Zincirdeki pas nasıl gider?

Motosikleti
Honda CB250R
Motorum açık alanda 1 kış geçirdiği için zincirin dış yüzeyinde pütürlü paslanmalar oluşmuş zincirde bakla kitlemesi veya uzamada olmadığı için değiştirmekte istemiyorum acaba bu pas nasıl geçer?
Not: gaz yağı,mazot,temizlik spreyi hatta belki işe yarar diye asperox bile denendi ama sonuç alamadım.

Motosikleti
D400
şunun videosunu görmüştüm şaşırtıcı derecede zinciri tertemiz yapıyordu ama ne kadar doğrudur bilemedim.

Motosikleti
Honda CB250R
şunun videosunu görmüştüm şaşırtıcı derecede zinciri tertemiz yapıyordu ama ne kadar doğrudur bilemedim.
Benzer içeriğe sahip egzoz temizleyicim var küfü saniyeler içerisinde mahveder ama oringlere gelmesi durumunda onlarıda mahvedeceğini bildiğim için kullanamıyorum forumdanda bişey çıkmazsa kulak çubuğuyla falan bakla bakla uygulayacağım galiba.

Motosikleti
D400
valla benim de bisiklet pas içinde heryeri. sökmeden fısfıs ile temizleme yöntemi bulamadım.

Motosikleti
Honda CB250R
Kullanmaya başladıkça o pasında gittiğini göreceksiniz.

Çok ta kafaya takarsanız coca cola ile hafifçe diş fırçası ile fırçalayın.

Sarı kola olmaz. :ROFLMAO:
Kör şeytan bazen al eline tel fırçayı sadece dış yüzeye dal diyor ama bu fikrimi belirttiğim kişiler büyük bir günahmış gibi asla olmayacağını söylüyor ama kola fikride hiç fena değilmiş 😂

Bari Coca Cola ile temizleyip işlemi videoya al. İsraile tepki ayağına takipçi de gelir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski Genel Müdürümün 1990'li yıllarda karbüratörlü, eski nesil bir Kawasaki yarış motoru varmış. Adam aile evinde kalırken yazları Silivri-Maslak arasını bu yarış motoruyla kat edermiş. Bir gün ona gıcık olan birisi motor park halindeyken bir şekilde depo kapağını açıp içine şeker dökmüş, sonrasında o dönem ayran budalası gibi avel avel gezen eski Genel müdürüm bu olayı anlamayıp sürdüğünde bloğu kucağına almış.

Ben buradan şu dersi çıkardım, hareketli parçalarda şeker bir şekilde yapışıyor ve zararlı. Cola'da asidik bir özellik olmasına rağmen epey bir şeker var, bence pas temizleyeceğiz diye şekerden kaynaklı zinciri komple elimize alabiliriz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim zincirde olduğunda zincir temizleme fırçası ve bol wd40 ile iyice uğraşa uğraşa pırıl pırıl etmiştim. Zincirinizi asla yağsız bırakmayın.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çok ta kafaya takarsanız, coca cola ile hafifçe diş fırçası ile fırçalayın. Sarı kola olmaz. :ROFLMAO:
Original Pas Bükücü

hwpfezm.jpg

Motosikleti
XV250 - FZ6
Pas sökücü değil de "pas dönüştürücü" kullanılabilir. İçindeki fosforik asit pası suda çözünür hale getiriyor.
Cocacola'da da fosforik asit varmış sanırım, içimizin pasını almak için herhalde.

Ben paslı, karıncalanmış parçaları boyamadan önce zımparalayıp pas dönüştürücü kullanıyorum. Sonra astarlayıp boyuyorum.
Benim kullandığım Bianca Pd-20 diye litresi 600 TL civarı olan bir kimyasal.

Eski Genel Müdürümün 1990'li yıllarda karbüratörlü, eski nesil bir Kawasaki yarış motoru varmış. Adam aile evinde kalırken yazları Silivri-Maslak arasını bu yarış motoruyla kat edermiş. Bir gün ona gıcık olan birisi motor park halindeyken bir şekilde depo kapağını açıp içine şeker dökmüş, sonrasında o dönem ayran budalası gibi avel avel gezen eski Genel müdürüm bu olayı anlamayıp sürdüğünde bloğu kucağına almış.

Ben buradan şu dersi çıkardım, hareketli parçalarda şeker bir şekilde yapışıyor ve zararlı. Cola'da asidik bir özellik olmasına rağmen epey bir şeker var, bence pas temizleyeceğiz diye şekerden kaynaklı zinciri komple elimize alabiliriz.

Ya fazla uzatmayın kullanın gitsin.

O şeker, senin müdürün motosikletine atılan şeker değil. Senin müdürün motoruna yerli ve milli şeker atmışlar, yani pancar şekeri, Coca Cola da Amerigan şekeri yanı mısırdan elde edilen şeker var.

Beni sonunda recm ettireceksiniz, adımı Amerigan sevici, İsrail destekçisine çıkaracaksınız. :ROFLMAO:

@Beto87 da düşünüyordur, fırsattan istifade buna şimdi nereden laf söylesem diye.

Motosikleti
Ns200 15"

Abi bence motoru kucağına alması şekerden değil başka sebepten.

F54

evet motorda benzin filtresi yoksa motor kitler
daha önce benim bir arkadaşın pejoya küp şeker attılar motor kitledi ama onlarda benzin filtresi yok ve depo kilitlenmiyor
zincir pası için ise yapacak birşey yok yağlayıp yağlayıp gezecek arkadaş dış pas sadece görsellikten ibaret

Uzun süre bende motosiklete binmediğimde zincirde pas oluşuyor ama zincir bakımı her yaptığımda yavaş yavaş gidiyor kullandıkça gider şuanlık çok takılmamak lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynısını bizim bir usta anlattı yağ kapağını gece açıp direkt yağın içine şeker atmışlar direkt motosikletin şanzıman vs. tüm parçalarının içinden geçmişler temizleyene kadar canım çıktı demişti . Kötü örnek olmak icin değil ama ustam sevmediğin birisi varsa git yap motordan soğutur adamı demişti

benim de baya kötü olmuştu bi ara çünkü motorun zincirini ilk yağlarken yağ yerine sadece motul zincir temizleyici sıkmıştım. olan yağı da alıp götürdüm yani. sonra o şekilde bindim bi 400 km bi de. sonra zincire bi baktım, her yeri pas, affınıza sığınarak söylüyorum ki zincirin anası s****lmiş yani. ulan dedim bu ne, ben ne yaptım?! motulun kutuya bi baktım cleaner yazıyor, diğer kutuya bi baktım oil moil lube mube yazıyor. o an anladım ne tarz bi salaklık yaptığımı... hemmen işe giriştim, zinciri güzellce yağladım, fırçaladım, diş fırçasıyla her yerini temizledim güzelce, eski sağlığına kavuştu. mal gibi pastan tupturuncu olmuş zincirle dolanıyordum, rezil olduk iiirrrezilll. sabah sbaah aklıma geldi bak. ofiste biri simit almış feci gevrek 😋🥰

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar