Rüzgar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motora kapan, rüzgarın bedeninde değeceği alanı küçült, çok fazla gaz ve vitesle oynama, düşük vites yüksek devir ilerle, rüzgarın estiği yönün tersine doğru gitmeye çalış ve asla panik yapma. Kapanabiliyorsan otobüs gibi bir şeyin yanında ilerle.

Videoyu çekenler de bence etkileşim uğruna abartmışlar.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
İzlediğim bir videoda eski Yugoslavya ülkelerinden birinde iri yarı kalıplı bir adam KTM 1190 adv ile rügar nedeniyle yol kenarına çekmiş dururken ayakta duramadı devrilmişti de başka bir motosiklet kullanıcısı arabasından inip adama yardım etmişti. Öyle rüzgar da olabiliyor bazen.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Desmolu Multistrada V2 ile yeni kasanın en belirgin farklarından biri üreticinin iddiasına göre 18kg hafiflemiş olması. İyi güzel daha hafif ve kıvrak hissettiriyor ama bir gün her zamanki kısa şehir içi turlarımdan birine çıkmışken yandan bir rüzgar esti oraya buraya hafiften savruldum. Arka çanta demiri ve arka çanta takıldıktan sonra bir tık daha iyi oldu ama yine de bir miktar savruluyor. Bu fırtınaya ben yakalansaydım herhalde forumdaki tüm üyeler sırayla tanımlanmamış uçan obje olarak beni görürdü gökyüzünde, dolaylı yoldan tanışmış olurduk.

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
Ahh o rüzgarınn benn. Pazar günü orta sehpadaki motorumu devirdi :'(

Motosikleti
apec apx7
rüzgardan ben de muzdaribim, yukarıda arkadaş yazmış ama beni yoran yan rüzgarlar

Motosikleti
Xp400
Gidemiyorsun, kacamiyorsun, korunamiyorsun adami dayak yemise ceviriyor. Nereden alirsan al bi gidemiyorsun yani :D Motorun agir ise avantajin oluyor cunku savrulmuyorsun fakat sr 125 gibi bi motorla bazen Urla’da dayak yemis gibi eve geldigim oluyor. Ayrica zamaninda AEA’min dedigi gibi bazen ruzgari yenmek icin gazi acmakta seni kurtariyor.

Motosikleti
apec apx7
Gidemiyorsun, kacamiyorsun, korunamiyorsun adami dayak yemise ceviriyor. Nereden alirsan al bi gidemiyorsun yani :D Motorun agir ise avantajin oluyor cunku savrulmuyorsun fakat sr 125 gibi bi motorla bazen Urla’da dayak yemis gibi eve geldigim oluyor. Ayrica zamaninda AEA’min dedigi gibi bazen ruzgari yenmek icin gazi acmakta seni kurtariyor.
valla ben motorla birlikte 260 kg geliyorum ama yan rüzgarlar resmen gezdiriyordu. ama ön cam/siperliği çıkardığımdan beri motor daha stabil.

Abartmışlar videoda durumu. Karşı şeritte rüzgardan kamyon devrildi diye o yolda motor sürülmez diye birşey yok. Bu kadar tatlı su motorcusu olmayın.

Görüntüler motosikletle ilgili değil ama süreç içerisinde en çok büyüyen korkumdan; rüzgardan.

Motosiklette bu durumu nasıl yönetiyorsunuz? Güncelde app işe yaramıyor. Anlık değişiyor. Nasıl yapıyorsunuz? Gözüm korkuyor açıkçası.
bu aralara efe, söke yolunu çok kullanıyorum...böyle bir sürekli rüzgarlı yol ile karşılaşmadım..zaten yol dibinden onlarca rüzgar santrallerini görürsünüz..
az biraz tecrübem oldu..ben de ilk zamanlar yan rüzgardan dolayı çok lanet etmişliği var..motor keyfinin içine ediyor..
bence motora sıkıca tutunma, yan rüzgarda kaldıraç etkisi oluyor..
yüksek devirde kullan, tekerlek daha yüksek basınçla asfalta yapışsın
vücüt hacmini azalt
rüzgarın geldiği tarafa doğru bacagını yelkenli direği gibi aç ve o tarafa doğru spiegel gibi yanla,motoru dik tut..
kamyon veya otobuslerein arkasına yanaşma
kaskında terek varsa çıkar..
benim motor transalp..yan rüzgarda dezavantajları uzun bacak, 21 inch , ön lastik temas alanı dar, ağırlık merkezi yüksek..bu durum olayı daha da zorlaştırıyor..

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Ne yazık ki yazılanlar mı yetersiz yoksa yaşadığımı mı anlamıyorum bilemiyorum. Bence çok tehlikeli. Aradığım yanıtı halen bulamadım.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Hava muhalefetini nasıl takip ediyorsunuz diye soruyorsanız onun maalesef net bir yöntemi yok. 3-4 yerden hava durumunu kontrol ediyorum yine de tutmadığı durumlar sıklıkla oluyor. Böyle bir fırtınaya yakalanırsanız mecbur kenara çekip beklemece.

Hava muhalefetini nasıl takip ediyorsunuz diye soruyorsanız onun maalesef net bir yöntemi yok.
Standart hava durumu uygulamaları dediğiniz gibi maalesef yeterli bilgiyi vermiyor.

Drone hobisiyle uğraştığımdan dolayi AirData UAV isimli bir uygulama kullanıyorum. Havacılık kaynaklarından çekiyor sanırım bilgileri, epey tutarlı. Bölge bölge, saat saat rüzgar durumunu gösteriyor. Yola çıkmadan, rota oluştururken vs sürpriz riskine karşı bilgilendirici oluyor. Dikkat edilmesi gereken nokta ani rüzgar (gust) uyarıları.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hava muhalefetini nasıl takip ediyorsunuz diye soruyorsanız onun maalesef net bir yöntemi yok. 3-4 yerden hava durumunu kontrol ediyorum yine de tutmadığı durumlar sıklıkla oluyor. Böyle bir fırtınaya yakalanırsanız mecbur kenara çekip beklemece.
Standart hava durumu uygulamaları dediğiniz gibi maalesef yeterli bilgiyi vermiyor.

Drone hobisiyle uğraştığımdan dolayi AirData UAV isimli bir uygulama kullanıyorum. Havacılık kaynaklarından çekiyor sanırım bilgileri, epey tutarlı. Bölge bölge, saat saat rüzgar durumunu gösteriyor. Yola çıkmadan, rota oluştururken vs sürpriz riskine karşı bilgilendirici oluyor. Dikkat edilmesi gereken nokta ani rüzgar (gust) uyarıları.
Bir denizci olarak öneririm; Windy ve Poseidon.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar