Tamir hastası oldum galiba

motosiklet evin önündeyken hiçbirşeyi olmasa bile veya bakımları tam bile olsa sağını solunu kontrol ediyorum. Baktım bozuk biryer yok debriyaja ayar yapıyorum,karbüratörle oynuyorum,paslı yerleri temizliyorum. Küçük çocuk gibi mutlu oluyorum motorla uğraşırken çünkü çocukluk hayalimdi bu günler ama evdekilere ve arkadaşlarıma saçma geliyor. Maddiyattan dolayı istediğim motorları alamamaktan böyleyim galiba biraz ama yinede bişeyleri tamir etmek hobim haline geldi. Sizde var mı bu tarz bi olay arkadaşlar?

motosiklet evin önündeyken hiçbirşeyi olmasa bile veya bakımları tam bile olsa sağını solunu kontrol ediyorum. Baktım bozuk biryer yok debriyaja ayar yapıyorum,karbüratörle oynuyorum,paslı yerleri temizliyorum. Küçük çocuk gibi mutlu oluyorum motorla uğraşırken çünkü çocukluk hayalimdi bu günler ama evdekilere ve arkadaşlarıma saçma geliyor. Maddiyattan dolayı istediğim motorları alamamaktan böyleyim galiba biraz ama yinede bişeyleri tamir etmek hobim haline geldi. Sizde var mı bu tarz bi olay arkadaşlar?
Bu kadar değil ama devamlı kontrol eder ve sorunlarını gideririm paslı yerleri temizler boyar paslı vidaları değiştirir temizler zincir yağlarım bence güzelbi hastalık zevk alıyosan hele daha ne olsun.

Bende aynıyım.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ben de öyleyim. Canım sıkıldıkça söküp takıyorum :)
Söküp taktıkça da kesin tamiratlık bir şeyler çıkıyor zaten.
Bu tür işler için en iyisi eski model, karmaşık olmayan, basit motorlar.
Yani büyük, yeni ve pahalı motora gerek yok. Öyle bir motor alsanız kurcalayamazsınız zaten.

Motosikleti
Arora kasırga
Fena şekilde kurcalarım 😏
İlk aracım Şahin idi. Nerelerini söküp eşelemedim ki... Vay be ne günlerdi

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
müsait yerin varsa kara düzen trafikten çekili bir motor alıp ufak ufak topla. kendine proje işler çıkar. insanın kendine meşgale bulması önemli.

Motosikleti
Cruiser
Yalnız değilsin ☺️
Ben de motora bölgesel bakıyorum yani birgün yağ,yağ filtresi, hava filtresi, bujiye baktıysam bir sonraki boş vaktimde genel temizlik ve parlatma, sonraki boş vaktimde jantlar ve lastikler.

Benim bu hastalık sadece motorla da sınırlı değil, kullandığım eski çakmaklar, saatler, deriler vb. Gerek gördükçe bakımlarını yapıyorum. Kullanmak istediğim duruma getiriyorum ve bundan keyif alıyorum ☺️

Sosyal medya bağımlısı olmadığınızdan hep bunlar. 3 ay Twitter kaydırın hiç bir şeye vakit bulamaz hale gelebilirsiniz bir anda

F54

durum stabilse fazla kurcalamayın tamirat bakım vs zevkli işler ama
çalışıyorsa elleme diye bir deyim var
bakım veya parça değişimi hariç hiçbir yeri bızıklamam

müsait yerin varsa kara düzen trafikten çekili bir motor alıp ufak ufak topla. kendine proje işler çıkar. insanın kendine meşgale bulması önemli.
Cbr 250 hayalimdi ama onunda şuan da temiz bloklusu zor bulunur. Güzel bir proje olurdu da çok eskidi artık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim amacım tecrübe kazanmak hocam. Bazı arkadaşlarım fren maneti değişemez mesela ama ben çinli motoruma tesisat çekip subap ayarı yapabiliyorum şuanda. Gerekli malzemeleri bulabilsem blok içinde bazı işlemler yapmak istiyorum ama o aletlerde ucuz değiller

Motosikleti
Ns200 15"
Pd ayarı önceside bana çalışıyor elleme, araba tekte çalışıyor diyordu abim ama ayar sonrası daha hızlı çalışıyor, motorum titreşimi ve sesi azaldı hatta çekişi bile iyileşti çünkü her silindir artık senkron yanmaya sahip.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar