Uzun bot kullanım/sürüş önerileriniz

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar,

Gaerne G-Rocket kısa botum ilk düşüşümde pek işe yaramayıp tam botun bitti yerin üstünden bacağım darbe alınca bir süre ağrı çekmeme sebep oldu.
Bende geçenlerde İstanbul'a gitmişken uzun bot aldım, Alpinestars SMX S modeli, konforu çok iyi normal giyerken çok rahatsın falan,

ama bu uzun botla ilk defa dün motora bindim önce ayağımı atamadım, cırtlar pedala takıldı falan,
sonra ayağı peglere koydum bu sefer pedallara basamıyorum, bastığımı zannediyorum ama ayağım pek hareket etmiyor bot bacaktan tuttuğu için, hassasiyeti ayarlayamıyorum, hissiyat pek yok, vites atamıyorum çoğu zaman, frene basarken epey yüklenmem gerekiyor vs.

Bu durum Dominar'ın oturuştaki ayak pozisyonuyla mı ilgili,
benim alışmamla mı ilgili,
yoksa her motosiklette durum böyle bende mi sıkıntı var?

Bu durum geçici midir sizce?

Motosikleti
750x
Bahsettiğiniz bot bizler gibi şehir, yol sürücüleri için pek uygun değil. Daha çok pist, performans odaklı botlar onlar, hatta bot demekte çok doğru olmaz bildiğiniz çizme onlar, şehir içinde vites atmak çok zor, bilek hareketi kısıtlı, fren kullanımında hissiyat düşük. Ha kullanıcı tercih eder ona da saygı duymak gerek. Almışsınız bir kere yapacak birşey yok, ama sizinle ilgili değil her motosiklette durum öyle ama merak etmeyin, zamanla alışırsınız.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ilerleyen süreçte bota alışacaksın. bot ta ilk günlerdeki sertliğini yitirecektir.

tam boy motor botu almak la doğru seçim yapmışsın. alışana kadar sık dişini (y)

Motosikleti
D400
geçen hafta itibari ile 4riders city kullanmaya başladım, önceki modeline göre bi tık geniş ve yüksek.

hala arka frene bastığımı sanarken boşluga basıyorum :D (dominar)

Motosikleti
Dominar D250
Böyle olacağını bilseydim dışarı çıkmadan bot/çizme temizken birkaç gün evde giyip derinin kırılmasını yumuşamasını sağlardım, bir yandan şehiriçi giymesem mi diye düşünüyorum diğer yandan kaval kemiği şehiriçi-dışı ayırt etmez her an giymek lazım diye düşündürüyor.
yaşadığım şehirdeki motorcularla olan whatsapp grubuna dün bir foto daha geldi birisi sol bacağını kırmış.
İşin özü buna alışmak gerekecek anladığım kadarıyla

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de ilk defa bot aldığımda uzun adventure bot almıştım, ilk günlerde iki ayağım birden dize kadar alçıdaymış gibi hissediyordum, sonraları alıştım, şimdi o şekilde uzun bot olmadan kendimi rahat hissetmiyorum.

Motosikleti
Dominar D250
Ben de ilk defa bot aldığımda uzun adventure bot almıştım, ilk günlerde iki ayağım birden dize kadar alçıdaymış gibi hissediyordum, sonraları alıştım, şimdi o şekilde uzun bot olmadan kendimi rahat hissetmiyorum.
Günlük uzun bot giyimi hk geçmiş konuları araştırırken senin mesajını da okuyunca biraz daha rahatlık geldi abi :)

Motosikleti
Günlük uzun bot giyimi hk geçmiş konuları araştırırken senin mesajını da okuyunca biraz daha rahatlık geldi abi :)
Botlar iyi koruyor, hatta ik aldığım botlar eskidi diye geçen sene bu zamanlar yeni forma adventure modeli bot aldım. Ama yeni botlarıma çocuklar el koydu, çocuklarla gezerken onlar giyiyorlar ben yine eskileri giyiyorum. :)

Uzun botlarda pantalon çok dar paça olmaması lazım. pantalon paçalarını botun dışında indiriyorum, boyun uzun olduğu çok belli olmuyor, görüntü normal görünüyor.

Motosikleti
cbf 150
botlar sizi korumaz, botlar sürtünme içindir darbeler için esnemeyen motocross botu almanız lazım

Motosikleti
botlar sizi korumaz, botlar sürtünme içindir darbeler için esnemeyen motocross botu almanız lazım
motoru sağa devirince ayağım altında kaldı ama ezilmedi, demek yeterince korudu. :)

Difi Ventura marka bir bottu benimkiler. Eskidi diye yine benzer forma adventure almıştım geçen yaz.

Motosikleti
VOGE250RR
Bu konunun takipçisiyim. 3 yıl önce hiç yoktan iyidir diyerek prosev markasının çizmesini almıştım. Konfor sıfır sadece motor sürüp eve geliceksem hiç yürümeyeceksem giyiyorum sadece aynı şekilde vites ve fren konusunda sorun yaşıyorum motora hakim olamıyorum öneri çizmelere açığım çok pahalı olmamak kaydıyla.
bot şu https://moyepar.com/prosev-11050-uz...sALhEonsjZg3NY6ZfiL8DfSca-7MufgPV_rWFG8yEQ-BQ

Motosikleti
cbf 150
motoru sağa devirince ayağım altında kaldı ama ezilmedi, demek yeterince korudu. :)

Difi Ventura marka bir bottu benimkiler. Eskidi diye yine benzer forma adventure almıştım geçen yaz.
hızlı gittiğinde yada bir nesneye çarptıgında esnemesini istemezsin inan. ayağın param parça olur. Bu yüzden motocross botları sağlam yapılır ve rijit çünkü motocrossda taşlara çarpabilirsin kayalara vurabilirsin yada ağaca çarpabilirsin tıpkı arabaya yada tiretuara çarpmak gibi düşün. esneklik istemezsin.

kısaca özetlemiş.

Motosikleti
hızlı gittiğinde yada bir nesneye çarptıgında esnemesini istemezsin inan. ayağın param parça olur. Bu yüzden motocross botları sağlam yapılır ve rijit çünkü motocrossda taşlara çarpabilirsin kayalara vurabilirsin yada ağaca çarpabilirsin tıpkı arabaya yada tiretuara çarpmak gibi düşün. esneklik istemezsin.

kısaca özetlemiş.
evet, bendekiler MX botları kadar rijit değil, sonuçta avd bot ama yine de ayağımı korudu. araziye giriyor olsaydım yetmezdi tabi ki.

Arttırıyorum, bot giyen leğende çamaşır yıkasın.
Şaka bir yana benim ayağımı bir kaç olayda korudu bot. İlla ki cross botlar daha iyi korur ama hiç esnemeyen bot ile sürüş eziyete döner.

Motosikleti
cbf 150
Arttırıyorum, bot giyen leğende çamaşır yıkasın.
Şaka bir yana benim ayağımı bir kaç olayda korudu bot. İlla ki cross botlar daha iyi korur ama hiç esnemeyen bot ile sürüş eziyete döner.
Sürüş eziyet olmaz ama sürüşden sonra bir yeri geziceksen eziyet olur. İşte o yüzden birde yanımda başka ayakkabı taşıyorum işte bu yüzdrn dev gibi motora biniyorum işte bu yüzden yani göt korkusunda spor motoruma binemez oldum. Aile babası olunca hayat böyle

Botun linki Abiler ben bu botu kullanırken yürüyemiyomuşum gibi hissediyorum minik ayak hareketlerini bile yapamıyorum bunun çözümü nedir biraz daha kullansam kırılma vs. yapıp rahatlatır mı beni?

Botun linki Abiler ben bu botu kullanırken yürüyemiyomuşum gibi hissediyorum minik ayak hareketlerini bile yapamıyorum bunun çözümü nedir biraz daha kullansam kırılma vs. yapıp rahatlatır mı beni?
Bu modeller biraz pist işi. Bu yüzden çok esnek olamazlar ama istersen botları ayakların altında çiğne belki bir miktar faydası olur ama çokta bir şey bekleme...

Bu modeller biraz pist işi. Bu yüzden çok esnek olamazlar ama istersen botları ayakların altında çiğne belki bir miktar faydası olur ama çokta bir şey bekleme...
Ben daha korumalı olurlar diye bunlardan almıştım yazlık ayakkabı gibi olanı giyiyorum genellikle bunu hiç giymek istemiyorum bu hareket kısıtlamasından dolayı

Ben daha korumalı olurlar diye bunlardan almıştım yazlık ayakkabı gibi olanı giyiyorum genellikle bunu hiç giymek istemiyorum bu hareket kısıtlamasından dolayı
Yds nin diablo gtx 11 modeli var. Bunun tarzında olanlar günlük kullanımda tavsiye ediliyor ama bunlar bile 15 dk yürüyüşlere pek gelmiyor. Mesela ben işe gittiğimde ayakkabı değiştiriyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar