Diyelimki Hiz Sinirlari Arabalar ile ayni oldu

Motosikleti
Yok
Çünkü gurbetçi teröründen bıktık :D
İnsanlar arasında fikir ayrılıkları elbette ki olabilir. Ama bu farkları karşımızdaki insanı kırmadan da belirtebiliriz, böylesi daha şık olur.

Söylemeye gerek yok belki ama bu da benim düşüncem tabii ki (bu düşüncemde de fikir ayrılıklarımız elbette yine olabilir).

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yunanistan'da motosiklet hız limitleri arabalarla aynı, Bulgaristan'da bizdeki gibi düşük.
Yunanistan'da arabalar için hız tabelaları limitlerinde sürdüm hiç polis çevirmedi, hatta hız limiti 90 yazan gidişli gelişli yolda 90'la giderken önümden polis arabası gidiyordu, polis beni aynada görünce iyice sağa yanaşmıştı rahat geçeyim diye, orada bir de böyle bir kibarlık var motosiklet gören sağa yanaşıyor, neredeyse emniyt şeridine girecek kadar yanaşıyorlar geçelim diye, ben polis görünce ne olur ne olmaz geçmeyeyi zaten 90'la gidiyorum demiştim baktım 10km kadar öndeki polis hep sağa yanaşık gitti, şerit çizgiler kesikli çizgi haline gelince hızlanıp geçtim sonra 90'a düştüm yine polis de arkamdan gelmeye devam etti ama ceza yememiştim.
Yunanistan'da otoyola çıktığımda 130 yazıyordu tabelada, 130'u fazla geçmeden gittim yine ceza yemedim, arada kayon sollarken 140'ı geçmişimdir.
Bizde de arabalarla aynı olsa yeter bana.

Şimdi internetten baktım, bulgaristan hız sınırları bizdeki gibiymiş, bulgaristana geçersem otoyola motorla çıkmam, ara yollarda zaten hızlı sürmüyorum.

ehliyet alalı yani trafikte kanunu nizama uygun bir şekilde gezmeye izin aldığım 24 yıl geçti ve sadece 1 defa radara girdim oda köy yolunda 50 km/s olan yerde 56 km/h ile kanun burada bu şartlarda araç kullanabilirsin diyorsa o şartlara uyacaksın seve seve ha uymazsan onlar gelip seviyor zaten :D
hız sınırları değişse hiçbir bok değişmez hoca'mız burada BENCE de haklı(y)👏
2 defa gürcistana gittim tabela 50 yazıyor hadi sen o yolda 60 la git tabela sollama yapma diyor hadi sen sollama yap yaya geçidi hariç karşı karşıya geçme diyor hadi sen geç (bi arkadaşım bundan dolayı ceza yedi ) her yerleşim yeri giriş çıkışında çift yönlü kamera var şiranga'yla kan çekiyorlar
azerbaycan'da öyle 2.vitese düştüm rampa yukarı gidiyorum öndeki soyvet zamanından kalma kamyon egzoz dumanı beni boğmak üzere çıktım solladım aynı buradaki gibi 1 km sonra polis durdurdu şakk cezayı yapıştırdı 😁
her zaman diyorum çoğu kanun bana da mantıksız saçma geliyor ama bir arada yaşayan medeni toplum olabilmek için bunlara uymak ZORUNDASINIZ beğenmesenizde/beğenmesekte/beğenmesemde
Abi Sakarya'da trafik kuralı yok gibi gelmeye başladı bana sebebi nedir?

Motosikleti
D400
İnsanlar arasında fikir ayrılıkları elbette ki olabilir. Ama bu farkları karşımızdaki insanı kırmadan da belirtebiliriz, böylesi daha şık olur.

Söylemeye gerek yok belki ama bu da benim düşüncem tabii ki (bu düşüncemde de fikir ayrılıklarımız elbette yine olabilir).

Fikir ayrılığı ile insanlar hakkında bilmeden yorum yapıp onları eleştirmek arasında fark var abi.

Bilirkişi gibi ayrı konu açıp ARIZA SİZDE diyip, kuralda problem yok sizde problem derse birisi konu tartışmaya döner. Hele ki bunu diyen abimiz bu ülkede yaşamayıp bizi tanımayıp kendisine giren cıkan yok diye rahat rahat sallıyorsa.

Motosikleti
Yok
Eskiden "54 plaka gordun mu kac" derlerdi, artik 16 plakalar icin diyorum bunu😂
Bursa'da ikâmet eden bir vatandaş olarak "haklısın" diyorum.

Bu kadar terbiyesiz, arsız ve saygısız sürücü bence de başka bir şehirde kolay kolay toplanamaz.

Her trafiğe çıkışımda, kaza olmadan geri dönebilmişsem, kendimi şanslı sayıyorum Bursa'da. Ayrıca böyle sürücülerin cirit attığı yollarda, nasıl bu kadar az kaza oluyor diye de şaşırıyorum bazen.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Yasal değişikliği talep edenlerin kazalara neden olan tayfa olmadığını düşünüyorum. Kuralları önemseyen, kurallar dahilinde güvenli sürüş yapmak isteyenler bu değişikliği istiyor bence. Kazalara neden olan zihniyete göre hız sınırları ahmaklar içindir. İstediğiniz yasal düzenlemeyi yapın hız sınırlarına uymazlar. Bu nedenle istenen yasa değişikliği ile kazaların azalacağını düşünmemek lazım. Kazaların azaltılması geniş kapsamlı bir konudur.

Bu kadar terbiyesiz, arsız ve saygısız sürücü bence de başka bir şehirde kolay kolay toplanamaz.

Her trafiğe çıkışımda, kaza olmadan geri dönebilmişsem, kendimi şanslı sayıyorum Bursa'da. Ayrıca böyle sürücülerin cirit attığı yollarda, nasıl bu kadar az kaza oluyor diye de şaşırıyorum bazen.
Bursa'ya 2 kere gittim hiç bir sıkıntı yaşamadım benim şansıma da denk gelmemiş olabilir bilmiyorum . Taksiye biniyorum taksici sıcak kanlı insanları sıcak kanlı , kızları da güzel ben başka ne istiyim 😂 . Trafik kurallarına gelince Sakarya'da gördüklerimden sonra Türkiye'nin her yerinde ki trafikte rahatlıkla gezebilirim diye düşünüyorum . İlk geldiğim hafta arkadaşlarımla taksiye bindik Erenler tarafında balık tutmaya gidicez taksici geldi bindik gidiyoruz yolculuğun 2.dksı tali yoldan ana yola çıkıcaz taksici anayoldan gelen adamın attığı sellektörü sinyal olarak görmüş ve lap diye yolun ortasına atladı trafiğin içinden geçti her yerden lastik sesi geliyor herkese ani fren yaptırdı adam . Artı olarakta Sakarya'nın şehiriçi otobüsleri ne trafik ışığı ne trafik hiç bir şey dinlemiyor en dönülmiycek yerden bile dönüyorlar üstüme kırıyolar çünkü adamların araç büyük birisi çarpsa olan ona olucak bunun rahatlığıyla kafasına göre sürüyor adam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eskiden "54 plaka gordun mu kac" derlerdi, artik 16 plakalar icin diyorum bunu😂
En korktuğum plakalar listesi şu şekilde

41
54
53
55
57

Bunlarla trafikte denk gelince ya yavaşlıyorum ya da hızlanıp arayı açıyorum 😂

Motosikleti
D400
Şu anda yurt içinde yaşamıyor olabilir de bizi tanımadığını hiç ama hiç zannetmem; yanlış hatırlamıyorsam yurt dışında yaşamaya başladığı en fazla 10 yıl olmuştur... :D

türk milletinin sürüş tarzının bilinmesini kast etmiyorum, bizi tanımasından bahsediyorum. Bireysel olarak bahsediyorum.
"Hepinizin derdi radar ; hiçbirinin kurallara uymuyorsunuz" diyor. Burada bir genelleme yok komple istisnasız herkese yapılan bir saygısızlık var.

Aman neyse; classic gurbetçi terror

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bursa'ya 2 kere gittim hiç bir sıkıntı yaşamadım benim şansıma da denk gelmemiş olabilir bilmiyorum . Taksiye biniyorum taksici sıcak kanlı insanları sıcak kanlı , kızları da güzel ben başka ne istiyim 😂 . Trafik kurallarına gelince Sakarya'da gördüklerimden sonra Türkiye'nin her yerinde ki trafikte rahatlıkla gezebilirim diye düşünüyorum . İlk geldiğim hafta arkadaşlarımla taksiye bindik Erenler tarafında balık tutmaya gidicez taksici geldi bindik gidiyoruz yolculuğun 2.dksı tali yoldan ana yola çıkıcaz taksici anayoldan gelen adamın attığı sellektörü sinyal olarak görmüş ve lap diye yolun ortasına atladı trafiğin içinden geçti her yerden lastik sesi geliyor herkese ani fren yaptırdı adam . Artı olarakta Sakarya'nın şehiriçi otobüsleri ne trafik ışığı ne trafik hiç bir şey dinlemiyor en dönülmiycek yerden bile dönüyorlar üstüme kırıyolar çünkü adamların araç büyük birisi çarpsa olan ona olucak bunun rahatlığıyla kafasına göre sürüyor adam

41
54
53
55
57

57ye 2 ekleyip 59 yap, 16 yi da ekle listeye.

Istanbulda gordugum 16 plakalarin hepsinin bir yamugu var, mutlaka bi terslik yapiyorlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

41
54
53
55
57

09 ve de İzmir'de 45

Motosikleti
1190 ADV
09 ve de İzmir'de 45
Bana biraz saçma geliyor il plakasına göre trafikte birilerinden çekinmek.

Şimdiye kadar 100 farklı araç sahibi olduysam bunların 90 tanesi farklı illerin plakasına sahipti.

Şuanda 3 aracımın plakası da yaşadığım ilin plakası değil.

Motosikleti
D400

Şimdiye kadar 100 farklı araç sahibi olduysam bunların 90 tanesi farklı illerin plakasına sahipti.

izmirde 45 plaka hele 45 plaka tofaş terörü diye birşey var.

ciddi anlamda problemliler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Üstat 09'lular biraz dikkatsiz, langır lungur kullanıyor. Aydın'da olduğum sıralar bana defalarca denk geldi, ha ben çekinmiyorum ama sadece gözlemciyim.

İzmir'de 45 plakalı Manisalı arkadaşlar ise bildiğin yarışmak için İzmir'e geliyorlar. Ha benim plaka da "kim şey eder Yalova'nın Kaymakamını" misali 77

Motosikleti
1190 ADV
izmirde 45 plaka hele 45 plaka tofaş terörü diye birşey var.

ciddi anlamda problemliler.

Genelde birbirine yakın illerin plakalarından şikayetçi insanlar. Plaka olarak değilde, yakın illerdekiler demek daha mantıklı olur.

Ben yaşadığım şehirde 45 plaka ile ilgili hiç sorun görmedim misal :) Yada 16 plaka ile.

Benim arabamın biri 35 plaka... Örnek veriyorum, ben Uşak'a gitsem trafikte çekinilmesi gereken biri mi olacağım.

Motosikleti
D400
Genelde birbirine yakın illerin plakalarından şikayetçi insanlar. Plaka olarak değilde, yakın illerdekiler demek daha mantıklı olur.

Ben yaşadığım şehirde 45 plaka ile ilgili hiç sorun görmedim misal :) Yada 16 plaka ile.

Benim arabamın biri 35 plaka... Örnek veriyorum, ben Uşak'a gitsem trafikte çekinilmesi gereken biri mi olacağım.

35 plaka heryerde iyidir :D

Yolda radar var, limitlerde gidiyorum ama arkamdan selektorler tepeme cikmalar siyirarak gecmeler. Niye? Adamin limiti benden yuksek cunku.

Su vaziyette bahane uydurup da "yok efendim siz kurala uymuyorsunuz, apacisiniz" diye millete üst perdeden konuşmak neyin nesi? Kurallar akil ve mantik icerisinde koyulsun, dibine kadar kati sekilde de uygulansin. Son derece mantiksiz bi kurali milleti burada asagilar bi dille konusarak hakli cikaramazsiniz.

Ister 1 milyon mil tecruben olsun, ister moto gp sampiyonu ol. Kafanin ici bos, kalbinin ici kibirle dolduktan sonra adamdan sayilmaz senin gibileri. Gelmis burada cins cins konusuyor millete, hey Allahim ya.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Çarşamba günü iş amaçlı İzmir'den Uşak'a gittik. Uşak'ta trafiğe dair en ufak bir olumsuzluk yaşamadık ama dönüşte midemizi tutamadık, Manisa Turgutlu'da köfte molası verdik. Şöyle izah edeyim; Turgutlu'ya trafik kuralları henüz gelmemiş, halk da o olmayan trafik kurallarını içselleştirmek için hiç çaba göstermemiş. Tam bir kaostu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar