Hangi lastiği tercih etmeliyim?

Motosikleti
N250
Abiler öncelikle herkese selamlar geçen ay ilk motorum olan n250 yi aldım üstünde fabrika çıkışı lastikler var 5000 km sürülmüş bende değiştirmek istiyorum uzun araştırmalar sonucu iki lastik arasında kaldım sizce MİTAS SPORT FORCE PLUS (7500 TL) mı ? Yoksa PİRELLİ DİABLO ROSSO SPORT MU (10500 TL) Arada 3k lık fiyat farkı çok önemli değil öğrenciyim ama paramı biriktirdim lastik için. Öyle diz değdirme gibi heveslerimde yok şuanlık ıslakta da güven versin yeter sizce fiyat farkına değer mi hangisini almalıyım?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben stok lastiklerim yerine sport force plus almıştım kuruda bi fark hissetmedim ama ıslakta stok lastiklerimden bile kötü performans verdiler bence ikisi de stok lastiklerden geçmeye değmez lastiklerin ömrünü tamamlayana kadar paranı biriktir daha iyi bi lastik al rosso 3 vs. o zaman farkı hissedersin

Abiler öncelikle herkese selamlar geçen ay ilk motorum olan n250 yi aldım üstünde fabrika çıkışı lastikler var 5000 km sürülmüş bende değiştirmek istiyorum uzun araştırmalar sonucu iki lastik arasında kaldım sizce MİTAS SPORT FORCE PLUS (7500 TL) mı ? Yoksa PİRELLİ DİABLO ROSSO SPORT MU (10500 TL) Arada 3k lık fiyat farkı çok önemli değil öğrenciyim ama paramı biriktirdim lastik için. Öyle diz değdirme gibi heveslerimde yok şuanlık ıslakta da güven versin yeter sizce fiyat farkına değer mi hangisini almalıyım?
Rosso3

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
İstanbul’da 3 yıldır yaz-kış Mitas Sport Force+ kullanıyorum şu an ikinci takımımdayım. Fren mesafesi ve ıslak-kuru tutuşu olarak beni hiç üzmedi. Daha önce MC50 modelinden de çok memnun kalmıştım.

Motosikleti
Yamaha MT-25
zaten çok uysal bir motosiklet kullanıyosun hacım , en iyisini de alsan en kötüsünü de alsan aman aman bir fark hissetmeyeceksin , zaten öğrencisin . Bence bulduğun en ucuz lastiği tak . İnan bana anlas ile supercorsa arasındaki farkı anlamazsın o motorda . Ben iyi durumda çıkma r25 lastikleri takmıştım.

Motosikleti
apec apx7
agalar fırsattan istifade ben de sorayım, bayiden daha almadım ama 3 senedir bayide üstündeki naylon lastiklerle yatıyor, um 250 renegade nevada. çıkınca hemen lastik değiştirmeyi düşünüyorum. kendi scooter ımda anlas var şimdilik bana yetiyor sizlerden ricam anlas chopper için yeter mi yoksa metzeler yada michelin yada başka bir marka tavsiyesi? ve eğer antalyada yaşıyan üstadlar varsa bayi tavsiyesi lütfen?

Motosikleti
CBR 1000RR
zaten çok uysal bir motosiklet kullanıyosun hacım , en iyisini de alsan en kötüsünü de alsan aman aman bir fark hissetmeyeceksin , zaten öğrencisin . Bence bulduğun en ucuz lastiği tak . İnan bana anlas ile supercorsa arasındaki farkı anlamazsın o motorda . Ben iyi durumda çıkma r25 lastikleri takmıştım.
Şu yazdığın şey insan hayatını riske atmaktan başka bir şey değil. Neymiş uysal motosiklet olunca lastik markası fark etmiyormuş , bir de marifetmiş gibi çıkma lastik alıp kullanmıştım diye de sonuna ekliyorsun.
Çok çeşit lastik kullanmış birisi olarak söylüyorum; markaya ve modele göre lastikler arasında çok büyük fark vardır. Hepsinin ısınma derecesinden tutta kauçuk yapıları , geri bildirimleri hele ki ıslak zemin farkları devasadır. Sonuç olarak lastik için ne kadar bütçe ayırabiliyorsanız ayırıp en iyi lastiği almanız çok büyük önem arz etmektedir. Unutmayın ki dünya üzerinde lastik konusunda rahat davranıp bundan sebep vefat eden çok fazla motorcu vardır.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Bu yazdığım şey adamın cebini düşündüğümden başka bir şey değil . 200 beygir motosiklet kullanıyorsun tek tekere sadece iletilen 170 beygirden fazla güç var , e haliyle lastikteki her değişken metrik senin için fark yaratır , bu 50 beygir üstündeki her motosiklet için geçerli . Bu adamın 24 beygir motosikleti var arka tekerde hepi topu 17 18 beygir güç var , virajla da işim yok diyor ki belli caddede kullanılacak motor . Şimdi söyleyin bana bu adam karkas farkını kauçuk kalitesini hamur yumuşaklığını nerde anlayacak , onu bunu geçtim normal kullanımda o lastikler ısınma noktasına bile gelemez . Motor en fazla 130 140 görecek o da ideal koşulda . Oo en baba lastiği tak en yumuşağını tak oooo en güvenli demek kolay tabii . Ben de öğrenciyim bütün günü 200 300 tl para ile döndermeye çalışıyorum . Şimdi o adam 3 5 bin km de bitecek lastiğe niye o kadar para bassın ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Misal şu anda diablo rosso kullanıyorum , çünkü ben motosikletimin sınırını zorlamayı seviyorum . Bunun için de gittim o 12 bin tl için 1 ay haftasonları yövmiye usulü çalıştım . Herkes kendi ihtiyaç ve performans isteğine göre tercih yapar . O zaman ihtiyacım yoktu en uygununu aldım , şimdi kendi kullanımımı bildiğim için uğraşıp iyisini aldım . Eğer ben motosikletimin sınırlarına gitmeyi seviyorum tempolu kullanıyorum deseydi ona göre yorum yapardım . Kimseyi riske falan attığım yok , yazdığım her cümlenin arkasında bir düşünce var .

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bence boşuna para verme üzerindekiler ile devam et.
N250 kullanıp satmış biri olarak, ben de katılıyorum. Aldığınız motosiklet Hint üretimiyse üzerinde MRF nin EuroGrip serisi lastiklerle gelir. Diğer MRF lastiklere göre daha yumuşak hamurludur. Islak zemin harici (özellikle yeni yağış olduğu zamanlar) tutuşu iyidir, sizi üzmez. Yeter ki tavsiye edilen lastik basınçlarına uyun. 5000 km bu lastikler için bir şey değil. Önümüz yaz ve kış gelene kadar kullanın. Eğer kışın motosiklet sürmeyi planlıyorsanız o zaman bir takım Anlas takarsınız.

Son düzenleme:
Motosikleti
CBR 1000RR
onu bunu geçtim normal kullanımda o lastikler ısınma noktasına bile gelemez
Sevgili kardeşim bu konuları seninle sonsuza kadar konuşabiliriz ama bu yazdığın da hatalı bir bilgi. Herhangi bir motosikleti nerede kullanırsan kullan , lastiğin mutlaka bir süre sonra ısınır ve lastik ısındıktan sonra sen lastiğinden verim almaya başlarsın. Soğuk lastikte zaten tutuş olmaz ki o yüzden lastiğin tutuş ve güvenlik açısından ısınması çok önemli.

Oo en baba lastiği tak en yumuşağını tak oooo en güvenli demek kolay tabii
Maddi sorunlardan hepimiz mustaribiz ama canını motosiklete emanet ediyorsan paran yettiğince her şeyin en kralını kullanmak zorundasın. Allah kimseye kaza bela vermesin , belki ben biraz abartıyor olarak gözükebilirim ama bence bu çok hassas bir konu. Zamanında en ağır şekilde dersimi aldım çünkü...

Motosikleti
N250
Teşekkürler hepinize Pirelli alma kararı aldım mitas al ya da stok kalsın diyen abilerimde kendilerince haklı ama parayı zaten biriktirmişim, öbür tarafa da götüremeyeceğimize göre sonradan ah vah etmeye gerek yok. Virajda ya da yağmurda kayar mıyım diye korkacağıma iyisini alalım rahat edeyim en iyisi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kardeş Allah aşkına n'aapçan Diablo Rosso Sport'u? Bulunduğun bölgenin iklimi ne? Yollar nasıl? Sen nasıl bir güzergahta süreceksin? Kurban olayım Pirelli iyidir diye de yapıştırmayın şu lastikleri. Mitas sana hayli hayli yeter, aradaki 3000 TL farkı da çapkınlık işlerinde kullan.

Motosikleti
N250
.

Kardeş Allah aşkına n'aapçan Diablo Rosso Sport'u? Bulunduğun bölgenin iklimi ne? Yollar nasıl? Sen nasıl bir güzergahta süreceksin? Kurban olayım Pirelli iyidir diye de yapıştırmayın şu lastikleri. Mitas sana hayli hayli yeter, aradaki 3000 TL farkı da çapkınlık işlerinde kullan.
Kral İstanbul pendikteyim. çarşıya gidiyorum genelde hadi maksimum manitayla caddeye giderim arada. Senede 2 de şileye yüzmeye gitsek güzergah böyle virajla işim yok yani. Bugün lastikçide biriyle konuştum mitas kaydırıyo dedi ama her kafadan ayrı ses çıkıyor. Aklım kalmasın diye Pirelli dedim ama sende mitas yeter diyosun kafa çok karıştı valla mitas alıp manitayla yemeğe de gidebilirim o parayla bilmiyorum

Motosikleti
apec apx7
arkadaşlar benim motor için de bir lastik tavsiye edin lütfen; um250 renegade vegas.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
.

Kral İstanbul pendikteyim. çarşıya gidiyorum genelde hadi maksimum manitayla caddeye giderim arada. Senede 2 de şileye yüzmeye gitsek güzergah böyle virajla işim yok yani. Bugün lastikçide biriyle konuştum mitas kaydırıyo dedi ama her kafadan ayrı ses çıkıyor. Aklım kalmasın diye Pirelli dedim ama sende mitas yeter diyosun kafa çok karıştı valla mitas alıp manitayla yemeğe de gidebilirim o parayla bilmiyorum
Al Mitas'ı geç. Kaydırıyor diyenin ilmi ne tecrübesi ne? Ne zaman ve nerede test etmiş?

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Çok tecrübeli bir motorcu veya lastik profesörü değilim ama benim F250 de Michelin Street Pilot takılı 6bin kmdir kullanıyorum lastik de 11bin kmde ve çok memnunum yaz kış yağmur çamur demeden kullandım ıslak asfaltta ufak tefek yatırmalarda bile kaydırma yaşamadım çok bozuk yollarda kullandım oralarda da yarılma vs yaşamadım kısacası tecrübelerime dayanarak kesinlikle öneririm.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Al Mitas'ı geç. Kaydırıyor diyenin ilmi ne tecrübesi ne? Ne zaman ve nerede test etmiş?
Bir yerde "kaydırmışlardır" belki o bilge kişiye. 😜
Konuya gelecek olursak Mitas belki biraz erken bitebilir ama o zamana kadar sen motoru satmış olursun.
Artan 3000 lirayı da manitaya yedirme, git kendin köfte ye. 🥱

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar