scorpion gibi hjc nexx nolan gibi değil ülkemizde de en büyük en iyi scorpion satıcısı firma motomaxdir ödeme kolaylıkları da bulunuyor havaleye indirimleri var sway kullandım 2 sene baya hırpaladım kaskı 120 yi geçince kafamdan uçan bi kasktı mt25 alınca kask kafamda durmamaya başladı öyle söyleyim hemen hasanpaşa motomaxa gittim exo391 alacaktım kafa yapıma uygun gelmedi çalışan arkadaşlarla baya kask denedik en son exo 491 de karar kıldık anladım ki cidden güzel bi yer çünkü adamlar senin kafa yapına uygun kask veriyor bu iyidir al diye değil müşteriye önem var ve içerde dandik kask yok ayrıca scorpionu kafama takar takmaz ve kullandığım bu 2 aylık süre zarfında anladım cidden güzel ve kaliteli bir kask ben exo491 de bunları yaşadıysam senin alacağın 520 veya 530 yeni seriyi düşünemiyorum
bu ucuz markaların koruma düzeyinin yeterli seviyede olduğunu düşünüyorum. rahmetli altın elbiseli adam bir videosunda ucuz kask - pahalı kask konusunu komik bir şekilde anlatıyordu, ucuz kask olarak Ls2 modeli koymuştu ve çekiçle vurduğunda kırılıyordu ama çekiç tam olarak kaskın içerisine nüfuz etmiyordu ve o videoyu izlediğinizde fark edeceksiniz ki öyle sert bir darbede muhtemelen kafa yerine boyun kırılma riski daha fazla olduğunu göreceksiniz. aslında eski bir video ve gelişen teknoloji ile bu bahsedilen kalitenin minimum seviyesi yükseldi ve Ls2 markası eskiye göre daha üst segment kasklar da üretiyor.
detaya bakmak lazım, ucuz kask pahalı kask ayrımı kendini malzeme farkında gösteriyor, mesela en sağlam kabuk ve aynı zamanda diğerlerinden daha hafif olsun dediğinde karbon fiber malzeme öne çıkıyor ama elde edilmesi daha maliyetli olduğu için biraz daha pahalı oluyor. aynı sağlamlıkta ve ucuz bir kask istiyorsan o zaman maalesef konforundan fedakarlık edeceksin yani daha ağır kask modellerine bakacaksın. bunun yanı sıra içerideki köpükler ve iç kumaş yapısı da kaskın fiyatına etken oluyor.
"mt helmet stinger 2" modelini örnek alalım, bu kask ucuz da diğerleri neden pahalı? bu kask ucuz çünkü dış kabuk en ucuz üretim malzemesi ile imal edilmiş ve iç köpük ve iç kumaş en ucuz malzemelerden yapılmış, en ucuz derken ece 22.06 standartlarının kabul ettiği minimum seviyede, bağımsız kurum olan sharp testlerinden de puan almış bir kask. ama bu kaskı kullananlar bazı yönlerden dolayı rahatsızlar, rüzgar sesi alıyormuş, dahili güneş vizörü yok ve biraz ağır bir kask.