marş motoru takılı kalıyor

Hayırlı günler motorsiklet çalıştığı halde marş motoru çalışmaya devap edip aküyü bitiriyor en sonunda tık tık ses gelıyor stop edıp tekrar marşa bastıgımda bu sorunu nasıl halledebilirim marş motorunu yeni değiştirdim

önce marş düğmesinden başlayarak kablo teşkikatını elden geçireceksin.

Motosikleti
RKS Blade 250
Merhaba.. Aynı sorunu bende yaşıyorum. 1 sene önce bu sorundan dolayı marş motoru, marş rölesi değişti. Ancak tekrar aynı sorun oldu ve marş motoru yandı. Akü kutup başını sökene kadar marş motoru gitti. Kurtaramadım. Yeni marş motoru taktık. Sorun ortadan kalktı. 2 hafta sonra tekrar oldu. Bu sefer çabucak kutup başını çıkardım. 10-15 dk bekledim. Sorun düzeldi. Ustaya sorduğumda; ya tüm elektrik tesisatı baştan aşağı kontrol edilecek, ya da kutup başına bir anahtar koyacağız, sorun olduğunda aç kapa yapacağız. Sizlerin bir önerisi var mıdır?

Motosikleti
Cruiser
Aynı sorunu daha önce yaşadım.
Benimki marş düğmsinden kaynaklanıyordu, ya temassızlık yapıp çalışmıyordu, çalışırsa da marşı bırakmıyordu. Marş düğmesinden başlayarak kontrol etmende fayda var, olmazsa tesisat.

Motosikleti
RKS Blade 250
Aynı sorunu daha önce yaşadım.
Benimki marş düğmsinden kaynaklanıyordu, ya temassızlık yapıp çalışmıyordu, çalışırsa da marşı bırakmıyordu. Marş düğmesinden başlayarak kontrol etmende fayda var, olmazsa tesisat.
o kontroller yapıldı. marş düğmesinden başlayarak, marş ile ilgili sistem kontrol edildi. ama bir şey çıkmadı. başka bir sorun var ama nedir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir de ilginç olan konu şu: motosikletteki tüm güç kesen düğmeler işlevsiz kalıyor. kontak kapalı olsa bile marş basıyor. hatta torpidoda tüm enerjiyi kesen bir anahtar var. o anahtar bile engelleyemiyor. marş devamlı çalışıyor.

Motosikleti
kove800x
o kontroller yapıldı. marş düğmesinden başlayarak, marş ile ilgili sistem kontrol edildi. ama bir şey çıkmadı. başka bir sorun var ama nedir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir de ilginç olan konu şu: motosikletteki tüm güç kesen düğmeler işlevsiz kalıyor. kontak kapalı olsa bile marş basıyor. hatta torpidoda tüm enerjiyi kesen bir anahtar var. o anahtar bile engelleyemiyor. marş devamlı çalışıyor.
Motorsiklet marka ve model nedir?

Motosikleti
Ns200 15"
Marş otomatiğini kontrol ediniz, otomatik içi takılı kalırsa veya kendinde bulunan soketten ötürü bir yerden tetikleme alırsa akü kutup başını çekmediğiniz sürece marş basmaya devam edecektir.

Marş otomatiğinin görevi akü ile marş motorunun arasında anahtar görevi görmesidir, marş otomatiğinde problem oluşursa doğrudan aküden marş motoruna akım geçer ve marş basar. Konunun komple elektrik tesisat ile bağlantısı yoktur, tamamen marş otomatiği ve tetikleyen tesisat ile bağlantısı vardır.

Motosikleti
RKS Blade 250
Marş otomatiğini kontrol ediniz, otomatik içi takılı kalırsa veya kendinde bulunan soketten ötürü bir yerden tetikleme alırsa akü kutup başını çekmediğiniz sürece marş basmaya devam edecektir.

Marş otomatiğinin görevi akü ile marş motorunun arasında anahtar görevi görmesidir, marş otomatiğinde problem oluşursa doğrudan aküden marş motoruna akım geçer ve marş basar. Konunun komple elektrik tesisat ile bağlantısı yoktur, tamamen marş otomatiği ve tetikleyen tesisat ile bağlantısı vardır.
teşekkür ederim.. bir arkadaşım daha bu yorumu yaptı: "marş düğmesinde bir sıkıntı varsa marş otomatiği/marş rölesini tetikler ve ayarını bozar. bu da bir süre sonra marş motorunun takılı olmasına sebep olur. "
marş rölesi ve düğmesini değiştireceğim bakalım..

Motosikleti
Ns200 15"
teşekkür ederim.. bir arkadaşım daha bu yorumu yaptı: "marş düğmesinde bir sıkıntı varsa marş otomatiği/marş rölesini tetikler ve ayarını bozar. bu da bir süre sonra marş motorunun takılı olmasına sebep olur. "
marş rölesi ve düğmesini değiştireceğim bakalım..
Kontak kapalıyken marş düğmesi asla marş otomatiğine tetik vermez aynı zamanda bu parçalarda ayarlanabilen bir malzemeler bulunmamaktadır. Marş rölesine bağlanan tetikleyici kablonun soketine bakmanız gerekmektedir, otomatiğin içi kalitesiz olabilmesinden ötürü selenoid yapışıp kalabiliyor buda kendi kendine marş basmasına sebebiyet verir. Akünüz zayıfsa bu durumları daha sık yaşayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar