Börü 1200cc. (Türk malı chopper motosiklet)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bizim hanım da kore dizisinden esinlenip koydu kızın ismini..
Ama Değişik bir isim gibi geldi beğendim ok dedim.. :)
23 Nisan'da İstanbul'da ilkokuldaki küçük yeğenimin müsameresindeydim. Bir konuyla ilgili öykü yarışması yapmışlar, çocuklar da yazmış ve sıra geldi ödül törenine, çocukların isimleri anons ediliyor, alkış kıyamet falan, len ödül alan çocukların hiçbirinin ismi "Ayşe, Fatma, Yasemin, Melek, Damla" gibi değil, değişik değişik isimler. Çok garipsedim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
23 Nisan'da İstanbul'da ilkokuldaki küçük yeğenimin müsameresindeydim. Bir konuyla ilgili öykü yarışması yapmışlar, çocuklar da yazmış ve sıra geldi ödül törenine, çocukların isimleri anons ediliyor, alkış kıyamet falan, len ödül alan çocukların hiçbirinin ismi "Ayşe, Fatma, Yasemin, Melek, Damla" gibi değil, değişik değişik isimler. Çok garipsedim.
Yok o kadar değil benim kızın adı...
Ben Su koyacaktım...
Hanım çok kısa dedi.. O dönemde ikimizde evdeyiz , bende doğum iznine ayırmıştım kendimi :)
O oturma odasında kore dizisi takılıyor, bende mutfakta gemi maketi yapıyordum :)

Geldi mutfağa buldum dedi..
Dizideki karakterlerden birinin adı Yongosu imiş.. Tam yazamamış olabilirim..
Yonca Su olsun dedi....
Aklıma yattı... Koyduk :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok o kadar değil benim kızın adı...
Ben Su koyacaktım...
Hanım çok kısa dedi.. O dönemde ikimizde evdeyiz , bende doğum iznine ayırmıştım kendimi :)
O oturma odasında kore dizisi takılıyor, bende mutfakta gemi maketi yapıyordum :)

Geldi mutfağa buldum dedi..
Dizideki karakterlerden birinin adı Yongosu imiş.. Tam yazamamış olabilirim..
Yonca Su olsun dedi....
Aklıma yattı... Koyduk :)
Bahtı, kaderi iyi olsun abey

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Artik cocuklar iki isimli ve ebeveynlerin dunya gorusunu yansotan refersnsli isimler.
Bizimki de iki isimli ama ablam annemin hatirasi olsun diye ikinci isim verelim dedi, biz de kirmadik tabi. Ama cocuga tek isim ile sesleniyoruz.
Of, simdi aklima geldi, cok fena bir aniydi: cengelkoy cinaraltinda oturuyorum tek basima, arkadaki 7 8 masaya bir mudur, 2 3 ogretmen, kiz imam hatip lisesi ogrencilerini getirdi. Kizlar surekli birbirine sesleniyor ama sadece iki isim duyuluyor" sumeyye, rumeysa😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Artik cocuklar iki isimli ve ebeveynlerin dunya gorusunu yansotan refersnsli isimler.
Bizimki de iki isimli ama ablam annemin hatirasi olsun diye ikinci isim verelim dedi, biz de kirmadik tabi. Ama cocuga tek isim ile sesleniyoruz.
Of, simdi aklima geldi, cok fena bir aniydi: cengelkoy cinaraltinda oturuyorum tek basima, arkadaki 7 8 masaya bir mudur, 2 3 ogretmen, kiz imam hatip lisesi ogrencilerini getirdi. Kizlar surekli birbirine sesleniyor ama sadece iki isim duyuluyor" sumeyye, rumeysa😂
Ela Rümeysa ismine ben de hastayım :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de çocuklarıma meşhur Trakya'lı kahramanların isimlerini versem mi diye düşünmüştüm ama toplum buna hazır değil deyip vazgeçtim, normal sıradan isimler verdim.

Motosikleti
cbf 150
Bildiğin şase pakistanda bbaldırı çıplaklar yapıyor, motor Çinli üreticiden alınmış patent matent hikaye. Göster ulan AR-Ge bölümünü? Göster ulan mühendislerini. Güya biz yaptık ekibimizle. Nerde lan eKip?

O ekipden bana 3 kişi göstersin size kalıbımı basarımki paraları neyse yani bu adam ne para veriyorsa ben 20 katını vericeğim. Evet 20 katını vericeğim hemde 3 senelik maaşlarınıda aynı gün transfer ediceğim. Motor yapmışlar efendim yok patentliymiş. Ulan o motoru ben indiana yada yeni çıkıcak bütün firmalara satarım royaltisini.

Bu ülkede kim daha çok ses çıkarırsa o büyük sanılıyor. Tekrar diyorum Fabrikamdan hisse vericeğim o mühendislere. Motor tasarlamak bu kadar kolaydı. Süvapları nasıl yaptın? ya her şeyi geçtim Yanma odasındaki özel alaşımlı kaplamaları nasıl yaptın?

Tekrar diyorum fabrikamdan hisse ve 20 katı maaş hemde 3 senenin peşin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... her şeyi geçtim Yanma odasındaki özel alaşımlı kaplamaları nasıl yaptın? ...
Nikasil kaplama yapmak o kadar zor bir şey mi? Bu arada daha yukarıda yazılmıştı; motorlar S&S'tenmiş.

Şasiyi de Pakistan'dan almak daha pahalıya gelir sanki, burada âlâsını yapan çok olur. (Sonradan ekleme; "Pakistan'da bile yapabiliyorlar" manasında yazmısşın ben anlamamışım. Silmedim kalsın...)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Proje baş mühendisi.
rok-boru.jpg

Motosikleti
D400
internette öyle bi pazarlıyorlar ki seri üretime geçmiş de harley bizi kıskanmış gibi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar