Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Motosiklet için yaptığım tek tekerlekli römork yorumlarınızı alabilir miyim?
Öncelikle merhaba. Forumda yeniyim. Honda CBF 150 kullanıcısıyım. Haftasonu kamp, gezi vs. için bir römork yapmak istedim. Henüz denemedim, motosiklete bağlandıktan sonra sürüşümü etkiler mi etkilemez mi bilemiyorum. Bir kaç eksikliği tamamladiktan sonra deneyeceğim kısmetse.Gözünüze çarpan eksikleri veya önerilerinizi alabilir miyim?
Filipinliler bu işin uzmanı,onları izleyip fikir edinmen daha iyi olur.
Benim gözüme çarpan; arka seleye nasıl bağlayacaksın? Mafsal şeklinde bir baglantı yapman gerekiyor. Aksi halde hem dönüşlerde hem de tümseklerde senin kontrolü kaybetmene sebep olur.
Filipinliler bu işin uzmanı,onları izleyip fikir edinmen daha iyi olur.
Benim gözüme çarpan; arka seleye nasıl bağlayacaksın? Mafsal şeklinde bir baglantı yapman gerekiyor. Aksi halde hem dönüşlerde hem de tümseklerde senin kontrolü kaybetmene sebep olur.
Şaft mafsalı takarsan işini görür. Direksiyon mafsalı küçük gelir.
Kaynak yapabiliyorsun? Mafsalı al,2 tane 40*40 U bük,pimli uçlara göre yuva açıp oturtup montajla.
Mafsalin tapalarina dikkat et,iğneli bilya olur içinde.Tapayı yere düşürürsen hepsi dağılır baştan dizmek zorunda kalırsın.
Bunun kendisi tek başına dengede durmayacak motorla birlikte dengede duracak. Bu şekilde yapıp kullanan bir çok kişi var. Motosiklet hareket ettikten sonra arkadan sürekli römorku çektiği için denge oluşuyor ve tek tekerlekli olduğu için de motosiklet gibi sağa sola yatarak hareket edebiliyor.
Şaft mafsalı takarsan işini görür. Direksiyon mafsalı küçük gelir.
Kaynak yapabiliyorsun? Mafsalı al,2 tane 40*40 U bük,pimli uçlara göre yuva açıp oturtup montajla.
Mafsalin tapalarina dikkat et,iğneli bilya olur içinde.Tapayı yere düşürürsen hepsi dağılır baştan dizmek zorunda kalırsın.
Onu ben daha farkli bir şekilde yapiyorum ama henüz tamamlanmadı. Rulman kullanarak farklı birşey tasarladım. Şuan fotoğraf yok elimde uygun bir zamanda gösteririm
Merhaba, çok fazla emek vermişsin ve görsel olarak da gerçekten güzel görünüyor fakat benim gözüme gerçekten aşırı tehlikeli göründü. Özellikle dönüşlerde sıkıntı çıkaracak gibi, ani kalkış ve duruşta da sorunlar çıkarabilir. En sağlıklısı tamamladıktan sonra tek başına ve kapalı bir alanda (tam korumalarla) her türlü test etmen olacaktır. Umarım ben yanılırım da bunca emeğin karşılığını alırsın. İyi sürüşler
Bunun kendisi tek başına dengede durmayacak motorla birlikte dengede duracak. Bu şekilde yapıp kullanan bir çok kişi var. Motosiklet hareket ettikten sonra arkadan sürekli römorku çektiği için denge oluşuyor ve tek tekerlekli olduğu için de motosiklet gibi sağa sola yatarak hareket edebiliyor.
Merhaba, çok fazla emek vermişsin ve görsel olarak da gerçekten güzel görünüyor fakat benim gözüme gerçekten aşırı tehlikeli göründü. Özellikle dönüşlerde sıkıntı çıkaracak gibi, ani kalkış ve duruşta da sorunlar çıkarabilir. En sağlıklısı tamamladıktan sonra tek başına ve kapalı bir alanda (tam korumalarla) her türlü test etmen olacaktır. Umarım ben yanılırım da bunca emeğin karşılığını alırsın. İyi sürüşler
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Uğraştırdı biraz ama tabi ki hiçbir şey can güvenliğimizden önemli değil. Test sürüşünden sonra risk görürsem eğer proje çöpe gidecek tabi ki.
Ben de hareket halindeki durumundan bahsettim zaten. Motosiklet sürekli giderken onu çekeceği için motosikletle aynı şekilde hareket edecek diye düşünüyorum. Dönüşlerde ise hızı düşürmek gerekecek hatta düz yolda giderken bile arkada hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmek mantıklı olmaz.
Hocam güzel olmuş, hevesinizi kırmak istemem ama günümüzde topcase bile sıkıntı çıkartabiliyor. Bu römorku gören trafik polisi size sıkıntı yaratabilir.
Elinize sağlık…
Benzer tarzda (daha pro) ürün olarak satılan tek teker bir ürün görmüştüm. Hatta bir ara sarı sitede satılık olarak ilanı vardı.
Burada asıl sorun sanırım iz takibi yani; tek teker römorkların önde giden aracın sağına yada soluna açılma problemi var.
Bir de fren sisteminin öndeki aracın fren sistemine entegre edilmesi gerekiyor yoksa frenaj durumunda ciddi riskler oluşabilir…
Hocam güzel olmuş, hevesinizi kırmak istemem ama günümüzde topcase bile sıkıntı çıkartabiliyor. Bu römorku gören trafik polisi size sıkıntı yaratabilir.
Daha önce römork kullananlar sıkıntı yaşamadıklarını söylüyorlar. Şehir içine girmemekte fayda var hem güvenlik için hem de ceza olaylarından kaçınmak için. Dediğin gibi ceza yazmak isteyen topcase bile yazabilir çoğumuzun ruhsata işli değil
Elinize sağlık…
Benzer tarzda (daha pro) ürün olarak satılan tek teker bir ürün görmüştüm. Hatta bir ara sarı sitede satılık olarak ilanı vardı.
Burada asıl sorun sanırım iz takibi yani; tek teker römorkların önde giden aracın sağına yada soluna açılma problemi var.
Bir de fren sisteminin öndeki aracın fren sistemine entegre edilmesi gerekiyor yoksa frenaj durumunda ciddi riskler oluşabilir…
Teşekkür ederim hocam. Evet bunu profesyonel olarak yapan firmalar da var. İz takibi konusunda sorun olmaz diye düşünüyorum önden sürekli çekiş olacağı için kendi başına hareket etme şansı olmaz bence. Frene gelince aşırı bir ağırlığı olmayacak 20-25 kg civarında olur en fazla o da frenlemeye etki eder mi?
Topcase ve yan çantalar ile aynı görevi görmeyecek. Mesela kampa giderken çadırını sandalyeni masanı matını vs daha bir çok malzemeyi yükleme şansın çok olmuyor.
Topcase ve yan çantalar ile aynı görevi görmeyecek. Mesela kampa giderken çadırını sandalyeni masanı matını vs daha bir çok malzemeyi yükleme şansın çok olmuyor.
vespa'ya romork takıp Almanya'dan Hindistan'a gidenler görmüştüm, İstanbul'dan çıkışta TEM otoyolu kıyısında Selmpaşa'da benzincide karşılaşmış 5-10dk sohbet etmiştik, O kadar yolu sorun çıkmadan gitmişlerdi. 2 vespa üzerinde 3 kişiydiler.
Tercih meselesi tabi ki. Sonuçta yetişmeye çalıştığım bir işim yok, gezmeye çıkıyorum gideceğim yere 110-120yle gideceğime 70-80-90 la giderim ama varacağım yerde daha rahat ederim kafasındayım aslında.
vespa'ya romork takıp Almanya'dan Hindistan'a gidenler görmüştüm, İstanbul'dan çıkışta TEM otoyolu kıyısında Selmpaşa'da benzincide karşılaşmış 5-10dk sohbet etmiştik, O kadar yolu sorun çıkmadan gitmişlerdi. 2 vespa üzerinde 3 kişiydiler.
Evet motor biraz küçük kalıyor. Cbf 150 Azami yük 180-190 kg civarında. Ben 80 eşim 60 kg 140 kg yapıyoruz. Sınırlar içinde kalacağız diye düşünüyorum.Yine de Motoru zorlamamak da fayda var.
Ek olarak düz yolda eşimle birlikte 100ü görüyorum