Kaza sonrası ne yapmalıyım?

Selamlar,

Bayram öncesi Yunanistan turu için sınırdan çıkar çıkmaz ufak çaplı bir kaza olayı yaşadım. Kipi sınır kapısı çıkışında soluklanmak için motordan indim. Biraz yürüyüp açılayım dedim. O sırada Türk plakalı araç geri geri gelirken motosiklete arkadan dokundurdu ve motosiklet yan yattı.

Motosiklet Yamaha Xmax 250. Yan yatma sonucu manet yamuldu. Grenajlarda ufak tefek çizikler meydana geldi.

Yurt dışı olduğu için tutanak vs. tutmadık. Çarpan kişinin bilgilerini aldım. Kasko falan var ama yurt dışı olduğu için geçerli olmayabilir. Zaten hasar kaydının da çıkmasını istemiyorum.

Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Maneti, çizik grenajları yetkili serviste mi değiştirmeliyim?

Son düzenleme:
Okurken benim yüzüm kızardı.

Hasar kaydının çıkmasını istemiyorum, kayıt çıkarsa değeri falan düşer yazmışsın.

Sonra da bana cevap olarak bir şeyler gevelemişsin.

Haklısın ar zamanı değil, kaar zamanı.

Yüz kızarmalık bir durum yok ortada. Malımın değerinin düşmesini neden isteyeyim. Hasar kaydı olmasını istememek arsızlık mı sayılıyor. İleride satacağım zaman bu kaza detaylarını alacak kişi bilecek zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca amacım ikili tartışmaya girmek değil. Buraya fikir alma amaçlı geldim.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
kardeşim geçmiş olsun. 2 tarafın da yeşil sigortası olduğu için sigorta karşılayacaktı.

Eğer:

• Sadece maddi hasar varsa,
  • Taraflar alkollü değilse,
  • Ehliyet ve ruhsatlar geçerliyse,

Türkiye'deki gibi Kaza Tespit Tutanağı doldurabilirsiniz.

Tutanakta:

• Araç plakaları
  • Sürücü bilgileri
  • Sigorta bilgileri
  • Kaza krokisi
  • İmzalar

olmalı.

3. Fotoğraf çekin​

Mutlaka:

• Araçların genel konumu
  • Hasar bölgeleri
  • Plakalar
  • Yol işaretleri
  • Fren izi varsa fren izleri

fotoğraflansın.

4. Sigorta bilgilerini paylaşın​

Karşılıklı:

• Zorunlu trafik sigortası
  • Yeşil Sigorta
  • Kasko poliçesi

• Türkiye'ye döndüğünüzde​

Hasar talebi:

• Karşı tarafın trafik sigortasına,
    • Veya kendi kaskonuza

• yapılabilir.

Türk plakalı iki araç arasında olduğu için genellikle süreç Türkiye'deki sigorta şirketleri üzerinden yürür.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Türkiye'ye döndüğünde de bir hasar listesi çıkartırsın. Karşı tarafa sunarsın sigortadan yaptıralım mı ? Ben değer kaybı davası da açacağım. Anlaşalım dersen dosya açtırmadan ilerleyelim vs.

Başka çözümü yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar