İzmir- İstanbul Gözlemeci&Köfteci tavsiyesi

Motosikleti
Xp400
Evet turu bitirip geldik(aslında pek bi tur gibi olmadı ama ben her şeyi anlatayım).
İzmir - Yenifoça - Çandarlı - Dikili yapıp Cunda'da konakladık. Yenifoça'da Firuze diye bi kahvaltıcı var 10 üzerinden 8 rahat alır. Oraya uğrayıp güzel bi kahvaltı yapabilirsiniz. Cunda'da da Burcu diye bi aile restaurantı var. Denize sıfır, aile işletmesi, bilardo vs filan çook sıcak kanlı bir yer orada güzel rakı yapabilirsiniz(instalık bir yer değil gelen giden herkes ortamın sıcaklığına geliyor). İstanbul Kadıköy kahvaltı için Pişi'yi öneririm fiyatı ve pişileri iyi kesinlikle tavsiye ederim.
Onun dışında herkes akıllı anahtarına sahip çıksın ben İstanbul'da motorun kalan son akıllı anahtarımı kaybettim. Anahtarı çıkmadan önce yeni yaptırmış olmam ve tekrar kaybetmemden ötürü beyin kendini kilitledi ve anahtarın beyni + motorun ana beyni değişmek zorunda kaldı. Neyse ki iyi insanlar hala var; olayın en başından beri Garaj motor ile bağlantı kurduğum için Sayın Atabey her şeyle çok yakından ilgilendi ve çok kısa zamanda anahtar ve beyin tedarik kısmını halledip 3 gün içerisinde tekrar yola çıkmamı sağladı(burada Atabey'i bir cümlede anlattım ama inanın motorculuğu ve yardımseverliği yaptıklarıyla bu foruma sığmazdı).
Dönüşte bir yere uğramadan direkt dönsekte, yolculuk güzeldi.
Motorum Pejo Xp400, iki kişi bütün çantalar dolu, iki adet 30 litrelik yan çantalarla +1300km yol yaptık. Yakıt ortalamam eve varınca toplam 5.6lt idi.
Motor zaten çok rahat anahtar harici bir sıkıntı yaşamadık.
SON OLARAK; Buradan motorcu abilere ve kardeşlerime sesleniyorum ; LÜTFEN MOTOR VE MOTORCU KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYA DEVAM EDİN; YOLDA BİRİNİ GÖRÜNCE DURUP YARDIMA İHTİYACI VAR MI DİYE SORUN, SELAM VERİN, SELAM ALIN SOHBET EDİN, KİMSEYİ MOTORUNDAN DOLAYI HOR GÖRMEYİN.
YAHU SKUTERIZ DİYE KİMSE SELAM VERMEZ Mİ ?
Neyse uzun lafın kısası gözlemeci bulamadık. Bulanlar eklerse yine devam edebiliriz ;D

İzmir ve çevresinde hala damak tadıma uygun bir gözlemeci bulamadım. Bence gözleme işinin mekanı banko Şile-Ağva
Halen acik mi bilmiyorum. En son kapandigini duymustum ama Emina Baci nin sagi solu belli olmaz tekrardan acmis olabilir.
Yerini tarif etmek gerekirse Eski Foca'ya giderken gecilen Yeni Bagarasi köyününicerisinde Yeni Foca, Kozbeyli sapagindan giriyorsun. Köyün cikisinda, askeriyeye gelmeden önce ki bir kavsakta yeri. Cok salas bir yer ama gözlemesi cok güzel. Ilk gittigimiz zamanlarda ,20 seneden fazla oluyor, gittiginizde cayinizi kendiniz demliyordunuz. Eski bir odun sobasi vardi. Ayrani da kendisi yapiyordu. Dedigim gibi halen var mi bilmiyorum.

Bakmak icin oraya giderseniz Foca Koop un satis yeri var. Cok güzel süt ve süt ürünleri var. Yogurtu özellikle güzeldir. Bir de Acikceza evinin satis yerini bulabilirseniz orada da güzel ürünler bulunur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Halen acik mi bilmiyorum. En son kapandigini duymustum ama Emina Baci nin sagi solu belli olmaz tekrardan acmis olabilir.
Yerini tarif etmek gerekirse Eski Foca'ya giderken gecilen Yeni Bagarasi köyününicerisinde Yeni Foca, Kozbeyli sapagindan giriyorsun. Köyün cikisinda, askeriyeye gelmeden önce ki bir kavsakta yeri. Cok salas bir yer ama gözlemesi cok güzel. Ilk gittigimiz zamanlarda ,20 seneden fazla oluyor, gittiginizde cayinizi kendiniz demliyordunuz. Eski bir odun sobasi vardi. Ayrani da kendisi yapiyordu. Dedigim gibi halen var mi bilmiyorum.

Bakmak icin oraya giderseniz Foca Koop un satis yeri var. Cok güzel süt ve süt ürünleri var. Yogurtu özellikle güzeldir. Bir de Acikceza evinin satis yerini bulabilirseniz orada da güzel ürünler bulunur.
20 Senede Emine Bacı olmuştur Emine Teyze :) En kısa sürede gidip denerim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Cunda'da da Burcu diye bi aile restaurantı var. Denize sıfır, aile işletmesi, bilardo vs filan çook sıcak kanlı bir yer orada güzel rakı yapabilirsiniz(instalık bir yer değil gelen giden herkes ortamın sıcaklığına geliyor).
Sadık ve Raşit abiler 40 yıldan fazladır işletir o mekanı. Çocukluğumuzun geçtiği, gençlik aşklarını yaşadığımız, çatısında dans ettiğimiz mekandır. Hepimiz bir aile gibiydik. Sezon başında hesap açtırır, yer içer, sezon sonunda kapatırdık hesabı. Cunda merkezde değil, Çataltepe mevkiindedir. Yazları plajı ile beraber ana baba günü gibi olur. Tam mevsiminde gitmişsiniz.

Eskiden çok daha salaş ve doğal bir yerdi, sonradan yapılan eklentiler bize yabancı kaldı. Belki de yitirdiğimiz gençlik anılarımızın mekanla beraber kayboluşunu hissettiğimizdendir. Önceleri herkesin birbirini tanıdığı yerde, şimdi denk gelip eski dostlardan birini görmek şans işi oldu. Yıllar sonra ilk kez geçtiğimiz yaz uğradım, hala gençlik yıllarımın anıları oradaydı...

Yazmadan edemedim yav :)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
SON OLARAK; Buradan motorcu abilere ve kardeşlerime sesleniyorum ; LÜTFEN MOTOR VE MOTORCU KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYA DEVAM EDİN; YOLDA BİRİNİ GÖRÜNCE DURUP YARDIMA İHTİYACI VAR MI DİYE SORUN, SELAM VERİN, SELAM ALIN SOHBET EDİN, KİMSEYİ MOTORUNDAN DOLAYI HOR GÖRMEYİN.
YAHU SKUTERIZ DİYE KİMSE SELAM VERMEZ Mİ ?
Neyse uzun lafın kısası gözlemeci bulamadık. Bulanlar eklerse yine devam edebiliriz ;D
Dun şile taraflarinda surusumuz vardi, gscilerin hepsi selam verdi. Vaaay bi de gsciler selam vermez diyorlar dedim interkomdan. xadv, forza, xpulse, ns200, gsten olusan 6 7 motoruz. Arkadas hemen durumu acikladi: olm onlar bize degil aramizdaki gse selam veriyor, sen ben onlarin gozunde yokuz 😂
Bi seferinde de tek basima suruyorum sile darlik tarafinda, karsidan gs geliyor, selektor yaptim, ayagiyla selam verdi. Yani ben oyle dusundum😂 demek ki ellerini birakamadiklari icin selam vermiyorlar lafi gercekmis dedim😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bi seferinde de tek basima suruyorum sile darlik tarafinda, karsidan gs geliyor, selektor yaptim, ayagiyla selam verdi. Yani ben oyle dusundum😂 demek ki ellerini birakamadiklari icin selam vermiyorlar lafi gercekmis dedim😂
"Seni de motorunu da tekmelerim, kaybol buradan. Dön evine, beni uyuz etme" demek istemiş de olabilir :)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
"Seni de motorunu da tekmelerim, kaybol buradan. Dön evine, beni uyuz etme" demek istemiş de olabilir :)
Yok yok, ben yine de olumlu dusunmek istiyorum😂
Saka bi yana, gsi olan arkadaslarim da var, yolda ya da egitimlerde denk gelip muhabbet ettigim gsciler de var, hepsi de gayet duzgun insanlar. Ama tabi yolda sacma hareketlerde bulunan gscilere de denk geldim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok yok, ben yine de olumlu dusunmek istiyorum😂
Saka bi yana, gsi olan arkadaslarim da var, yolda ya da egitimlerde denk gelip muhabbet ettigim gsciler de var, hepsi de gayet duzgun insanlar. Ama tabi yolda sacma hareketlerde bulunan gscilere de denk geldim.
Geçmişte Teke'ye gelmeden andavalın teki viraj alayım derken benim şeridime girmişti. Kendimi en sağa atmasam patates olmuştum. O motorla dönememeyi nasıl başardı hayret.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar