Hakkını vermeye başladım

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ya Burak merak ettimde,sen işte giydiğin çorapları işte olmadığın zamanda da mı giyorsun, İsviçrenin meşhur bir kokuşmuş peyniri var (GORGONZOLA) adında senin çorapların kokusuda herhalde ona rakip olabilecek kondisyona gelmiştir, Muzların kokusu belki kamufle edebilir.
Gorgonzola halis muhlis İtalyan peyniridir. Gorgonzola kokusu o kadar kötü değil, hatta bence güzel.

Kötü kokan peynir için şunu tavsiye ederim:

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ya Burak merak ettimde,sen işte giydiğin çorapları işte olmadığın zamanda da mı giyorsun, İsviçrenin meşhur bir kokuşmuş peyniri var (GORGONZOLA) adında senin çorapların kokusuda herhalde ona rakip olabilecek kondisyona gelmiştir, Muzların kokusu belki kamufle edebilir.
Evde çorap giymiyorum ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gerçekten çok keyifli güzel bir rota olmuş fotolardan, gönderiden o enerji hissediliyor. kazasız belasızz
Teşekkür ederimm

Gorgonzola halis muhlis İtalyan peyniridir. Gorgonzola kokusu o kadar kötü değil, hatta bence güzel.

Kötü kokan peynir için şunu tavsiye ederim:

Köyde çökelek yapıyorlar adını yazarken kustum

Cyan kardeş GORGONZOLA adı İtalyanca olup,İsviçrenin 4 lisan konuşulan bölgelerinden İtalyanca konuşulan (TİCİNO) İtalyancası (TESSSİN ) Almanca telaffuzudur Parası,Pulu,Askeri ,Polisi CH rümuzu ile (CONFERATİO HELVETİCA) olup 25 Kantondan müteşekkil bir yönetim şekline haiz olup kantonal yönetimle idare edilip, her kantonun kendine ait yerel kanunları olmasına rağmen ana yönetim şekli Başkenti Bern olan Parlementodan yönetilir Ülkede 4 ayrı bölgede 4 ayrı dil konuşulup bunların 3ü (Fransızca-İtalyanca-ve Almancadır, 4 cü ise (Retoromanisch dili olup Latince ve İtalyanca dilinin karması olup resmi bir dil niteliği taşımamasına rağmem bazı yörelerde unutlmasını önlemek için orta yaşlı ve üzeri vatandaşları tarafından hala kullanılmakta olup,belirli bir program dahiline TV yayınlarında kullanılmakta olmasına rağmen resmi devlet dairelerınde ve benzeri kurumlarda çalışanlarda işe alınırken aranan şarlar arasındadır, Ha şimdi bu konu kokuşuk GORGONZOLA peynirinin menşei ile ilgi olarak ortaya tezahür eden anlayıştan dolayı menşei Şehadetnamesinin hangi ülkeye ait olduğunu tesbit etmek Gorgonzola peynirinin anavatanı neresidir diye polemik kurmak uygun bir sohbet değildir, adıgeçen Gorgonzola peyniri Başta İsviçredeki Migros ve benzeri marketlerde satın alındığında sevkiyata göre imalat bölgeleri ayrı olup terkibi ve imalat prosedürü hakkındaki bilgi satndarttır.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Cyan kardeş GORGONZOLA adı İtalyanca olup,İsviçrenin 4 lisan konuşulan bölgelerinden İtalyanca konuşulan (TİCİNO) İtalyancası (TESSSİN ) Almanca telaffuzudur Parası,Pulu,Askeri ,Polisi CH rümuzu ile (CONFERATİO HELVETİCA) olup 25 Kantondan müteşekkil bir yönetim şekline haiz olup kantonal yönetimle idare edilip, her kantonun kendine ait yerel kanunları olmasına rağmen ana yönetim şekli Başkenti Bern olan Parlementodan yönetilir Ülkede 4 ayrı bölgede 4 ayrı dil konuşulup bunların 3ü (Fransızca-İtalyanca-ve Almancadır, 4 cü ise (Retoromanisch dili olup Latince ve İtalyanca dilinin karması olup resmi bir dil niteliği taşımamasına rağmem bazı yörelerde unutlmasını önlemek için orta yaşlı ve üzeri vatandaşları tarafından hala kullanılmakta olup,belirli bir program dahiline TV yayınlarında kullanılmakta olmasına rağmen resmi devlet dairelerınde ve benzeri kurumlarda çalışanlarda işe alınırken aranan şarlar arasındadır, Ha şimdi bu konu kokuşuk GORGONZOLA peynirinin menşei ile ilgi olarak ortaya tezahür eden anlayıştan dolayı menşei Şehadetnamesinin hangi ülkeye ait olduğunu tesbit etmek Gorgonzola peynirinin anavatanı neresidir diye polemik kurmak uygun bir sohbet değildir, adıgeçen Gorgonzola peyniri Başta İsviçredeki Migros ve benzeri marketlerde satın alındığında sevkiyata göre imalat bölgeleri ayrı olup terkibi ve imalat prosedürü hakkındaki bilgi satndarttır.
Ya hepimiz binvezir peynir yiyoruz boşverin gorgonzolayı

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
keyifli gezmeler burak, daha da bol bol gezmelerin olsun
Zeytin peynir eskiden fakir yemeğiydi, şimdi peynirin bile en ucuzunu alırken zorlanıyoruz.
yoo ben hep 3 harflilerden üçgen peynir alıyorum gayet iyi 🥲(ağlamıyorum gözüme tulum peyniri kaçtı)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Ha şimdi bu konu kokuşuk GORGONZOLA peynirinin menşei ile ilgi olarak ortaya tezahür eden anlayıştan dolayı menşei Şehadetnamesinin hangi ülkeye ait olduğunu tesbit etmek Gorgonzola peynirinin anavatanı neresidir diye polemik kurmak uygun bir sohbet değildir, adıgeçen Gorgonzola peyniri Başta İsviçredeki Migros ve benzeri marketlerde satın alındığında sevkiyata göre imalat bölgeleri ayrı olup terkibi ve imalat prosedürü hakkındaki bilgi satndarttır.
Hocam bana Gorgonzola'yı öğretmesen iyi olur; tanıyanlar sebebini anlamıştır, sen bilmesen de olur...

Buyurun buradan öğrenelim, nitekim öğrenmenin yaşı yok derler, 81 yaşındaki amcalar da her gün yeni bir şey öğrenebilirler:
İtalya'da 1955 yılında, Avrupa Birliği'nde 1996 yılında İtalya adına tescillenmiştir.
İtalyan hukuku ve Avrupa Birliği menşe koruma kuralları gereğince, sadece Novara, Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Cuneo, Lecco, Lodi, Milan, Pavia, Varese, Verbano-Cusio-Ossola ve Vercelli illerinde üretimi yapılabilir.

Gorgonzola'yı bizim mahalledeki Makro marketten de alabiliyorum ama bu durum peynirin milliyetini ve menşeîni değiştirmiyor.

Motosikleti
Arora kasırga
Çoraptaki delikleri görünce anladım gaynakçı olduğunu. Kader mahkûmu yoldaşım,bu iş böyle işte napalım. Yanmayan bir kuşumuzun başı kaldı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şarköye tatile gitmiştik hiç beğenmedigim için tekrar gitmek istemedim 😁
Şarköy çok aman aman bir yer değil o köfteci olmasa ben de gitmem bir daha ama o köfteci için katlanıyorum. hele piyaza ödktükleri bir zeytinyağı vardı, köfteler gelmeden yapı verin deyi pbol bol döküp ekmek bandıra bandıra piyazı bitirip köfteler geldikten sonra ikinci piyazı da yemiştim. :))

Ya hepimiz binvezir peynir yiyoruz boşverin gorgonzolayı
Ben burada Trakya'nın en süper beyaz peynirini buldum, BİM'deki peynirden daha ucuza geliyor. ama Trakya dışında marketlerde pek satışı yok. Cyan buraya geldiğinde almıştı, çok nefis peynir, ama kötü yanı insan yedikçe yanında rakı içesi geliyor.
En son aldığımda kilosu 340TL olmuştu, dükkanda bir emekli amca söyleniyordu ne diye zam yaptılar diye.

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Çok güzel gezi olmuş :)

Belki bu hafta sonu Sağlamtaş Köftecisine giderim.
Çok duyduk adını, bi uğrayalım :)

@espresso
Neredeymiş o peynir, hangi dükkanda satılıyor?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
@espresso
Neredeymiş o peynir, hangi dükkanda satılıyor?
https://maps.app.goo.gl/JRsovLuduCMSXQgP8
google harita linkini attım.

Dükkan pazar kapalı, hafta içi de akşam 18 oldu mu kapanıyor, iş bitince kapanış saatne zor yetiştiğim için her gidişte 3-4 kalıp alıyorum, vakumlu paket olduğu için buzdolabında duruyor zaten.

Kardeşim İstanbul'dan telefonla sipariş edip kargo ile göndertiyor, ama 10-15 kalıp birden alıyor, 2-3 arkadaş paylaşıyorlarmış.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Söylemiştin abi bu peynirciyi, benim haritada kayıtlıymış ama henüz gitmek kısmet olmadı

Dün @tommygun Kaan abi ile wp den konusurken bunlar fik fik rotalar al sana rota demesi ile sağlık sorunumu ekarte edip sabah uyandığımda bugün yola çıkacağım dedim ve ranzadan aşağı cumborlop atladım,kahvaltımı yaptım ve kaynak sıçramasından dolayı delinmiş muzlu çoroplarımla yola çıkmaya karar verdim
naejq9b.jpg

Gidiş Rotası kağıthane-silivri-uçmakdere-mürefte kısmına kadar ilerliyor.
Burada uçmakdereye az kala kahve molası veriyorum zaten büyükçekmece silivri tekirdağaya kadar yol baya bir sıkıcı
ds25uc9.jpg

Uçmakdereye geldim ve manzaranın tadını çıkardım poseidona,tridenti gösterdim 😏
ltlzzg0.jpg

g0v2j91.jpg

Çok fazla tecrübesi olmayan için uçmakdere taraflarını önermiyorum kısa ve dar virajları var.bakış kaçırsanız yamaçparaşütsüz uçarsınız,ziraa ben de bir kaç nokta bakış kaçırdım.
kn8up55.jpg

Harika köy yolları,dikkat ederseniz artçı pegleri acık burada binip kapatayım derken dengemi bozup motosikleti deviriyorum bahtı perişan piyadeyim 🙃.
5nvo4s2.jpg

Bu da ben 😭

m5fgtn8.jpg

Yollar yeniydi buradan mürefteye kadar ilerleyip rotayı bitirdim şimdi dönüş rotası.
Aynı yolu tekrar gelmek istemediğim için köy yollarını tercih ettim.
Mürefte-tepeköy-çengelli-gölcük-sağlamtaş-tatarlı-inecik bucağı-tekirdağ yolundan bağlanıp yenice-marmaracık-çerkezköy-hallaçlı-aydınlar-gümüşpınar-ihsaniye-subaşı,havaalanı-kağıthane.
3wqu207.jpg

Burayı hatırlayan olacak mı bakalım 😁,
Şimdi ki Metin biraz hatırlayanlara ithafen.
Burada tridenttim olmasını çok istemiştim büyük makinelerin arasında çok özenmiştim SYM ile gelmiştim o gün ve @Nikkfurie abi bana kağıthaneye kadar eşlik etmişti ben de 125cc adamdaki motosiklet 1200 CC herkes yapmaz yani basar gider her hatırladığımda içimde vay be teşekkürler derim. Yine anmak istedim ♥️.
mnko8do.jpg

Sıra geldiii yemek faslına,Ucmakdere içinde şile kadar dolu mekan vardı ama ben bunu merak ettiğim için dönüşte burayı tercih ettim et yemeyi pek tercih etmeyen birisi olarak tekirdağ köftesi favorim.
Fiyat merak edenler için tekirdağ köfte 440 ayran 80 TL idi.
5ektedt.jpg

Veee toplam 500 km ile kapanış
Bu yolu yapma amacım haftasonumu boş geçirmemek,ameliyat olma ihtimaline karsı gezinin hakkını vermek(merak edenler için götten) bayrama kadar yatabilirim belki doktor civanıma bağlı.
Aldığım eğitimi biraz da uzun yolda uygulamak ,halen hatalarım var bu hataları pekiştirmek.
Kisisel eşyalara dair öneri ve tavsiyeler; telefon tutucuya parayı kıyın bozuk köy yollarında langur lungur, 100 km üstü hızda bozuk yolda teker gümmm diye girsede halen sağlam, ben de saglamım 😄
Kulak tıkacı evet ürün pahalı ama kesinlikle hak ediyor bu kaskın ses geçirdiğini bilirsiniz 50 km de rüzgar kulak mememe dil atmaya başlıyor yani ama kulak tıkacını iyi yerleştirdiğiniz zaman eğer rüzgar karşıdan gelmiyor ise 100 km üstü hızlarda sadece hafif bir uğultu hissediyorsunuz bakın 100 km üstü diyorum ne kadar önemli bu şekilde yarım saat gitseniz yoldan tiksinirsiniz konforu uç seviyeye çıkarıyor.
Kulak tıkacı markası-nonoise
Telefon tutucu- SP connect.
Tschüsss!
başlığı görünce tekerde kafaya aldın sanmıştım.....

Motosikleti
Cruiser
Güzel gezi, güzel motor, güzel fotoğraflar, güzel üslup ha bir de güzel çorap 😊🤟🏻

Emeğine sağlık, böyle mutlu gezi paylaşımları görünce 5 yaşında gibi seviniyorum 🤣

Motosikleti
Triumph Trident 660
Çok iyi gezmişsiniz, devamını bekliyoruz tekerinize taş değmesin.
Teşekkür ederimm
Çoraptaki delikleri görünce anladım gaynakçı olduğunu. Kader mahkûmu yoldaşım,bu iş böyle işte napalım. Yanmayan bir kuşumuzun başı kaldı.
Artık kaynak yapmıyorum,sadece elektronik montaj 🥲.
Çok güzel gezi olmuş :)
Teşekkür ederim 😁
başlığı görünce tekerde kafaya aldın sanmıştım.....
Tekerciye benzer Halim mi var 😏
Güzel gezi, güzel motor, güzel fotoğraflar, güzel üslup ha bir de güzel çorap 😊🤟🏻

Emeğine sağlık, böyle mutlu gezi paylaşımları görünce 5 yaşında gibi seviniyorum 🤣
Çok teşekkürler 🤘😁

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
@burak r25 o çoraplarla İzmir'e sürmek istersen bir arkadaşımı Akalan gişelerinin önüne nöbete koyacağım ben de Sabuncubeli girişinde bekleyeceğim ki şehre giremeyesin. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar