Açık renk ekipman işe yarar mı? Hangi kask ve mont tercih edilmeli?

Selamlar. Ben Batuhan. 2 hafta önce A2 ehliyetimi aldım, şu anda da B sınıfı için dersler görüyorum.
Bu yıl askerliğimi de gidip tamamladıktan sonra Pulsar NS 200 almak üzere çabalarım başlayacak. Motosiklet almadan önce baştan sona ekipmanlarımı tamamlayacağım.

1. soru: Ekipman ve (mümkünse motosiklet) alırken açık renk seçimi fark edilebilirliği kayda değer oranda artırır mı?
Açık konuşayım, gerekliliğini inkar edemem ama reflektif yelek görünce gözlerim acıyor, kusasım geliyor. Kullanmak istemiyorum. A2 derslerine girmeden önce (sadece) MTS marka kask almıştım ama tamamen koyu gri renkti ayrıca daha güvenilir, iyi bir kask almalıydım. Eldiven, pantolon ve botlar belki koyu renk olabilir ama mont ve kaskı açık renk seçmem gerektiğini düşündüm.

Şu (ya da benzer) bir kombinle araç sürücülerine daha fark edilebilir olmak için renk arayışına değer mi yoksa boşa mı kürek çekmiş olurum:
Görsel | Blauer FF01 siyah-beyaz kask
Görsel | REV'IT! Airwave 4 beyaz-gri yazlık mont

2. soru: Aşağıdaki kask ve montlardan hangisini tercih etmeliyim? Araştırmalarıma göre Blauer FF01 ve REV'IT! Airwave 4 güvenli ve iyi görünüyor ama yine de sorayım dedim:
Blauer FF01
Sena Phantom (Interkomsuz / Interkom destekli)
Nexx Y.100

REV'IT! Airwave 4
REV'IT! Fortuna Air

Son düzenleme:
Açık renk ekipman hem görünürlüğü arttırır hem de yaz sıcağında daha az bunalmaya sebep olur güneş ışığını daha çok yansıttığı için. Montu komple açık renk almak temizlik açısından zahmet yaratır en ufak leke bile belli olacağı için. Montu mağazadan denemeden almamanı tavsiye ederim, revit mont bedenleri dardır biraz.

Selamlar. Ben Batuhan. 2 hafta önce A2 ehliyetimi aldım, şu anda da B sınıfı için dersler görüyorum.
Bu yıl askerliğimi de gidip tamamladıktan sonra Pulsar NS 200 almak üzere çabalarım başlayacak. Motosiklet almadan önce baştan sona ekipmanlarımı tamamlayacağım.

1. soru: Ekipman ve (mümkünse motosiklet) alırken açık renk seçimi fark edilebilirliği kayda değer oranda artırır mı?
Açık konuşayım, gerekliliğini inkar edemem ama reflektif yelek görünce gözlerim acıyor, kusasım geliyor. Kullanmak istemiyorum. A2 derslerine girmeden önce (sadece) MTS marka kask almıştım ama tamamen koyu gri renkti ayrıca daha güvenilir, iyi bir kask almalıydım. Eldiven, pantolon ve botlar belki koyu renk olabilir ama mont ve kaskı açık renk seçmem gerektiğini düşündüm.

Şu (ya da benzer) bir kombinle araç sürücülerine daha fark edilebilir olmak için renk arayışına değer mi yoksa boşa mı kürek çekmiş olurum:
Görsel | Blauer FF01 siyah-beyaz kask
Görsel | REV'IT! Airwave 4 beyaz-gri yazlık mont

2. soru: Aşağıdaki kask ve montlardan hangisini tercih etmeliyim? Araştırmalarıma göre Blauer FF01 ve REV'IT! Airwave 4 güvenli ve iyi görünüyor ama yine de sorayım dedim:
Blauer FF01
Sena Phantom (Interkomsuz / Interkom destekli)
Nexx Y.100

REV'IT! Airwave 4
REV'IT! Fortuna Air
Yazlık ceketlere baktığına göre Revit'in Quantum2'sine de bakabilirsin ben neredeyse 2 yıldır kullanıyorum hem reflektörü var hem açık renk ve baya güzel gözüküyor . Kask içinse HJC veya Scorpion serilerine de bakabilirsin

Motosikleti
sattık :(
beyaz inanılmaz leke yapıyor, full beyaz yerine bu attığınız airwave gibi bazı kısımları beyaz alırsanız daha kolay olur temizlemesi. Şimdiden hayırlı olsun, denemeden almayın.

F54

BENİM YAZLIK KIYAFETLERİM beyaz renk toza toprağa da giriyorum ne olursa olsun atıyorum makine ye yıkıyorum eğer sadece şehir içi veya uzun yolda kullanacaksınız kesinlikle beyaz alın
üzerine yapılan toz yıkanınca çıkıyor

Kask içinse HJC veya Scorpion serilerine de bakabilirsin
Onları da değerlendirdim. Bu 3 kask onlardan geriye kalanlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

beyaz inanılmaz leke yapıyor, full beyaz yerine bu attığınız airwave gibi bazı kısımları beyaz alırsanız daha kolay olur temizlemesi. Şimdiden hayırlı olsun, denemeden almayın.
Ankara'da Mototan ve Motomax mağazaları var. Ulusan Motor'u da duydum. Belki oralardan deneyebilirim. Sağolun.
Ankara'daki Motomax kapanmış. :d

BENİM YAZLIK KIYAFETLERİM beyaz renk toza toprağa da giriyorum ne olursa olsun atıyorum makine ye yıkıyorum eğer sadece şehir içi veya uzun yolda kullanacaksınız kesinlikle beyaz alın
üzerine yapılan toz yıkanınca çıkıyor
Şehir içi ve uzun yol dışında sürmem. NS 200 de toprağa çamura gelmez zaten. Full beyaz da alabilirdim ama yukarıda arkadaşın dediği gibi çok kolay pisleneceği için siyah-beyaz, beyaz-gri gibi karışımları tercih ettim. Tamamen siyah giyinmekten iyidir.

Son düzenleme:
Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
açık renk almak en büyük hatam. ben de daha görünür olayım diye gidip açık renk aldım ama her yağmurda rengi değişiyor benim montun :D yıkaması kurutması ciddi zaman alıyor

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Sarı - yeşil yelek ve kask görünürlüğü belirgin bir şekilde arttırır. Açık renk mont da illa ki fark eder ancak açık renk mont çok çabuk kirlenir. Onun yerine koyu mont + sarı yelek çok daha pratik olur.

Hatırladığım kadarıyla en yüksek görünürlük sarı - yeşil , turuncu, kırmızı diye gidiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de beyaz ya da krem rengi açık renk bir yazlık mont almak istiyorum. Yıllardır yaz sıcağında koyu koyu giyindik de ne oldu? Şeyimize mavi boncuk mu astılar?

renge takılmazsan, kask alırken çok güzel indirimler yakalayabilirsin.
bi kere, aynı marka/model kaskın düz rengi şekilli-desenli olanından uyguna satılır.
hele ki milletin sevmediği, gıcık bir renk elde kalmışsa, çok sağlam indirimle satın alabilirsin.

kahverengi'ni sorun etmeyince ortalama bir kask parasına arai sahibi oldum.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Kaskı da montu da (kışlık ve yazlık olmak üzere iki adet) motoru aldığımdan beri açık renklerde giyerim. Kasklarda da beyaz ağırlıklı olmak üzere siyah beyaz kaskları daha çook beğeniyorum ve kullanıyorum. Tek dezavantajı sadece yaka kısmı çok çabuk kirleniyor. Ama sorun yapmıyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kask hangisi kafana tam oluyorsa onu, renk olarak paşa gönlün neyi istiyorsa. Hep yazın sürerim diyorsan açık renk avantaj, hem güneş hem görünürlük olarak.

Ben de beyaz ya da krem rengi açık renk bir yazlık mont almak istiyorum. Yıllardır yaz sıcağında koyu koyu giyindik de ne oldu? Şeyimize mavi boncuk mu astılar?
Abi forumda ki herkese Revit Quantum2 Air'i öneriyorum sana da onu öneriyim beyaz diye çok çabuk kirleniyor sinek lekeleri ölüleri direkt belli oluyor ama tipini motorcular çok beğeniyor hem reflektörlü hem açık renk geceleri baya belirgin görünüyor

açık renk almak en büyük hatam. ben de daha görünür olayım diye gidip açık renk aldım ama her yağmurda rengi değişiyor benim montun :D yıkaması kurutması ciddi zaman alıyor
Tamamen mi açık renk? Benim attığımdaki gibi koyu renk karışımları var mı?
Bunu tahmin ettiğim için kaskı bile komple beyaz değil de siyah-beyaz seçtim.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
Tamamen mi açık renk? Benim attığımdaki gibi koyu renk karışımları var mı?
Bunu tahmin ettiğim için kaskı bile komple beyaz değil de siyah-beyaz seçtim.
Alpinestars Andes V3 Drystar Jacket Ice Gray Dark Gray. baya güzel çok memnun kaldım ama açık renk olması üzüyor

Motosikleti
1250 trofi
Onları da değerlendirdim. Bu 3 kask onlardan geriye kalanlar.

Ankara'da Mototan ve Motomax mağazaları var. Ulusan Motor'u da duydum. Belki oralardan deneyebilirim. Sağolun.
Ankara'daki Motomax kapanmış. :d

Şehir içi ve uzun yol dışında sürmem. NS 200 de toprağa çamura gelmez zaten. Full beyaz da alabilirdim ama yukarıda arkadaşın dediği gibi çok kolay pisleneceği için siyah-beyaz, beyaz-gri gibi karışımları tercih ettim. Tamamen siyah giyinmekten iyidir.
Ankara'da fazla seçenek yok ama mevcutlara bakabilirsin, mototan'da çeşit bol, aynı caddede motomekanik'te de güzel kıyafetler var, yine o civarda temizekipman var. Tansoy'un mağazası var oraya da bakabilirsin. Yıba çarşısı civarına gidersen çarşıdakilere ek olarak yol üzerinde ankara motor var. Ulusan 2-3 yıl önce ziyaret etmiştim yeri biraz sapa fazla çeşit yoktu sanki. Buraları dolaş incele fikir al.
Beğendiğin bişey bulamazsan online alışveriş yap, ya da hızlı trene atla İstanbul'a git söğütlüçeşmede in, zibil gibi dükkan var oradan seç beğen al.
Bot da al, beyaz spor ayakkabı ile ayakları ördek gibi açıp milleti ayar etme :)

Motosikleti
NC750X '22
Blauer Motomax'ta garaj ürünü, bu da mağazada görüp deneyemezsin demek. Kafana uygun bedeni "beden tablosu"ndan tahmin ederek alman lazım, ancak ya beden olarak ya da kafa yapına uymazsa alırken olduğu gibi iade ederken de kargo ücreti ödeyeceğini göz önünde bulundur. Ben şahsen daha önce kullandığım bir model almayacaksam kaskı mağazada deneyerek almayı tercih ediyorum. Kafa çevreni ölçerek beden seçebilirsin, ama kafa yapının ovalliğine göre bazı markalar/modeller uygun bedende bile sana uymaz.

Blauer Motomax'ta garaj ürünü, bu da mağazada görüp deneyemezsin demek. Kafana uygun bedeni "beden tablosu"ndan tahmin ederek alman lazım, ancak ya beden olarak ya da kafa yapına uymazsa alırken olduğu gibi iade ederken de kargo ücreti ödeyeceğini göz önünde bulundur. Ben şahsen daha önce kullandığım bir model almayacaksam kaskı mağazada deneyerek almayı tercih ediyorum. Kafa çevreni ölçerek beden seçebilirsin, ama kafa yapının ovalliğine göre bazı markalar/modeller uygun bedende bile sana uymaz.
Renk ve model önemi olmasa herhangi bir mağazaya gidip alabiliriz tabii ama rengi boşversek bile gittiğimiz mağazada uzun uzun araştırma yapma zamanı olmuyor. İyi bir markanın bile bir model kaskı iyi başka bir model kaskı kötü olabiliyor. Mesela internetten 10-15 tane kask listesi çıkarıp aralarında maksimum güvenlik ve sessizlik sunan bu üçünü ayıkladım. O yüzden kargo parasını sorun edeceğimi sanmıyorum. Sadece üşengeçlik olur. Kargonun gelmesini bekle, paketi aç, dene, olmazsa tekrar paketle, kargo şubesine git, teslim et... Bayıyor.

Bi' de kaskı her ekipmanın önünde tutuyorum. Ortalama süratlerde giderken bile göz, kulak ve kısacası kafa konsantrasyon için son derece önemli. Belki mont, pantolon gibi ekipmanlarda bilindik bir markanın genel güvenilirliğini baz alabirsin ama kaskta durum farklı vr korumanın da ötesinde (ya da bana öyle geliyor).

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar