Kot Motosiklet Pantalonu tavsiyesi

Motosikleti
BMW F800 GS(2025)&Harley Davidson Sportster XL883(2008)
Biker Jeans'in pantolonları çok güzel fakat fiyatları olması gerekenden yüksek. Yine de bir inceleyin derim.

Biker Jeans, Riderdenim ve Alpinestars kullandım. Kaliteleri benzer, bu konuda şikayetim olmadı ama Astars daha rahat hissettiriyor. Motomax da indirimde olan modellerinden birisiydi.

Fakaat, Biker Jeans da şöyle bir sorun var, 1 2 modelini denedim sonra da peşini bıraktım artık.

Kemer de taksam, göbeğime kadar da çeksem, motora oturunca çatal fazla açılıyor abi. Hani toto aynı toto, beden de tam, diğer pantolonlarda böyle bir sıkıntı yok. Polis görse teşhircilikten ceza yazar. Mahallede adımız çıkar. Racingci giyse konvoy olur. Kesiminde bir sıkıntı var herhalde, alışmayınca durmuyor mu anlamadım 😅

Motosikleti
Dominar D250
Durt siyah aramid, 4riders patrol cordura ve Garaj Alpinestars Sektor
ilk pantolonum Riderdenim Poyraz, rahatlığından memnunum fiyatı da uygundu.
tek problemim pantolon sürüşte sürekli yukarı çıkıyor diz korumaları dizimin üstüne kayıyor bundan rahatsızım. zaten düştüğümde de pek işe yaramadı bu yüzden.
İç astarı yazın terletiyor.

geçen hafta da Alpinestars Sektor aldım garaj indiriminden, yalan yok sırf arka cepteki logosu yüzünden aldım :)
koruma yönünden kalça korumaları opsiyonel, şimdilik Riderdenim'in kalça korumasını buna aktarıp giyiyorum,
iç astar yok gibi, umarım kumaşı kalitelidir de sürtünmede yırtılmaz.
Logosu uğruna aldım ama üstümde duruşu Riderdenim'den daha iyi

imkan varsa mağazaya gidip deneyerek alın, aynı model pantolonun renk farkında bile kalıp değişiyor.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Hafif, püfür püfür ama file gibi değil de, bu Decathlon'un yazlık kargo pantolonları gibi olan korumalı bir pantolon bilen var mı?
Şöyle bir şey yani:

erkek-outdoor-pantolon-koyu-gri-mh100.jpg

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Benim giydiğim en püfür püfür (kelimenin zihinde çağrıştırdığı gibi püfür püfür değil ama olabildiğince) kot pantolon Rider Denim'in Duman modeli. Zamanında 1.500'e almıştım kendi sitesinde 6.000 küsür olmuş vay anasını. Full kevlar değil, sadece sürtünme bölgelerinde Aramid Hakanit malzeme var. Kevlar olanlara kıyasla bir miktar daha havadar hissetiriyor. Fileli kot üretseler o bile yakar yaz sıcağının altında. Gerçi fileli pantolon üretmemelerinin sebebi belki de güneşte yanan bacakların jartiyer gibi görünecek olmasından olabilir :D

Motosikleti
XV250 - FZ6
Yaz sıcağında kot pantolon işi çok zor bence.
Ben son zamanlarda yaz sıcağında artık korumasız kargo pantolon (üstte resmi olan) giymeye başladım.
Uzun yol için yazlık Revit Airwave 2 pantolonum var ama o da çok hantal.
Kargo pantolona koruma diktirmeyi düşünüyorum.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Yaz sıcağında kot pantolon işi çok zor bence.
Ben son zamanlarda yaz sıcağında artık korumasız kargo pantolon (üstte resmi olan) giymeye başladım.
Uzun yol için yazlık Revit Airwave 2 pantolonum var ama o da çok hantal.
Kargo pantolona koruma diktirmeyi düşünüyorum.
Motosiklet pantolonlarının olayı ama sürüklenme esnasında kumaşın parçalanmayıp, sürtünme kaynaklı derideki doku kaybını önlemek. Düşük hızlardaki düşmelerde bile normal kumaşlar anında parçalanıp deri açığa çıkıyor.
İnternette çeşitli videolar var, üşendikçe onları açın otomatikman ekipmansız dışarı çıkamıyorunuz :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Riderdenim Bora var bende ama 2017 yılında almıştım, sonradan kot kumaşı değişmiş kalite düşmüş.
Bendekinin kot kumaşı eski bildiğimiz sağlam kot kumaşlardan, kalın da , kevlar aramid malzemesi falan sağlam görünyüor. Kışlık model, özellikle arka tarafında beli yüksek, sport motosiklet kullansam belim açılmaz yani, onu da düşünmüşler. Kışlık ama yazın çok sıkıntı yaşamadım, saatte bir mola verince çok terletmiyor.

Şimdi alacak olsam tech90 mağazasına gider üzerime deneyip uyanı alırdım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
balıkçı donu diye gecer bunlar ama şort olarak kullanınca koruyucular da gidiyor beğenmedim

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
riderdenim 4.senesine giriyor. Eşim ve ben kullanıyoruz.

Hiç kazamız olmadı şükür.

İlk defa geçen hafta yıkadım. Hep havalandırır ve dıştan temizlerdim.

Hiç deformesi yok.

Belki 20.000 km kullanmışımdır. ( Günlük giymiyorum uzun yolda giyiyoruz yada gazlamaya çıkacaksam )

Motosikleti
D400
Riderdenim poyraz var bende, kilo aldım inş sığarım :(

böylece mutsuzlugumu paylaşmak istedim hoşçakalın.

Motosikleti
Honda CRF250L
Biker Jeans, Riderdenim ve Alpinestars kullandım. Kaliteleri benzer, bu konuda şikayetim olmadı ama Astars daha rahat hissettiriyor. Motomax da indirimde olan modellerinden birisiydi.

Fakaat, Biker Jeans da şöyle bir sorun var, 1 2 modelini denedim sonra da peşini bıraktım artık.

Kemer de taksam, göbeğime kadar da çeksem, motora oturunca çatal fazla açılıyor abi. Hani toto aynı toto, beden de tam, diğer pantolonlarda böyle bir sıkıntı yok. Polis görse teşhircilikten ceza yazar. Mahallede adımız çıkar. Racingci giyse konvoy olur. Kesiminde bir sıkıntı var herhalde, alışmayınca durmuyor mu anlamadım 😅
Rider denim o sorunu belin kemer kısmını yüksek yaparak çözmüş :cool:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim düşüncem bu tekstil işinde yabancı markalara tomarla para dökmeye gerek yok

Yerli markalar en az yabancılar kadar başarılı ve ülkenin ihtiyacına göre model üretiyorlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar