Motosiklet neden çekme yapar?

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
Selamlar NS200UG motosikletimin sağa çektiğini fark ettim. İlk sahibiyim herhangi bir kaza durumu olmadı. Lastik havalarını ve zincir ayarını kontrol ettim ama sorun devam ediyor.
Buna sebep olabilecek başka neler olabilir. Yakın zamanda balataları değiştirdim bunun etkisi olmuş olabilir mi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Lastikte üretim hatası olabilir, balansı yapılmamış olabilir, gidon tutuşunuzda problem olabilir, jantınızda problem olabilir, ön amortisör ya da mesnette eğiklik olabilir. Bir çok sebebi olabilir.

Motosikleti
Cruiser
Arkadaşlar olabilecek her şeyi yazmış, kolaydan zora gitmekte fayda var.
Ben olsaydım ilk bakacağım yer zincir gergi vidası olurdu, sağ ve sol eşit mi ? Milimi milimine eşit olduğundan emin olmalısın.

Motosikleti
Ns200 15"
Yazılanlara ek olarak amortisörlerin takılırken hizalanmamasındanda kaynaklanır, amortisörü tutan civataları gevşetip ön freni sıkıp öne doğru ittirdiğinizde kendini eşitler.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
debriyaj ve gaz teli gibi halatlar sebep olabilir, gidon yükseltme falan varmı. ?
ne zaman çekme başladı, motora bir işlem yaptırdıktan sonra mı? yoksa kendiliğinden gelişen bir olay mı
gidon dönüşleri sert mi. furş bilyaları sorunlu olabilir.
lastik havaların ne durumda.?

bide motor bajaj. huyu suyu dominar ug lere çekmiş olabilir. soya çekim olmuştur :)

Motosikleti
D400
arkadaşımın Dominar250siyle denemediğim yapmadığım şey kalmadı. Tank gibi motor MaşAllah.
Kendi NS200üm de öyleydi. Sadece benzin pompası yandı bir kez o kadar.

o arkadaş cfmoto sempatizanı olduğu için bajajı da onunla birlikte dibe çekmeye çalışıyorrr ama dimdik duruyoruz hala.

t-51aff1b1-20e9-45ab-8897-307ed4133d7b.jpg

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2019 dan beri bajaj kullanan birisi olarak hiç de katılmıyorum :D
arada stop ediyor ona da alıstım.

sen aprilla'na bak haşat ettin motoru alır almaz :D
hiiçbir şeyi yok motorumun ufak tek bi grenajında çizikleri var bi de manetinin ucu kırıldı biraz da ön diski yamulttuk heralde fren yaparken ses geliyor o kadarcık yani ay sonu koruma demiri geliyo ondan sonra bidaha düşürecem nasip olursa 😁

Motosikleti
D400
hiiçbir şeyi yok motorumun ufak tek bi grenajında çizikleri var bi de manetinin ucu kırıldı biraz da ön diski yamulttuk heralde fren yaparken ses geliyor o kadarcık yani ay sonu koruma demiri geliyo ondan sonra bidaha düşürecem nasip olursa 😁

benim bajaj devrilince transformersa dönüşüyor

motorlar yamuk olduğu için çekme yapar, güzel bir örnek vereceğim, paylaşacağım videoyu 5. dakikaya sardır izle, bu motor fabrika çıkışı olarak yamuk üretiliyor çünkü motor bloğu şasiye uzunlama şekilde monte edilmiş ve gazı açtığında devasa boyutta krankın dönmesi güçlü bir jiroskop etkisi yaratıyor ve her gaz verdiğinde motor kendiliğinden sol tarafa yatıyor.

bu sorunu azaltmak için tasarım sırasında ön tekeri sol tarafa kaydırıp üretim yapıyorlar ve bu motor fabrika çıkışı yamuk olarak çıkıyor ve bu motorların hepsi sola çeker;

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar