MT-07 Gücü abartılıyor mu?

6.000 km boyunca 125 cc bir motosiklet kullandıktan sonra MT-07’ye geçtim. Şu an 500 km’lik bir tecrübem var. 125 cc’den direkt olarak MT-07’ye geçtim. Saygıdeğer Altın Elbiseli Adam’ın da dediği gibi “kafanıza geçer” seviyesinde bir güç olduğunu düşünmüyorum. Elbette 125 cc’ye göre çok daha güçlü, ancak bu gücün zaptedilemeyecek bir seviyede olduğunu da düşünmüyorum. Genel olarak abartıldığını düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, dostlar?

6.000 km boyunca 125 cc bir motosiklet kullandıktan sonra MT-07’ye geçtim. Şu an 500 km’lik bir tecrübem var. 125 cc’den direkt olarak MT-07’ye geçtim. Saygıdeğer Altın Elbiseli Adam’ın da dediği gibi “kafanıza geçer” seviyesinde bir güç olduğunu düşünmüyorum. Elbette 125 cc’ye göre çok daha güçlü, ancak bu gücün zaptedilemeyecek bir seviyede olduğunu da düşünmüyorum. Genel olarak abartıldığını düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, dostlar?
Bende 125CCden MT07'ye geçtim benim 70 75bin KMye yakın 125CCyle tecrübem var zaptedilmiycek bir güç zaten değil torku ve frenleri konusunda bana daha çok güven veriyor ama şöyle de bir gerçek var 250 450CCden geçen birisi virajlarda veya minik şeylerde senden daha hızlı yapabiliyor vs. gibi minik şeyler var ama kendini bilen adam için isterse 600CC 110 120beygirlik makina verilsin yine de kullanabilir . Bu arada motorun kaç model?

Bende 125CCden MT07'ye geçtim benim 70 75bin KMye yakın 125CCyle tecrübem var zaptedilmiycek bir güç zaten değil torku ve frenleri konusunda bana daha çok güven veriyor ama şöyle de bir gerçek var 250 450CCden geçen birisi virajlarda veya minik şeylerde senden daha hızlı yapabiliyor vs. gibi minik şeyler var ama kendini bilen adam için isterse 600CC 110 120beygirlik makina verilsin yine de kullanabilir . Bu arada motorun kaç model?
2025 model hocam. Aynı şekilde torklu olması bana da güven veriyor. Olası bir durumda kaçış manevrasında işe yarayacağını düşünüyorum. Frenlerinden de memnunum.

2025 model hocam. Aynı şekilde torklu olması bana da güven veriyor. Olası bir durumda kaçış manevrasında işe yarayacağını düşünüyorum. Frenlerinden de memnunum.
2025 Modellerinde amörtisör , fren ve TCS vs. gibi modlarıyla daha güvenli hale getirdiler ilk çıktığı kasalarında ki amörtisör yumuşaklığı TCS ve frenlerinin düzgün tutmaması yüzünden o kadar kaza olmuştur diye düşünüyorum . Şuan kullandığım 2021 modeli frenleri eski kasalarına nazaran çok daha iyi , amörtisörleri eski kasayla neredeyse aynı ama grubumuzda ki çoğu kişinin de söylediği gibi eski kasa MT07'lerin yakıt haritası daha farklı Euro 3 4 5 derken daha da kısılmış bir tork gücüne sahip diyor kime sorsam ve bende kullandığım eski kasa MT07 daha torkluymuş gibi geldi . Motorunda tekere gelmesin diye modu var güç modları var o yüzden kullanımı eskisine göre çok daha kolaylaştırılmış olduğundan bütçesi ve kendinin nasıl kullandığını bilenler için 125 veya 200CCden geçilebilir .

2025 Modellerinde amörtisör , fren ve TCS vs. gibi modlarıyla daha güvenli hale getirdiler ilk çıktığı kasalarında ki amörtisör yumuşaklığı TCS ve frenlerinin düzgün tutmaması yüzünden o kadar kaza olmuştur diye düşünüyorum . Şuan kullandığım 2021 modeli frenleri eski kasalarına nazaran çok daha iyi , amörtisörleri eski kasayla neredeyse aynı ama grubumuzda ki çoğu kişinin de söylediği gibi eski kasa MT07'lerin yakıt haritası daha farklı Euro 3 4 5 derken daha da kısılmış bir tork gücüne sahip diyor kime sorsam ve bende kullandığım eski kasa MT07 daha torkluymuş gibi geldi . Motorunda tekere gelmesin diye modu var güç modları var o yüzden kullanımı eskisine göre çok daha kolaylaştırılmış olduğundan bütçesi ve kendinin nasıl kullandığını bilenler için 125 veya 200CCden geçilebilir .
Tekeri engelleyen özel bir mod yok diye biliyorum. TCS de nadir de olsa müdahale ediyor; motor tekerdeyken bazen bir anda gazı kesip ön tekeri indiriyor. Hiç eski kasasını kullanmadığım için diğer konular hakkında yorum yapamıyorum maalesef.

Tekeri engelleyen özel bir mod yok diye biliyorum. TCS de nadir de olsa müdahale ediyor; motor tekerdeyken bazen bir anda gazı kesip ön tekeri indiriyor. Hiç eski kasasını kullanmadığım için diğer konular hakkında yorum yapamıyorum maalesef.
Daha dün bir arkadaşla yeni(2025) ve eski kasa(2021) arasında ki farkları gösterirken ayar mayar bir şeyler açtı yeni kasa motorların menü tuşlarından pek anlamıyorum benimkinin bu gün yanlışıkla saat ayarı tuşuna mı ne başmışım motoru aç kapa yapıp düzeltebildim 😂 stability gibi bir şey yazıyordu 'settings' kısmında . TCS kendini fark ettirmeden minik minik yardım edebiliyor motosikletlere yeni yeni teknolojiler getirdikleri için yüksek CClere daha kolay geçiş yapılabiliyor eskisi kadar karadüzen bir sistem yok ben 2 yıla yakın CBR125R kullandım ABS , TCS , killswitch ve vites göstergesi yoktu direkt karadüzenden geçtiğim için 125CCde olsa yeni motorumda bana çok şey kattığını (nasıl fren yapmam gerektiği vs.)düşünüyorum

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Kafanıza geçip geçmemesi tamamen bileğiniz ve kabiliyetinizle doğru orantılı :) Ben de abartıldığını düşünüyorum. Muhtemelen bilinçsiz kullanıcılardan dolayı böyle bir namı var MT-07’nin.

Sıkıntısı gitmesinden ziyade durmasıydı 07nin. Önceki kasalarında motosiklet hafif, amortisörler çok yumuşak ve frenler yok gibi bir şeydi. Ölümlü kaza sayısında 07nin rekoruna yaklaşabilen hala yok. Kıçı ayrı, başı ayrı gidiyordu motorun.

Sıkıntısı gitmesinden ziyade durmasıydı 07nin. Önceki kasalarında motosiklet hafif, amortisörler çok yumuşak ve frenler yok gibi bir şeydi. Ölümlü kaza sayısında 07nin rekoruna yaklaşabilen hala yok. Kıçı ayrı, başı ayrı gidiyordu motorun.
2018'den sonra frenleri biraz düzelttiler ama 2025'e kadar amörtisörlerine hiç ellememişlerdi

Motosikleti
Yamaha MT-25
Özellikle eski kasaları çok dengesiz olduğu için çok tehlikeliydi , olduğundan daha ciddiyet isteyen bir motosikletti . Allah var orta sınıf motosikletleri yardı geçti . Ama artık rekabet çok , rakiplerine kıyasladığında hem komponentleri hem beygiri hem elektronikleri ve fiyatıyla artık geriledi .

Kesinlikle değil yani oyuncak gibi kullanılabilen bir makine ama farkı düz yolda değil panik anlarında ve virajlarda farkedersin 07 yi dengesiz sorunlu yapan kısmı zaten eski kasadaki frenin olmayışıydı gerçekten gittiği kadar duramıyordu arka amortisörü çok yumuşaktı ve virajlarda fazlası ile sıkıntı yaratabiliyordu şuan yeni kasalarda bu problemler büyük oranda çözülmüş yani pikachu kasklı kare pijamalı tiplerden değilsen kafana geçmez 😊

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
mt7 de fren var diyen çin malından geçmiştir abartma mevzusu ben 09 a bındım cok abarttıkları ıcın yok a moduna alma kafana gecer vs vs 25 km oldu bı türlü hangi modda cıldıracak dıye bekledım olmadı gerı geldım aynı yolu daha once tecrubesı olmayanlar ıcın cok cok hızlı olabılır ama en basıt 600 rr dan bıle gücsüz bence

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mt07'nin olayı aşırı kuvvetten değil de gazı açtığında gücün aniden ve dengesizce gelmesidir. Misal aynı kuvvetlerde olan Sv650 ve eski Er6'larda böyle bir olay yoktur.

yamahanın çoğu motorunda belirli devir aralıklarında dengesiz bir güç geldiğini çoğu kullanıcı söylüyor. denediğim mt25, mt07 tracer modellerinde de böyle durumlar vardı.
ne demişler; kontrolsüz güç, güç değildir.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Tork alt devirlerde olduğu için tekere kolay gelebilen bir makine, yoksa son hız 3.-4. vites rolling motoru değil

Kafana geçer seviyesinde bir güç nasıl bir güç peki?

Şimdi kızacaksın ama, kalbini kırmamaktansa belki kafanı kırmaman için birilerinin söylemesi lazım sana bunu.
6000km 125cc kullandıktan sonra 500km MT07 kullanıp gücüyle ilgili nasıl bir yorum yapıyorsun? Kafaya geçecek kadar korkutucu olan ne mesela?

Ayrıca arkadaşlar, MT07'nin freni yok diye tehlikeli denilince de bir gülme alıyor beni..
Freni fıstık gibi onlarca motor var, görüyor musunuz trafikte fren yapabildiklerini? =)

MT07 çok hafif ve gayet güçlü olduğu için tehlikeli. Üstü Türk motosiklet sürücülerinin fren yapmayı bilmemesinin ürünü.
Toplayalım piyasadan hepsine adam gibi fren takalım, bir bok değişmez.
Kaldı ki rakibi gösterilen bir çok motorun da çok farklı frenleri yok =)

Peki MT07'nin adı niye bu kadar çıktı?
Konunun ilk mesajını okumanız yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar