Jüpiter 125 Rolantide ve Gaz Kesince titreme var

Motosikleti
Ns200 15"
Skuterlerde rölantide titreme genelde ön varyatörden kaynaklı meydana gelir, ancak problemi daha detaylı açıklayabilirseniz çözüm için daha çok yardımcı olabiliriz.

Motosikleti
Honda pcx
Yağ fazla olabilir mi?
Yani servis koydu herhangi bir sızıntı yok şuanlık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Skuterlerde rölantide titreme genelde ön varyatörden kaynaklı meydana gelir, ancak problemi daha detaylı açıklayabilirseniz çözüm için daha çok yardımcı olabiliriz.
Yani önceden rodajda böyle bi sıkıntı yokdu degiştirdiler ondan sonra böyle oldu

Hangi yağ, kaçlık yağ, ne kadar kondu? Bunlar önemli, hava filtresi kutusunun ucunda tahliye hortumunda yağ birikintisi var mı?

Motosikleti
Altıma ne düşerse
Bildiğim kadarı ile bu Jüpiterlerde stop etme mevzusu oluyor ama titreme ilk defa duydum yağ az bişe fazla ise hava da sıcak hava filtresine atar ordan motora girer belki bundan titreme yapar bitek yağ değişti dedin rodaj bakımına biraktiysan belki sibop ayarı yapmışlardır eğer ki kalkarken titriyorsa devam et düşük CC scooter normal ama rölanti ise sibop olabilir arkadaşımda vardı stop edip duruyordu emme ile ilgili herşeyi değişti sibop kelebek vs vs 5 kere egzozu söküp deneyelim dedim yok dedi egzozu söktük sonunda motor kendine geldi. Yapman gereken ilk iş servise gidip motoruma ne işlem yapıldı öğrenmek istiyorum ki bildiğim kadarı ile çoğu düşük segment markalarda 1 usta oluyor geri kalan da yaverleri onlar da ufak işlere bakıyor sen bı sor öğren sibop ayarı yaptılarsa nasıl yaptınız de, yapmadilarsa rodaji biten motora neden sibop ayarı yapmadınız de

Motosikleti
Honda pcx
Hangi yağ, kaçlık yağ, ne kadar kondu? Bunlar önemli, hava filtresi kutusunun ucunda tahliye hortumunda yağ birikintisi var mı?
Ucunda yağ yok demediler hiç ne yağ koyduk diye yetkili servis diye güvendim sormadım yine düne göre azaldı titreşim

Bildiğim kadarı ile bu Jüpiterlerde stop etme mevzusu oluyor ama titreme ilk defa duydum yağ az bişe fazla ise hava da sıcak hava filtresine atar ordan motora girer belki bundan titreme yapar bitek yağ değişti dedin rodaj bakımına biraktiysan belki sibop ayarı yapmışlardır eğer ki kalkarken titriyorsa devam et düşük CC scooter normal ama rölanti ise sibop olabilir arkadaşımda vardı stop edip duruyordu emme ile ilgili herşeyi değişti sibop kelebek vs vs 5 kere egzozu söküp deneyelim dedim yok dedi egzozu söktük sonunda motor kendine geldi. Yapman gereken ilk iş servise gidip motoruma ne işlem yapıldı öğrenmek istiyorum ki bildiğim kadarı ile çoğu düşük segment markalarda 1 usta oluyor geri kalan da yaverleri onlar da ufak işlere bakıyor sen bı sor öğren sibop ayarı yaptılarsa nasıl yaptınız de, yapmadilarsa rodaji biten motora neden sibop ayarı yapmadınız de
Azaldı hocam ama yine az var gazı bırakınca bi titreme var siboplarlamı alakalıdır

Motosikleti
Altıma ne düşerse
Yüksek ihtimal olabilir ama rölanti sensörude olabilir biraz kronikli motor özelikle bu konuda benim sana tavsiyem git bı sor sibop ayarını yaptın mı diye evet desede bakıcak yok desede bakıcak çünkü servis munueline göre yapması gerekte yaptiysa nasıl yaptınız motor sürekli titriyor de şimdilik garantisi varsa servis dışına anahtar vurdurma

Motosikleti
Honda pcx
Yüksek ihtimal olabilir ama rölanti sensörude olabilir biraz kronikli motor özelikle bu konuda benim sana tavsiyem git bı sor sibop ayarını yaptın mı diye evet desede bakıcak yok desede bakıcak çünkü servis munueline göre yapması gerekte yaptiysa nasıl yaptınız motor sürekli titriyor de şimdilik garantisi varsa servis dışına anahtar vurdurma
Sağolasın sanırım siboplardan ısınınca artıyor

2000 bakımına gidicem o zamana kadar bişey olurmu acaba

Sibop ayarı için üst kapak açılmıyormu hocam daha motor 1100 km de

Son düzenleme:
Motosikleti
Altıma ne düşerse
Üst kapak açılmaz üst kapağın üzerinde külbultor kapağı var bu açılır bunu motorun üst karteli gibi düşüne bilirsin açar siboplara ayar yaparsın kulburtor kapağı açmak motor açıldı anlamına gelmez her içten yanmalı araçta yapılması gerekir aklına şimdi motor sökülcek gibi şeyler gelmesin zaten yapmasakta 10.000 de 15.000 de bi sibop ayarı yapmakta fayda vardır

Motosikleti
Ns200 15"
Supap ayarı bu motorlarda titreşime sebebiyet vermez. En fazla şıkırtılı çalışır veya sıkı olduğundan stop etmeler veya isteksiz çalışır ancak bu rölantide beklerken motoru titretmez, skuterleri en çok titreten aksam ön varyatördür. Eğer bagalar aşınmışsa (düşük kilometrede zor ancak açtığım varyatörlerde rastladığım oldu, fabrika kalitesiz bagaya kaçtıysa şaşırtıcı değil) veya varyatör kirlenmişse düzensiz açılacağından ötürü bahsettiğiniz titremeleri yapar.

Servisin ne kadar yağ koyduğundan emin değilseniz düz bir zeminde motorun yağ seviyesini ölçmelisiniz, bakım yaptırdığınız zaman yaşadığınız şeyler denk gelmiş olabilir. Bir yağ değişimi bu sorunları açacak şeyler değildir.

Bu tarz skuter modellerinde sürekli üst devir kullanılıyorsa hava filtresinde bir miktar yağ görmek gayet doğaldır çünkü motor sürekli üst devirde gittiğinden ötürü yağ normalden daha fazla ısınıyor ve buharlaşmaya başlıyor, bu buharlaşan yağda hava filtresinde bulunan tahliye tüpüne gidiyor.

Skuterin üstüne bindiğinizde gazı çok az açarak ilerlemeyi deneyin eğer bu titreşimi fazla yapıyorsa kesinlikle varyatör temizlenmelidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar