Honda Servisi Bakım Rezaleti - Ön fren yerinden çıktı

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Bu gördüğünüz fotoğraflar abimin motoruna ait. Motoru bakımdan teslim alıyor. Biraz gidiyor ve bir tıkırtı sesi duyuyor. Durup sağını solunu kontrol ederken karter hafif sallandığını görüyor. Bundandır diyip, sıktırmak için geri dönüyor. Ama dönemiyor. Aniden ön fren gidiyor. Allahtan bir şey olmadan kenara çekebiliyor motoru. Zaten hızı çok düşükmüş.

Gördüğünüz gibi Honda'ya da güven olmuyor arkadaşlar.

Şuan sinirlerim acayip tepemde.

Not: Bakımdan, servisten çıkan motoru bir müddet dikkatli kullanmak gerekiyor, bu hatırlanması gereken hayati bir bilgi artık.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçmiş olsun. Balatalar değiştirildikten sonra kaliper düzgün monte mi edilmemiş?

Valla ben hiç yetkili serviste fren bakımı yaptırmadım, hep özel serviste hallediyordum. Bu tip işleri uzman ustalara yaptırmak en iyisi.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
abinize büyük geçmiş olsun.
hangi servis olduğunuda yazarsanız iyi olur. lazım olunca gitmeyiz :unsure:

Motosikleti
Ns200 15"
Geçmiş olsun, birilerinin iş güzarlığı yüzünden hayata mâl olacak bir durum.

geçmiş olsun.

ben de geçen sene özel bir serviste motorun ağır bakımını yaptırdıktan sonra köye gitmiştim. köyde yeğenim motoru sürmek isteyince, hadi 1 tur at gel demiştim. neyse, döndü geldi; motoru tam park ederken, bir baktım motordan bir şey fışkırıyor. 1 gün önce de usta radyatör vs bakımını yapmıştı ve bağlantı yerlerini göstererek buralara dikkat et, hani bir şey olmaz ama sızdırırsa da buradan sızdırır diye de tembihlemişti. aklıma o gelmişti ve aha dedim radyatör filan patladı herhalde :D baktım bir koku geliyor ve epey de akıtmış çünkü yolda akıtarak gelmiş yani. la dedim bu benzin olum. hemen motoru kapattım. motorun sağına baktık, soluna baktık derken depo altında klipsli benzin hortumu varmış. kilitli bi mekanizma gibi bir şey. artık çırak mı montajladı usta mı bilmiyorum. bunu kilitlememişler. tabi titreşimle birlikte 1 günde iyice gevşemiş ve en son da artık yerinden çıkıvermiş.

köye giderken yolda çıksaydı ne yapardım dağ başlarında dedim? hadi onu geçtim, o sımsıcak antalya havasında akan benzin gavur gibi yanan bloğa değip motor alev alsaydı? canlı kanlı ghostrider olacaktım az daha.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Yetkili yetkisiz kalifiye insan bulmak çok zorlaştı artık. İşinin ehli usta bir tanıdığınız varsa aman değiştirmeyin.
Bazen servise yeni başlayan çıraklara da verebiliyorlar işi ve sonradan yaptığı her işi kontrol etmiyorlar.
Honda sahibiyken benim motor bakımdan çıktıktan sonra zincir yağlama işini çırağa vermişlerdi. Usta arkasını dönüp giderken çocuk biraz uzaktan ZIBAAAAAM diye lastik ve zincirin etrafındaki diğer aksamlara gelecek şekilde sıkmıştı yağı, dün gibi aklımda. Ustaya seslenip durumu izah ettim baştan aşağı motoru güzelce yıkayıp tekrar yağlamak zorunda kalmışlardı.
Genel olarak usta bulmak çok zorlaştı. İş bırakmalar da çoğaldı. Ustalığını alam ayrılıp kendi dükkanını açma yoluna gidiyor. Honda'dan terk usta bulun.

Motosikleti
D400
Yetkili servislerin genel bir problemi var; herşeyi b.k edip sonrasında da kabul etmeme gibi.

bugün anlattı arkadaş; arabası yetkili serviste ağır bakım yapıtırmış fakat montajlarken eksik / sıkıntılı birşey yapmış. o parça da borulardan birisini kesip yağ sızıp zarar vermesine neden olmuş.

Aynı yetkili servis kusuru kabul etmeyip 20bin tl ücret istemiş düzeltmek için.

Açıkçası bi haltı kabul etmediklerinden dolayı garantisi olmayan motorumu (ki son motorun 8 aylık garantisini yaktım) bildiğim bir ustaya götürmeyi tercih ederim.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Geçmiş olsun. Balatalar değiştirildikten sonra kaliper düzgün monte mi edilmemiş?
Amortisör yağı değiştirilmiş. Kaliperleri takarken sol tarafın vidaların yerine takıp sıkmayı unutmuşlar. En azından biz öyle anladık. Abim freni ilk çektiğinde tutmuş biraz mesafe gittikten sonra (100-200m filan) gittikten sonra çıkmış kaliper yerinden.

hangi servis olduğunuda yazarsanız iyi olur. lazım olunca gitmeyiz :unsure:
Bulunduğu yerde zaten başka seçenek yok. Ben de genelde arkadaşlar isim yazmadığında sinir oluyorum. Ama olay daha sıcak, servisin tutumu şuan iyi. Hatalarını kabul etmişler ve jantı değiştirecekler. Abim de çok yaygara koparmak istemedi. Duruma göre bakacağız.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
geçmiş olsun.

ben de geçen sene özel bir serviste motorun ağır bakımını yaptırdıktan sonra köye gitmiştim. köyde yeğenim motoru sürmek isteyince, hadi 1 tur at gel demiştim. neyse, döndü geldi; motoru tam park ederken, bir baktım motordan bir şey fışkırıyor. 1 gün önce de usta radyatör vs bakımını yapmıştı ve bağlantı yerlerini göstererek buralara dikkat et, hani bir şey olmaz ama sızdırırsa da buradan sızdırır diye de tembihlemişti. aklıma o gelmişti ve aha dedim radyatör filan patladı herhalde :D baktım bir koku geliyor ve epey de akıtmış çünkü yolda akıtarak gelmiş yani. la dedim bu benzin olum. hemen motoru kapattım. motorun sağına baktık, soluna baktık derken depo altında klipsli benzin hortumu varmış. kilitli bi mekanizma gibi bir şey. artık çırak mı montajladı usta mı bilmiyorum. bunu kilitlememişler. tabi titreşimle birlikte 1 günde iyice gevşemiş ve en son da artık yerinden çıkıvermiş.

köye giderken yolda çıksaydı ne yapardım dağ başlarında dedim? hadi onu geçtim, o sımsıcak antalya havasında akan benzin gavur gibi yanan bloğa değip motor alev alsaydı? canlı kanlı ghostrider olacaktım az daha.
Ne guzel iste mondial xtreme sahibi yapmis seni usta😂

Motosikleti
Amortisör yağı değiştirilmiş. Kaliperleri takarken sol tarafın vidaların yerine takıp sıkmayı unutmuşlar. En azından biz öyle anladık. Abim freni ilk çektiğinde tutmuş biraz mesafe gittikten sonra (100-200m filan) gittikten sonra çıkmış kaliper yerinden.

Bulunduğu yerde zaten başka seçenek yok. Ben de genelde arkadaşlar isim yazmadığında sinir oluyorum. Ama olay daha sıcak, servisin tutumu şuan iyi. Hatalarını kabul etmişler ve jantı değiştirecekler. Abim de çok yaygara koparmak istemedi. Duruma göre bakacağız.
Büyük gaflet olmuş. Valla "Ben niye Japon alıyorum?" sorusunun olumlu cevabının en büyük sebebi budur; yetkili servise sadece garanti boyunca ve sadece yağ / yağ filtresi / hava filresi / buji falan için gider, garantisi bitince ustaya gider. Japonlarda zaten bakım düzgün yapıldığında problem çıkmıyor. Garanti süresince problem çıkartmayan motosiklet sonrasında da çıkarmıyor.

Maalesef yetkili servislerin durumu içler açısı. (Birkaç istisna vardır mutlaka ama %90 kötü...) Frendir, amortisördür falan bunlar için yetkili servise gitmek zorunda kalanlara üzülüyorum gerçekten. Ben Honda'm varken sadece yağ bakımına götürüyordum, servisin yüzünü sadece parça gerektiğinde görüyordum. Şimdi Suzuki'm var, garanti bittiğinden beri servis yüzü görmüyor. Ustaya faturalı yaptırıyorum, başında da duruyorum, yapılan işi görüyorum, usta da iyi, kafa rahat...

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Büyük gaflet olmuş. Valla "Ben niye Japon alıyorum?" sorusunun olumlu cevabının en büyük sebebi budur; yetkili servise sadece garanti boyunca ve sadece yağ / yağ filtresi / hava filresi / buji falan için gider, garantisi bitince ustaya gider. Japonlarda zaten bakım düzgün yapıldığında problem çıkmıyor. Garanti süresince problem çıkartmayan motosiklet sonrasında da çıkarmıyor.

Maalesef yetkili servislerin durumu içler açısı. (Birkaç istisna vardır mutlaka ama %90 kötü...) Frendir, amortisördür falan bunlar için yetkili servise gitmek zorunda kalanlara üzülüyorum gerçekten. Ben Honda'm varken sadece yağ bakımına götürüyordum, servisin yüzünü sadece parça gerektiğinde görüyordum. Şimdi Suzuki'm var, garanti bittiğinden beri servis yüzü görmüyor. Ustaya faturalı yaptırıyorum, başında da duruyorum, yapılan işi görüyorum, usta da iyi, kafa rahat...
abi ustanin acik adresini verde bmw ye transfer edelim böyle ustalar lazım 😎

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
10 yıl olmuştur arkadaşımın CBR250 sine bakımda yağ koymayı unuttukları için motor sizlere ömür.
Allahtan servis üzerine düşeni yaptıda sıfır motor taktı.

Motosikleti
Honda Hornet 500
Geçtiğimiz aylarda İstanbul anadolu yakasında bulunan bir serviste motosikletimde yağ eksiltme sonucu servise götürdüm üstün japon servis çalışanları motorun yagını komple bosaltmadan üzerine ekleme yapmışlar motor camiasında yeni oldugum için bilmiyordum farkettmedim. 2.7l olan kapasite eksiltme sonucu 2.5 lara düşmüş tü servis çalışanları ölçmeden ekleme sonucu motorun içinde 3l yağ çıktı, fazladan motora yağ eklemişler

Nasıl öğrendiğime gelirsek şans eseri 2. olan honda motosikletimi başka bir servise götürmüşken diğeri de yanımdaydı şunada bir baktırım yağ şeyi varmı diye adı altında gittiğimde bunu anlayamayız komple bosaltalım dediler ve 3l yağ çıktı servis içinde tüm ustalar ile hepimiz şok olduk

yağı komple değiştirip yeni yağ ekledik 1000km sonucunda yeni 2025 hornet 500 lerde cuzi miktarda yağ yakma sorunu var kronik
Whatsapda bulunan gruplarda ise 10 kişiden 5-6 kişi kullanıma bağlı olarak yasıyor.

Anlatmak istedeğim honda motosiklet ve servisi son duyulan dolandırma vakaları fahiş parça fiyatları ve servis kalitesinin çin gruplarından daha kötü olması neticesiyle çok severek aldıgım motosikletimden sogumama ve bir daha honda motosiklet almama kararı kılmamı sağladı teşekkür ederim :) 🙏

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS / Yamaha BWS 100
Geçtiğimiz aylarda İstanbul anadolu yakasında bulunan bir serviste motosikletimde yağ eksiltme sonucu servise götürdüm üstün japon servis çalışanları motorun yagını komple bosaltmadan üzerine ekleme yapmışlar motor camiasında yeni oldugum için bilmiyordum farkettmedim. 2.7l olan kapasite eksiltme sonucu 2.5 lara düşmüş tü servis çalışanları ölçmeden ekleme sonucu motorun içinde 3l yağ çıktı, fazladan motora yağ eklemişler

Nasıl öğrendiğime gelirsek şans eseri 2. olan honda motosikletimi başka bir servise götürmüşken diğeri de yanımdaydı şunada bir baktırım yağ şeyi varmı diye adı altında gittiğimde bunu anlayamayız komple bosaltalım dediler ve 3l yağ çıktı servis içinde tüm ustalar ile hepimiz şok olduk

yağı komple değiştirip yeni yağ ekledik 1000km sonucunda yeni 2025 hornet 500 lerde cuzi miktarda yağ yakma sorunu var kronik
Whatsapda bulunan gruplarda ise 10 kişiden 5-6 kişi kullanıma bağlı olarak yasıyor.

Anlatmak istedeğim honda motosiklet ve servisi son duyulan dolandırma vakaları fahiş parça fiyatları ve servis kalitesinin çin gruplarından daha kötü olması neticesiyle çok severek aldıgım motosikletimden sogumama ve bir daha honda motosiklet almama kararı kılmamı sağladı teşekkür ederim :) 🙏
Adamlar sessiz sedasız 2 zamanlı Euro 5 blok yapmış yine yaranamıyor bu millete...

Motosikleti
...

O nasıl iş yahu? 2013'ten beri piyasada olan ve taş gibi tank gibi dayanıklı bloğu nasıl bozmayı becermişler? Bende 2016 CB500F vardı, 2018'de 9.000km iken ikinci el aldım (aldığım kişinin ilk motosikletiydi, genç bir üniversite öğrencisiydi - düşünün o ilk 9.000'de nasıl kullanıldı?), 2022'de 45.000km iken sattım. Gram yağ eksiltme yapmazdı. (Uzun yolda uzun süreler 7.000dd civarları da giderdim yani. Redline 8.500'de...) Bazı conta ve/veya keçelerde kalitesiz mal mı kullanmaya başladılar acaba?

Motosikleti
Honda Hornet 500
O nasıl iş yahu? 2013'ten beri piyasada olan ve taş gibi tank gibi dayanıklı bloğu nasıl bozmayı becermişler? Bende 2016 CB500F vardı, 2018'de 9.000km iken ikinci el aldım (aldığım kişinin ilk motosikletiydi, genç bir üniversite öğrencisiydi - düşünün o ilk 9.000'de nasıl kullanıldı?), 2022'de 45.000km iken sattım. Gram yağ eksiltme yapmazdı. (Uzun yolda uzun süreler 7.000dd civarları da giderdim yani. Redline 8.500'de...) Bazı conta ve/veya keçelerde kalitesiz mal mı kullanmaya başladılar acaba?
Madem sizdede varmıs daha can alıcı duyumlarımı ve gördüklerimi söyleyiyim birinci ağızdan cbr 500r modeli daha da sorunlu sadece benim gittiğim serviste 5 tane motosiklet 0 dan motor bloğu yapılmıs.

Yabancı reddit forumlarında ise oil consumption adı altında başlıklar var sadece tr özgü değil cidden bozmuşlar galiba

Bana söyledikleri 1000 km de kontrol edildiğinde 50-80 ml arasında azalmıs oldugu idi yağ filtresi sökmeden ölçüm yapmıslardı içinde kalan vs dediler öyle.

Euro5+ çok sıkıştırıdığını söylediler bir arkadaşımda aynı yağ sorununu test aşamasına soktu o ideal olan orta çizgiden max cizgiye kadar yağı doldurdu daha 1k km olmadan orta seviyelere indiğini söyledi kendi turumda belirttiğim gibi 3.8l yakıyor ama yanında 200 ml de yağ yakıyor :D

herşeyi çok keyifli karakteri güveni vs ama çok sıkıstırmaya gelmiyor yeni kasalar. Hızı seven bos yolda basmayı seven biri olarak her 3-5 kullanımdan sonra 10 sn camdan yağ seviyemi kontrol ediyorum buda her kullanıcın yapması gereken bişi zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adamlar sessiz sedasız 2 zamanlı Euro 5 blok yapmış yine yaranamıyor bu millete...
Hiç hatırlatma konuşmaları kafa yemelik bir aydı o ay :D :D :D

Motosikleti
tamamen sürüş dinamiği ve kitlesi cb500f de sadece yağ yakma sorunuyla gelenler ve konuşanlar var haliyle cbr kitlesi daha sıkıştırarak kullanıyor.
Yani redline'ı 8500'de olan motoru 6750 - 7000'den yukarıda uzun süre kullanmak çok makul değil bence. Zaten maksimum torku 6750'de veriyor, oralarda da 145 km/s civarı gider. (Ben genelde sürekli aynı süratte gideceksem 135'i pek geçmezdim. Sadece kısa süreler 140 - 150 - 160'a falan çıkardım...) Bahsettiğim süratlerde çok stabil, konforlu ve rahat çalışır / giderdi. Sürekli 150 ve üstü hızlarla gitmek için 750 - 800 - 850 - 900'lük motorlar daha uygun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar