Kaza yapıp toplanmış motor alınır mı?

Merhabalar, Bajaj Pulsar N250 almak istiyorum. Araç kaza yapmış, yetkili servisten Antalya tayfun motordan tamamiyle toplanmış. 78 bin gibi bir rakam harcanmış. Araç sahibi şaside bir işlem problem olmadığını söylüyor. Gidişinde çekme titreme ses yok diyor. Böyle kaza geçirmiş bir motor sıkıntı çıkarır mı? Alınır mı sizce?

Edit: Şöyle de parça listesi var.
qdybqkl.png

Daha önce kazalı motor almıştım blok sağlamdı ama sağa çekiyordu kullanılabilirdi.
Ama bu çok fazla olmuş piyasası 100-120 arası 50 bine veriyorsa düşünülür
Ne kadar istemiş?

Tamirci değil isen alınmaz, toplamda harcadığın para düzgün ikinci el fiyatını aşar. Temiz ikinci ele baştan paranı verir, sonradan masraflarla en önemlisi iş bilmez ustalarla muhatap olmaz sinirin bozulmaz.

Motor toplanmış halde, düzgün binilmeye hazır diyor. Güvenilir mi yani arabada vardır ya kazalı alınmaz diye motorsiklette de öyle mi bilmediğimden soruyorum.

Ben kazalı arabaya bile çok şüpheli yaklaşırım; bu denli değişim yaşayan motosiklete güvenemem doğrusu.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
çok dikkat edip, kendinde kontrol edip öyle almanı tavsiye ederim
ustadan çok kendin motorun ustası olursan alınır neden olmasın

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sıfırı 36 taksitle 218.000₺ (aylık 6.000₺) olan bir motosiklette 78.000₺ hasar kaydı varsa almanız için inanılmaz (en az %50) bir indirim yapılıyor olması lazım. 100-110k civarı bir fiyata mı bırakıyorlar, kaç model?

Ben olsam ayda 6.000₺ öder sıfırını alırdım, seneye (taksitlerin 2. senesinde) 6.000₺ hiç zorlamaz, bir sonraki sene (taksitlerin 3. senesinde) zaten 6.000₺ anlamlı bir para yapmayacak...

Özet: Gereksiz riske girmeyin...

motosikletten ne beklediğine bağlı bu cevap değişir . seni a noktasından b noktasına götürsün ve hesaplıysa tercih edilebilir. ancak bu motosiklet basit birşekilde yana yatmamış . baya önden arkaya herşeyi değişmiş. Bajaj gibi bir motosikletle ben cihaza bağlayıp şasiyi sağlıklı birşekilde ölçtüklerinede inanmıyorum. Çekme yapmayabilir ancak ikinci bir darbeyi motosiklet kaldırmayabilir. Yani demek istediğim bu motosikleti alsanız bile dikkatli kullanmakta fayda var . limitlerde kullanım her an bir sıkıntı çıkarabilir...

Değerli cevaplarınız için teşekkürler, motorsikletci birkaç arkadaşıma sordum onlar da olumsuz değerlendirdiler ama fiyat cidden bedavaydı yani 50-125cc alırsın bu paralara. Yetkili serviste baya işçiliği ile ünlü burada aldım bi sorun çıkmaz umarım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Antalya Tayfun Motor'u çok eskiden beri ismen bilirim, bizim Wolf Fb grubunda da epey adı geçerdi. İşçilik kalitesi ve esnaflığı hakkında hiç kötü bir söz hatırlamıyorum. Eminim motoru sıfır haline getirmiştir ama yine de bu kadar hasar kaydı fazla. Çok ucuza alıp ileride de çok ucuza satmayı düşünüyorsan alınabilir.

Motosikleti
'13 Inazuma
alınmaz. şasede en ufak bir eğiklik can sıkar. zaten motorun değilmeyen yeri kalmamış. büyük kaza yapmış.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Antalya Tayfun Motor'u çok eskiden beri ismen bilirim, bizim Wolf Fb grubunda da epey adı geçerdi. İşçilik kalitesi ve esnaflığı hakkında hiç kötü bir söz hatırlamıyorum. Eminim motoru sıfır haline getirmiştir ama yine de bu kadar hasar kaydı fazla. Çok ucuza alıp ileride de çok ucuza satmayı düşünüyorsan alınabilir.
abi sana ve genele bir soru sormak istiyorum. Abi tavsiyesi olarak yorumlamanı istiyorum.
Duke390 düşünüyorum fakat çevrem bi tık ucuza kaçıp temiz Dominar250 almamı söylüyor.
Amacım tamamen keyif. 2 3 ayda bir İzmit ve Tekirdağ yaparım o kadar. gerisi iş-ev ve keyif.
Sence Duke390ı 2024 model ve 15bin km aşağısını ortalama şuan ki piyasa olarak 300k vermek mantıklı mı ? Cevaplar için teşekkürler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
abi sana ve genele bir soru sormak istiyorum. Abi tavsiyesi olarak yorumlamanı istiyorum.
Duke390 düşünüyorum fakat çevrem bi tık ucuza kaçıp temiz Dominar250 almamı söylüyor.
Amacım tamamen keyif. 2 3 ayda bir İzmit ve Tekirdağ yaparım o kadar. gerisi iş-ev ve keyif.
Sence Duke390ı 2024 model ve 15bin km aşağısını ortalama şuan ki piyasa olarak 300k vermek mantıklı mı ? Cevaplar için teşekkürler.
Keyif için Duke 390 alınır. Temiz Dominar 250 de iyi bir seçim ama burada akıl, Domi 250 derken gönül, Duke 390 diyor.

Şahsi tercihim Duke 390 olurdu.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Dominar 250lerin kafa acayip agir. Dengesiz gibi bir agirlik dagilimi var. Itme cekme hareketlerinde bile "abi birak beni şuraya yativereyim" diyordu sanki😂
390 duke ya da 390 adventure daha mantikli sanki. Tamam ayni fabrikadan cikiyorlar da ayni kalitede parca kullanmiyorlar diye biliyorum.

kurcalanmış otomobil bile alınmazken böyle her tarafı değişmiş motor kesinlikle alınmamalı. sakın bulaşma!
bedava bile verse alma!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar