Orta Segment Motosikletlerin Çoğalması Japon Motosiklet Satışlarını Baltalıyor!!!

Motosikleti
İki Teker Havada
Ben param olmadığı için japon aldım. Param dominar 400'e ucu ucuna yetiyordu, düşündüm ettim vazgeçtim o ara denk geldi ikinci el 9 yaşında vstrom aldım, bugün motorum 11 yaşında, bakımlar dışında masraf etmedim, servisle usta ile uğraşmadım, sorunsuz dağbaşı yollarda gezebildim.

vstrom'u denk getirmemiş olsaydım büyük ihtimalle dominar 400 alırdım, taksit falan olduğu için çok zorlamazdı, çıkan sorunlar belki zorlardı ama zaten ucuz motor olur o kadar derdim. Ama en ufak değişik ses duysam değişik tıkırtı duysam ustaya giden ben rahat edemezdim herhalde bakım/tamir için daha çok harcardım.

bu iş seçim işi, kimseye nede çin malı aldın diyemem bu ekonomik şartlarda çok güzel kampanyalar taksit imkanları var. Taksit olmadan bir şey alınamıyor. Ama "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" sözü geçerli. aslında zenginler biz fakirlerden daha az harcıyorlar bu anlamda. yani bir kerede çok para verip iyi mal alıyorlar sonra başka masrafları çıkmıyor. Bu motosiklet değil her şeyde geçerli. Mesela bir keresinde yeter yaa kaliteli mont alıcam kışın üşümeyeyim hem uzun süre dayansın deyip paraya kıyıp colombia mont almıştım, 10 yıl giydim hem kışın üşümedim hem rahat ettim hem uzun dayandı, ucuz bir şey almış olsaydım iki yılda bir yenisini alacaktım daha çok masraf olacaktı.
Tekeriniz düz bassın
Tüketiminden memnun musun?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tekeriniz düz bassın
Tüketiminden memnun musun?
Yakıt tüketimine yalnızca her zamankinden farklı bir durum varsa bir arıza belirtisi olabilir diye bakıyorum.
Bizim köfteci rotalarında, köy yolları ve virajlı yollarda sürünce 4.5-5 litre arası bir tüketim var, bence az. Otobana çıkarsa 6.5 normal geliyor ama basarsam 8 görüyorum. Yani yaktığı helal olsun zaten yılda 4-5bin km anca yapıyorum o da hepsi keyfi geziler oluyor.

Geçenlerde İstanbul'a gittim geldim, otobanda 130-140 arası gittim, yer yer radar tabelası görünce yavaşladığım oldu, 150km gidiş 150km dönüş ortalama 6 litre falan yaktım. 2015 model 650cc bir motosiklet için güzel değerler ki aman az yaksın diye uğraşmıyorum, hart hurt gaz açıp kapatmayı seviyorum, yani sürekli hızlı gitmek değil de ivmelenmeyi sevdiğim için sabit hızda sürmüyorum, arada yavaşlayıp aniden hızlanıyorum yol durumu müsaitse.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar