Yuvarlak kafa şekline uygun kask

Motosikleti
NC750X
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi yuvarlak kafa şekline uygun(yanlara doğru geniş) bir kask arayışı içerisindeyim bütçem 20 bin civarı. Oturuş pozisyonunu falan önemsemiyorum sadece kafama uymasını istiyorum, isterse ses alsın ıslık çalsın umurumda değil artık. Tek istediğim şey kaskın kafamın yan taraflarını sıkıştırmaması. Kafamın yanlarına uygun genişlikte olan kaskların hepsinde ön ve arka taraf boş kalıyor alın kısmına parmak rahat rahat giriyor bunun olmayacağı bir kaska ihtiyacım var.

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi yuvarlak kafa şekline uygun(yanlara doğru geniş) bir kask arayışı içerisindeyim bütçem 20 bin civarı. Oturuş pozisyonunu falan önemsemiyorum sadece kafama uymasını istiyorum, isterse ses alsın ıslık çalsın umurumda değil artık. Tek istediğim şey kaskın kafamın yan taraflarını sıkıştırmaması. Kafamın yanlarına uygun genişlikte olan kaskların hepsinde ön ve arka taraf boş kalıyor alın kısmına parmak rahat rahat giriyor bunun olmayacağı bir kaska ihtiyacım var.
Scorpion Exo serilerine bakabilirsiniz genelde pahalı markalarda yuvarlak kafaya uygun kasklar var . Ben çoğu istediğim düşük veya orta bütçeli kasklarda kafama uyanını bulamadım

Motosikleti
NC750X
Scorpion Exo serilerine bakabilirsiniz genelde pahalı markalarda yuvarlak kafaya uygun kasklar var . Ben çoğu istediğim düşük veya orta bütçeli kasklarda kafama uyanını bulamadım
Tam olarak hangi modeli peki? Bir ilçede yaşıyorum scorpion satan da yok o yüzden internetten almak durumundayım sürekli geri göndermek uğraştırıyor.

Tam olarak hangi modeli peki? Bir ilçede yaşıyorum scorpion satan da yok o yüzden internetten almak durumundayım sürekli geri göndermek uğraştırıyor.
Öyle sizi çok uğraştırır ve kart ekstresi osu busuyla çok uğraşırsınız bu yüzden direkt yakın bir tarihte etrafınızda bulunan illerden birine gidip motosiklet ekipmanı satan dükkanların hepsinden teker teker deneyip almanız daha iyi olur . Herkesin kafa yapısı belirli bir çerçevede olmadığından dolayı tam bir model söyliyemem

Motosikleti
NC750X
Öyle sizi çok uğraştırır ve kart ekstresi osu busuyla çok uğraşırsınız bu yüzden direkt yakın bir tarihte etrafınızda bulunan illerden birine gidip motosiklet ekipmanı satan dükkanların hepsinden teker teker deneyip almanız daha iyi olur . Herkesin kafa yapısı belirli bir çerçevede olmadığından dolayı tam bir model söyliyemem
Limit ve ödeme gücüm yüksek o konu pek problem oluşturmaz fakat işim gereği ilçe dışına çıkmam pek mümkün değil ne yazık ki.

Motosikleti
Cruiser
F71 denedim o da pek uymadı hangi modeli uyar
V10 belki olabilir, i20 olabilir (modüler), bunlar istediğine yakın gibi, bunların haricinde yarım kasklar istediğin modda ama o konuda ne düşündüğünü bilmiyorum.
Ben de kaskları gidip deneyeceğini düşünmüştüm. Herhangibir kaskı denemeden kafana istediğin şekilde oturma ihtimali nazi kask değilse %10 %20. En azından benim için öyle. Kullandığım S-M-L kasklarım var oradan hesapla 🤣

Motosikleti
Arora kasırga
Kafaya özel Eps strafor dökümü yaptır sen en iyisi.
Şakk diye oturur,lapss diye sarar kelleyi 👌

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Kafa şeklinizin yuvarlak olduğuna emin misiniz?
Aynadan gördüğünüz şekil değil yukardan görünen şekli önemli.
Bir tanıdığınızdan kafanızın şeklini fotoğraflamasını isteyin.

head-shapes-fitment-05-2.png

Fikir vermesi açısından aşağıdaki linki inceleyiniz.
Kafa şekillerine göre kask karşılaştırması • lidpicker

Ben de kendi kafa şeklimin yuvarlak olduğunu düşünüyordum. Sonradan oval olduğunu öğrenmiş oldum.
Yapacağınız şey kafanızın tam şeklini doğruladıktan sonra, ölçülerini kask satan sitelerin kasklarını tek tek inceleyerek bulmak olacak. Bu işi profesyonel yapmaya çalışan siteler genelde kaskın şeklini belirtiyorlar. Buradan kaskın modelini öğrendikten sonra internetten araştırarak daha uygun olanını satın alırsınız. İlk başlarda (en azından iki hafta sürer) ciddi sıkacaktır. Sonra kafa şeklinizi alır ve rahat edersiniz.

Bence motosiklette en önemli şey lastikler ekipmanda ise kasktır. Eğer çevrenizde bulamıyorsanız bile yakın illerde bulunan motosiklet ekipmanı satan yerlere gidip yerinde denemek menfaatinize olacaktır. Hatta kendinize imkan yaratıp direkt İstanbul Hasanpaşa'ya (demiryolu mevcutsa Söğütlüçeşme'ye çok yakın) gidip birçok mağazadan tam kafanıza uyacak kask bulabilirsiniz. Müslümanlar için Mekke neyse motosiklet kullanıcıları için Hasanpaşa odur.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Ben de kendi kafa şeklimin yuvarlak olduğunu düşünüyordum. Sonradan oval olduğunu öğrenmiş oldum.
Yapacağınız şey kafanızın tam şeklini doğruladıktan sonra, ölçülerini kask satan sitelerin kasklarını tek tek inceleyerek bulmak olacak. Bu işi profesyonel yapmaya çalışan siteler genelde kaskın şeklini belirtiyorlar. Buradan kaskın modelini öğrendikten sonra internetten araştırarak daha uygun olanını satın alırsınız. İlk başlarda (en azından iki hafta sürer) ciddi sıkacaktır. Sonra kafa şeklinizi alır ve rahat edersiniz.

Bence motosiklette en önemli şey lastikler ekipmanda ise kasktır. Eğer çevrenizde bulamıyorsanız bile yakın illerde bulunan motosiklet ekipmanı satan yerlere gidip yerinde denemek menfaatinize olacaktır. Hatta kendinize imkan yaratıp direkt İstanbul Hasanpaşa'ya (demiryolu mevcutsa Söğütlüçeşme'ye çok yakın) gidip birçok mağazadan tam kafanıza uyacak kask bulabilirsiniz. Müslümanlar için Mekke neyse motosiklet kullanıcıları için Hasanpaşa odur.
Her insanın kafası oval olmayabiliyor...
Bebekken devamlı sırtüstü yatırılan kişilerin kafatası , bıngıldak denen yapısı ile arkadan yassılaşabiliyor..Aynısı hep yan yatırılan bebeklerde de oluyor..
Vardır bir bildiği arkadaşın... Herkesin kafası yukarıdan baktığında armut gibi olmaz...

İzmir de olsan sıkıntını çözerdik..

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Aynı durumdayız. Birçok kask denedim ama aradığımı bulamadım. Önce Nolan N87 aldım, 3 yıl kadar kullandım. Gayet rahat ve konforlu. Sonrasında Schuberth S3 aldım. Fiyat biraz daha yüksektir ama gerçekten çok rahat ettim. Yurt dışından sipariş verme şansınız varsa (internetten alacaksınız ve biri Almanya dan getirecek) Fc-Moto dan uygun fiyatla alabilirsiniz.
Yanında birde HJS i31 açık kask kullanıyorum. Maxi için çok uygun ve rahat.

Motosikleti
NC750X
V10 belki olabilir, i20 olabilir (modüler), bunlar istediğine yakın gibi, bunların haricinde yarım kasklar istediğin modda ama o konuda ne düşündüğünü bilmiyorum.
Ben de kaskları gidip deneyeceğini düşünmüştüm. Herhangibir kaskı denemeden kafana istediğin şekilde oturma ihtimali nazi kask değilse %10 %20. En azından benim için öyle. Kullandığım S-M-L kasklarım var oradan hesapla 🤣
V10 da denedim o da yanlardan mengene gibi bastı

En soldaki kırmızı gibi görünüyor üstten evet. Malesef 8 ay ladar ilçe dışına çıkma şansım yok.
Her insanın kafası oval olmayabiliyor...
Bebekken devamlı sırtüstü yatırılan kişilerin kafatası , bıngıldak denen yapısı ile arkadan yassılaşabiliyor..Aynısı hep yan yatırılan bebeklerde de oluyor..
Vardır bir bildiği arkadaşın... Herkesin kafası yukarıdan baktığında armut gibi olmaz...

İzmir de olsan sıkıntını çözerdik..
Arkası da şiş hem yanlara hem arkaya doğru futbol topu gibi nasıl kafaysa ben de anlamadım her tarafına yatırmışlar herhalde 😅
O marka en çok sıkan oldu xxl bile olmadı
Aynı durumdayız. Birçok kask denedim ama aradığımı bulamadım. Önce Nolan N87 aldım, 3 yıl kadar kullandım. Gayet rahat ve konforlu. Sonrasında Schuberth S3 aldım. Fiyat biraz daha yüksektir ama gerçekten çok rahat ettim. Yurt dışından sipariş verme şansınız varsa (internetten alacaksınız ve biri Almanya dan getirecek) Fc-Moto dan uygun fiyatla alabilirsiniz.
Yanında birde HJS i31 açık kask kullanıyorum. Maxi için çok uygun ve rahat.
Açık kask kullanmayı hiç düşünmüyorum son çare dediğiniz Schuberthe bakmam gerekecek galiba kask satanlar da Arai ve Schuberth kalıbı uyar kafana sadece diyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kafaya özel Eps strafor dökümü yaptır sen en iyisi.
Şakk diye oturur,lapss diye sarar kelleyi 👌
İş olarak düşünmedim değil bunu, pazar araştırması yapmak gerek 😅

Şakaklarınızı sıkıştırmasından kafa yapınızın yuvarlak olduğu belli esasında.

HJC'nin bazı modelleri oval kafa yapısına uygun diye biliyorum, RHPA 91 mesela. Üreticiler genelde kendi sayfalarında paylaşmıyorlar ama Revzilla gibi yerlerde kaskın hangi kafa yapısına uygun olduğunu teyit edebilirsiniz. Aynı markanın modelden modele göre de yapısal farklılıkları var, hatta USA bölgesi için long oval, avrupa için orta, asya bölgesi için de yuvarlak kalıplar üreten markalar var. HJC leri denemek iyi bir seçenek olabilir. Arai Quantic'de oval mesela. Fakat Mototaş'ı zengin etmeye gerek yok bence.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Ufak bir araştırma yaptım, genelde çene açılır kasklarda round oval kafa şekline göre kasklar oluyor.
Ülkemizde de satılan HJC F100 kask için round oval yapısında olduğu söyleniyor. Aynı şekilde LS2 nin Advant modeli de uyabilir. Bu kasklar fiyat olarak birbirlerine yakınlar 17k-18k civarı fiyatlara alabilirsiniz. Buradan ne desek boş. Mutlaka bir şekilde bu kaskları denemelisiniz. Bir diğer seçenek kafanızı en az acıtan kaskın bir beden büyüğünü almak olacaktır. Kaskın içindeki sünger yapı bir süre sonra kafa şeklinizi alacaktır.
Çene açılan tipte üretilen farklı markaların kaskları da kafa yapınıza uygun olabilir.

Muhtemeldir ki kapalı kasklarda Arai, Shoei, Schuberth markaların kasklarına mecbur gibisiniz.

Motosikleti
NC750X
Bugün birkaç yere gittim bulunduğum yerdeki en pahalı marka sharktı fena olmadı gibi ama satan kişi bu modellerin çok çabuk çatladığını çok şikayet geldiği için uyararak sattığını peluşla takmak gerektiğini falan söyleyince onu da alamadım

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Scorpion exo 500 serileri geniş ust kafalar icin oluyor. Yanaklarida şişiyor, kask adeta kafa gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar