Motorsiklet Bakımı Ne Zaman Yapılmalı

Motosikleti
Honda CL 250
Cl250 motorumu 1350 km iken aldım. Aldıktan 100-200 km sonra zincir yağlaması fren kontrolün gibi küçük bir bakıma soktum. O günden sonra da farklı bir bakım vs yapmadım/yaptırmadım. Şuada 2800-2900 km civarlarına gelmiş durumda. 2025 Aralık ayında motoru ben almıştım motor eylül 2025 çıkışlı. Bakım yapmak gerekir mi sizce şuanki şartlarda ?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Size kullanıcı kitabı vermediler mi? Tüm bakımlarınızı orada yazan periyotlara göre yaptırabilirsiniz.
ben de ikinci el almıştım, motorun çantalarından yedek debriyaj balatası seti bile çıktı ama kullanıcı kitabı çıkmadı, ben de google'dan arayıp tam o marka model için olanı bulup baştan sona okumuştum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ben de ikinci el almıştım, motorun çantalarından yedek debriyaj balatası seti bile çıktı ama kullanıcı kitabı çıkmadı, ben de google'dan arayıp tam o marka model için olanı bulup baştan sona okumuştum.
Genç kardeşimizin bir günahı yok, Honda web sitesinde kullanıcı kitabını öyle bir saklamış ki bulmak kolay değil. Anca Google'a takla attırdık da öyle bulduk.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Genç kardeşimizin bir günahı yok, Honda web sitesinde kullanıcı kitabını öyle bir saklamış ki bulmak kolay değil. Anca Google'a takla attırdık da öyle bulduk.
google'dan arama yapabilmek ayrı bir beceri zaten böyle şeyleri. Kolayca bulsa şaşardım zaten.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yağ, su ve fren hidroliği değişimlerini eğer kitağçıkta yazan km seneden önce dolmuyorsa benim gibi baharda (Nisan/Mayıs gibi) yapabilirsin. Yağı ve soğutma sıvısını her yıl, fren hidroliklerini 2 yılda bir değiştiriyorum ben.

Yağ, su ve fren hidroliği değişimlerini eğer kitağçıkta yazan km seneden önce dolmuyorsa benim gibi baharda (Nisan/Mayıs gibi) yapabilirsin. Yağı ve soğutma sıvısını her yıl, fren hidroliklerini 2 yılda bir değiştiriyorum ben.
Her yıl soğutma sıvısı değişimine gerek yok hocam, 2-3 yılda bir yeterli.

Kullanıcı kılavuzundakilere uyun yeterli. Ayrıca yine kullanım kılavuzundaki gibi zincir yağlama, lastik havası basma gibi ufak işleri de kendiniz yapmanız gerekiyor. Çok sağlam motor cl250, başka bişeye de ihtiyacı olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar