Cezası 20 bin liraya yükseldi: Direksiyon başında cep telefonu kullanmak

Motosikleti
Yok
Cezası 20 bin liraya yükseldi: Direksiyon başında bunu yapan yandı

Direksiyon başında cep telefonu kullanan ve bu ihlali tekrarlayan sürücülerin ehliyetlerine 30 gün süreyle el konulması kararlaştırıldı.

Trafik güvenliğini artırmak amacıyla başlatılan yeni denetim modeli kapsamında, seyir halinde cep telefonuyla yakalanan sürücülere ilk aşamada nakit para cezası uygulanacak.

Aynı ihlalin bir yıl içinde tekrarlanması durumunda ise sürücü belgesine doğrudan el konularak araç kullanmaktan men işlemi tesis edilecek.

trafikjpg-i1paXkU4jE_XvER32k5z5Q.jpg

TEKRAR EDEN İHLALDE CEZA 20 BİN LİRAYA ÇIKIYOR

Emniyet müdürlükleri tarafından başlatılan drone destekli yeni denetimlerde, direksiyon başında telefon kullanan sürücülere ilk seferde 5 bin lira para cezası kesiliyor.

Bu ihlalin aynı yıl içinde ikinci kez işlenmesi halinde para cezası 20 bin liraya yükseltiliyor ve sürücünün ehliyeti 30 gün süreyle emniyet birimlerince teslim alınıyor.

Ehliyetin geri iade edilmesi için sürücünün sistemde birikmiş tüm trafik cezalarını tamamen ödemiş olması yasal bir zorunluluk haline getirildi.

https://www.sozcu.com.tr/cezasi-20-bin-liraya-yukseldi-direksiyon-basinda-bunu-yapan-yandi-p323015

Motosikleti
apec apx7
son derece saçma bir trafik kuralı. yeni nesil araç içi tabletlerde ayar yapmaya çalışmak en basitinden klima ile uğraşmak bile daha tehlikeli. tamam kimse yolda giderken mesaj yazsın yada instagrama baksın demiyorum ama telefonu elinde tutup konuşarak da yol alabilir bir sürücü.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sizin yaşamanız veya ölmeniz devletin iskinde değildir.
Öyle olsaydı devlet para cezası yazmaz başka türlü eğitmeye çalışırdı.
Ama bu işte iyi para var ankara manisa kütahya!

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Sizin yaşamanız veya ölmeniz devletin iskinde değildir.
Öyle olsaydı devlet para cezası yazmaz başka türlü eğitmeye çalışırdı.
Ama bu işte iyi para var ankara manisa kütahya!
neden ankara manisa kütahya anlatsana biraz 😁

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Kanunen var olup %1'iuygulanan bir cezacık. Trafikte gördüğüm %90 ının elinde cep telefonları ile oynuyor. Çok yavaşladı ise mesaj yazıyordur ya da video izliyordur.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
neden ankara manisa kütahya anlatsana biraz 😁
Yatay akrostiş.
nasil-anlatsam-sana-ilk-harflere-baksana_223620.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben sadece Kütahya kısmını çözdüm, hani Kütahyalı muhabbeti. :ROFLMAO:
Kütahya ile kütahyalıdan daha derin tanışıklığım var. Dört tertip göt tertip olaraktan Göt Dağı'nın dibinde 33 gün acemi askerlik yaptım. Göt Dağı istikametine yat kalk, sürünmüşlüğüm vardır. Dağıtım olurken dua etmiştim "Düşmanımı buraya düşürme" diye. Usta birliğinden her üç ayda bir Kütahya'ya bir hafta süreli göreve gönderdiler. Yukarıda kimse olmadığı ondan sonra aklıma düştü zaten.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok
Bana göre çok az bu ceza. En azından araçtan kavga maksadıyla inenlere uygulandığı gibi 180.000₺ olmalı, mümkünse hapis olmalı.

"Kırmızı ışıkta duran araçlara arkadan son sürat çarpan başka araçlar" formatındaki kazaların ardı arkası kesilmiyor memlekette.

En son haberlerde denk geldiğim, Giresun'da bir TIR'ın yine kırmızı ışıkta bekleyen bir araca arkadan son sürat çarpıp, aynı aileden üçü çocuk beş kişinin ölümüne sebep olduğu kaza:

https://www.nationalturk.com/tr/giresun-trafik-kazasi/

Bu tür kazaların mutlaka belli bir yüzdesi sürüş halindeyken telefonla haşır neşir olmak yüzünden gerçekleşiyordur bence, hepsi olmasa da.

Kendim de bizzat aynı tür bir kazaya şahit oldum, kırmızı ışıkta beklerken yanımda duran araca yine son sürat başka bir araç arkadan çarptı ve araçlar neredeyse yarıya kadar birbirine girdi.

Bu bende travma olmuştu, daha önce de anlatmıştım, aradan bir sene geçiyor, daha yeni yeni normale dönebiliyorum zihnen.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Bence bundan buyuk risk yok zaten. Alkollu arac kullanmaktan daha tehlikeli. Bisiklete binen cocuklarin elinde bile telefon var. Ne illet bisey saplandi hayatimiza.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
A'dan B'ye giderken instagramda gezecek kadar dopamin aramamalı insan. Eğer bu kadar sosyal medya bağımlısı veya telefon bağımlısı ise psikolojik yardım almalı.

Ama trafik polislerinin bir yerinde değil, kimsenin telefon kullanmaktan ceza yediğini de görmedim.

son derece saçma bir trafik kuralı. yeni nesil araç içi tabletlerde ayar yapmaya çalışmak en basitinden klima ile uğraşmak bile daha tehlikeli. tamam kimse yolda giderken mesaj yazsın yada instagrama baksın demiyorum ama telefonu elinde tutup konuşarak da yol alabilir bir sürücü.
Olay kabiliyet konusu değil zaten, yoksa yatarak, ayakta, amuda kalkarak da kullanabilirsin aracı. Olay dikkat dağılmasını ve buna bağlı oluşabilecek kazaları önlemek. Araç içi tabletlerde sürüş esnasında çoğu özelliği kısıtlar sistem, klimalar da genelde tuşludur, gözünü yoldan ayırmaman için. Bunlar telefon kadar dikkat dağıtmazlar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
A'dan B'ye giderken instagramda gezecek kadar dopamin aramamalı insan. Eğer bu kadar sosyal medya bağımlısı veya telefon bağımlısı ise psikolojik yardım almalı.
SopaMin tedavisi uygundur. Başka da tedavisi, çaresi yoktur.
Para cezası çözüm değildir. 20.000.000.000.000.000.000... lira olsa fayda etmez.

Son düzenleme:

F54

para cezası bence az olmuş 50k olsa tam olurmuş
yanlız sadece fiziksel değil teknik takip te yapılmalı(kamera mobesa vs den da ceza kesilmeli)

Motosikleti
apec apx7
Olay kabiliyet konusu değil zaten, yoksa yatarak, ayakta, amuda kalkarak da kullanabilirsin aracı. Olay dikkat dağılmasını ve buna bağlı oluşabilecek kazaları önlemek. Araç içi tabletlerde sürüş esnasında çoğu özelliği kısıtlar sistem, klimalar da genelde tuşludur, gözünü yoldan ayırmaman için. Bunlar telefon kadar dikkat dağıtmazlar.
yeni çıkan araçlardan haberin yok galiba, benim kendi aracımda bile radyo dinlerken klima ile ilgili birşey yapacaksam önce klima tuşuna basıyorum (fiziksel tuş) ondan sonra ekrandan ayar yapmaya uğraşıyorum. yeni araçlar maşallah her boku tablet üstünden ayarlatıyorlar. ayrıca dikkat bozulması bence telefonla değil kişi ile alakalı. geçmişte çalışırken belek ten antalyaya telefon kulağımda (elimde tutarak) manuel araçlarla geldim. telefonla konuşurken aynı yüksek hızla seyrederken yaptığım gibi daha dikkatli oluyorum çünkü mecburum. ha tekrar edeyim benim itirazım telefonla konuşulmasına ceza yazmaya. yoksa mesaj çekmeden oyun oynamaya tiktokta gezmekten youtube bakmaya kesinlikle karşıyım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yeni çıkan araçlardan haberin yok galiba, benim kendi aracımda bile radyo dinlerken klima ile ilgili birşey yapacaksam önce klima tuşuna basıyorum (fiziksel tuş) ondan sonra ekrandan ayar yapmaya uğraşıyorum. yeni araçlar maşallah her boku tablet üstünden ayarlatıyorlar. ayrıca dikkat bozulması bence telefonla değil kişi ile alakalı. geçmişte çalışırken belek ten antalyaya telefon kulağımda (elimde tutarak) manuel araçlarla geldim. telefonla konuşurken aynı yüksek hızla seyrederken yaptığım gibi daha dikkatli oluyorum çünkü mecburum. ha tekrar edeyim benim itirazım telefonla konuşulmasına ceza yazmaya. yoksa mesaj çekmeden oyun oynamaya tiktokta gezmekten youtube bakmaya kesinlikle karşıyım.
Ben sırf bu yüzden araç seçerken klima tuşları gerçekten tuş mu diye baktım. hatta benim aracımda el freni eski usul mekanik diye kimileri o markanın gruplarında eleştiriyor, mekanik el freni gibisi var mı, cart diye çekiyorsun turruğunu elinde hissediyorsun, öyle düğmeli falan olsa küfrederdim.

Artık araç üreticileri de tekrar fiziksel tuşlara dönüyor. zaten ncap testlerinde bunları da değerendirmeye almışlar.

Araç içi tabletler diye kastettiğim yeni araçlar zaten, çoğunda halen tuşlu sistem devam ediyor. Sizin kadar üst seviye araç görmemişimdir doğrudur. Sonuç olarak eski yeni farketmeksizin bluetoothla telefonla konuşulabiliyor. O kadar teknoloji ilerliyoken, o kadar üst seviye araçlar görmüşken telefonu eline alarak konuşma inadı neden? Hele bluetooth kulaklıklar yeni nesil araçlardan bile eski.

Motosikleti
apec apx7
Araç içi tabletler diye kastettiğim yeni araçlar zaten, çoğunda halen tuşlu sistem devam ediyor. Sizin kadar üst seviye araç görmemişimdir doğrudur. Sonuç olarak eski yeni farketmeksizin bluetoothla telefonla konuşulabiliyor. O kadar teknoloji ilerliyoken, o kadar üst seviye araçlar görmüşken telefonu eline alarak konuşma inadı neden? Hele bluetooth kulaklıklar yeni nesil araçlardan bile eski.
kendim için söyleyeyim, bluetooth ile ses kalitesi düşüyor karşı taraf benim söylediklerimi zor anlıyor. ikincisi direksiyonu zaten tek elle tuttuğum için telefonu tutmak sorun olmuyor. onu da geçtim bunların basit mazeret olduğun farkındayım ama tabletlerin olduğu yerde telefon yasağı bana saçma geliyor yoksa gayet haklısın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar