Yamaha Cygnus L Sinyal Gecikmesi ve Takılı Kalma Sorunu

Motosikleti
Yamaha Cygnus L
Selamlar arkadaşlar, Yamaha Cygnus L model motorumda son zamanlarda can sıkan bir sinyal problemi yaşıyorum. Sorunun belirtileri oldukça spesifik, adım adım şu şekilde gelişiyor:

Motor Stop Halindeyken: Kontağı açıp motoru çalıştırmadan beklediğimde; sağ sinyal normal çalışıyor ancak sol sinyale bastığımda röle takılı kalıyor (sinyal lambası sürekli yanıyor).

Motor Rölantideyken: Motoru çalıştırdığımda rölantide hem sağ hem sol sinyaller gayet stabil ve düzgün bir şekilde çalışmaya başlıyor.

Sürüş Esnasında: En garibi ise burası; motorla yola çıkıp devir aldığım zaman sinyaller ya hiç çalışmıyor ya da düğmeye bastıktan yaklaşık 1-2 dakika sonra kafasına göre yanmaya başlıyor.

Kendi tahminim sinyal rölesinden (flaşör). Ayaklığa alıp motor çalışıyorken düzelip, sürüşte bozulması kafamı karıştırdı. Ayrıca eğer sorun flaşörse aradım ama bulamadım motorum için uygun flaşör nasıl bulabilirim? Burada elinde olan var mı?

Tık tık tık diye ses çıkarıyor benimki ama şu sorundan sonra sesi de kesildi😄
Benim eski CBR125R'da da vardı aynı ses bir sinyal bozulunca aynı tarafta ki öbür sinyal birden amerikan park gibi olup sürekli yanıyordu ve o tık tık tık sesi gidiyordu . Flaşörlerde sıkıntı var büyük ihtimalle onları değiştir pahalı parçalar değil çoğu ustada 5 10DKda değiştirtirsin

2 sene kullandım cygnus güzel motordu yaşı gereği böyle küçük sorunları oluyo bende akunun kablolarından biri gevşemişti bi kontrol edin derim.

Motosikleti
Yamaha Cygnus L
2 sene kullandım cygnus güzel motordu yaşı gereği böyle küçük sorunları oluyo bende akunun kablolarından biri gevşemişti bi kontrol edin derim.
Evet Cygnus tam şehir içi canavarı ama son 2-3 senedir çok sorun çıkarıyor. Kabloları da kontrol ettim %90 flaşör sorunu uygun 2 pimli arıyorum.

Evet Cygnus tam şehir içi canavarı ama son 2-3 senedir çok sorun çıkarıyor. Kabloları da kontrol ettim %90 flaşör sorunu uygun 2 pimli arıyorum.
O motorla çanakkale balıkesir arası (balya yolu) molasız gittim bence sadece şehir içi içindir demem, çoğu yola girer 100k km gördüm o motorda eski japon kara düzen başka bişey cidden.

Motosikleti
Yamaha Cygnus L
O motorla çanakkale balıkesir arası (balya yolu) molasız gittim bence sadece şehir içi içindir demem, çoğu yola girer 100k km gördüm o motorda eski japon kara düzen başka bişey cidden.
Maşallah, benim motor şu an 80k İstanbul-Sakarya arası gidiyorum en fazla.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Cygnus'cuları bulmuşken sorayım dedim :)
Bende de Cygnus L var, 2014 model 19 bin km.de.
Vitesli motorum olduğu için Scooter çok kullanılmadı.
Sorum şu, yaşından dolayı satıp Dio mu alsam diyorum.
Amacım sadece olası çıkabilecek arizalardan çekinmek.
Örneğin ne gibi sorun çıkar, ya da motor kaç bin daha gider?
Çünkü sağlam bir ustam yok, arıza sevmiyorum.
2006 Ybr var mesela sıfır sıkıntı hâlâ tek marş:)

Bence gereksiz başıma gelen tek sorun (2012 model) uzun farım patlamıştı.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Cygnus bence çok güzel bir skuterdi. 100cc Cygnus benim xc115 D'elight ten daha hızlıydı. Merak ettiğim sonundaki "L" lüks mü long mu?

Bu arada arızanızın oluş biçimi de ilginçmiş. Ben de oyumu flaşör lehine kullanıyorum. Yine de sinyal seçicisinde temas problemi de olabilir ona da bakmak iyi olabilir.

Motosikleti
Yamaha Cygnus L
Cygnus bence çok güzel bir skuterdi. 100cc Cygnus benim xc115 D'elight ten daha hızlıydı. Merak ettiğim sonundaki "L" lüks mü long mu?

Bu arada arızanızın oluş biçimi de ilginçmiş. Ben de oyumu flaşör lehine kullanıyorum. Yine de sinyal seçicisinde temas problemi de olabilir ona da bakmak iyi olabilir.
"L" low, light vb anlamlara geliyor motosikletin kompakt ve selesinin alçak olmasından benim bildiğim öyle yani. Bu arada tavsiye için sağ ol.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Cygnusu ölü parasına sat, dio al..
Sonra oturup 'ben bu hatayı nasıl yaptım ''diye dövün ağla

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Cygnusu ölü parasına sat, dio al..
Sonra oturup 'ben bu hatayı nasıl yaptım ''diye dövün ağla
Teşekkür ederim cevaplar için.
Dionun yeni olması, jantların büyük olması, enjeksiyonlu olması cezbediyor.
Ama Cygnusa da kıyamıyorum:)

Motosikleti
KT 150
Bendede var bi tane cygnus benzer bir sıkıntı var röle diye düşünüyorum bende. Uzun süre sinyal (40-50 sn) verince bişeyler oluyor arada bi sinyal atlıyor falan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"L" low, light vb anlamlara geliyor motosikletin kompakt ve selesinin alçak olmasından benim bildiğim öyle yani. Bu arada tavsiye için sağ ol.
L lady hocam Cygnus Lady

Motosikleti
Yamaha Cygnus L
Bendede var bi tane cygnus benzer bir sıkıntı var röle diye düşünüyorum bende. Uzun süre sinyal (40-50 sn) verince bişeyler oluyor arada bi sinyal atlıyor falan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

L lady hocam Cygnus Lady
Şu an yolda giderken sinyal çalışıyor ama mesela sağ sinyal hızlı hızlı yanıp sönüyor sol ise yavaş yavaş. Ayrıca yine bazen geç algılıyor sinyal vermiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar