Arkadaşlar merhabalar Konumuz Viraj

Motosikleti
Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
Öncelikle, videoyu attığıma çok pişmanım.

Vücut ağırlığını viraj içine kaydırma; motosikleti daha dik tutarak lastiğin limitlerine gelmeden dönmenize olanak sağlar. Videoda da limitlerde gitmiyorum; viraja dışarıdan girip virajın ortasına doğru (apeks) yaklaşıyorum ve çıkışta tekrar gaz açarak dışa açılıyorum. Viraj çizgim gayet iyi, standart bir tekniktir.

Vücut pozisyonum ve temel viraj alma tekniğim görüntülerde hatalı değil. Burada bana "ben şöyleyim, böyleyim" diyenlere söylüyorum: Sizin “sistemli sürüş” dediğiniz şey; aslında o virajı o açıyla dönemeyecek olmanın verdiği korkudan ibaret, yavaşlığınızın bahanesi. Vizörün arkasından dünyayı izlemekle o virajın karakterini hissetmek arasındaki farkı anlayamamış olmanız sizin kaybınız. Odun gibi sürmeye devam edin kalbiniz hızlanır felan kalp ten gitmeyin :)

Motosikleti
Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
100 kere döndüğün virajı 101'de daha hızlı dönersen sana bir şey katmayacak, O döndüğün virajı eminim defalarca geçtikten sonra bu video ortaya çıktı. Kendini çok hızlı zanneden, "bana yeni motorumun limitlerini göstersene" diyen arkadaşım aynı virajda peş peşe giderken ayağını yanlış bastığından botunu yere sürttüğünü bilirim, Aynı gün oraya giderken geçtiğimiz yollarda ise ben gazı çokta açmadan aynamda kaybettiğim nerede kaldı bu dediğim oldu. Planlı sürüşü anlatamadım yinede. Anlamayacak olduğu içinde saldım kendisini.
Pist disiplini başka iş. Planlı / Sistemli sürüş başka. Bu seninki ikisinede uymuyor. Ne yarış çizgisi var, ne de sistemli sürüş çizgisi. Bu sadece mastürbasyon yapmaktan ibaret.

Dün akşam Bornova Merkezden nikah sarayının oraya inerken saçma sapan gazlayan sen miydin?
Boş yapmışsın. 100 kere dönmekle 101’inciyi daha hızlı dönmenin farkını anlamıyorsan zaten sürüşten bir şey anlamamışsın demektir. İnsan kendini geliştirmek için sınır zorlar, sen hâlâ “aynı virajı aynı şekilde dön” kafasındasın. Ayrıca kim neyi nasıl sürdüğünü sana ispatlamak zorunda değil. Klavye başından ahkâm kesmek kolay, çıkıp düzgün sürüş göster de görelim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aferin ganyotcu 👍

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Hedefim viraj konusunda kendimi geliştirmek. Bunun eğitimini alamayacağım için izleyerek ve pratik yaparak öğrenmeye çalışıyorum. Yapabildiğimin farkındayım ama daha fazlasını istediğim için bu videoyu attım. Kendimi öldürmeye çalışmıyorum; bunların riskini bilerek yine de öğrenmek istiyorum. Zaten motosiklette MotoGP veya SBK pilotu da olsan ölme şansın var.
Trafiğe açık yollardaki asfalt ve yol şartları maalesef öğrenmek istediğiniz tekniğe uygun değil. Sıklıkla geçtiğiniz bir yolda bile olağan dışı bir durumla karşılaşabilirsiniz. İzlediğim kadarıyla motorun ve kendinizin limitlerini zorlamak ve öğrenmek istiyorsunuz. Pist eğitimi veren yerler var. Bu ihtiyacınızı trafiğe kapalı ve profesyonel bir pist ortamında karşılamanız hem sizin hem de sizi sevenler için daha iyi olmaz mı?

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
oar2.jpg

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
yok kardaşım çok kötü olmuş dümdüz gitmen lazım , yolda hiç eğlenme kitap gibi sür git kapalı otoparkta sıkıntıdan patlayana kadar hamster gibi dön sonra git para çokmuş gibi 20 30 bin lira eğitime bayıl kukalar arası dengede git

yeter be her konun altına yapay zeka gibi hep aynı yorumlar yazmayalım etmeyim dedikçe gına geldi adam bildiği yolda bildiği motorla bildiği lastikle dönüyor yorum yapmak yerine burjuva gibi yorum yapıyorsunuz

bütün forumla kapışmak istiyorum bütün çok bilenler buraya gelsin

pist pist pist napalım , her gazlamaya türkiyenin bir ucundan kalkıp intercity istanbul parka mı gidelim
Motosiklet eğitimi almak için illa hocalara bayılmaya gerek yok, Omm'ye kayıt ol, çeşitli ÜCRETSİZ eğitimleri oluyor. Bültenleri takip etmen yeterli. Neredesin bilmiyorum ama Soma'da pist açıldı. Eğer İzmir çevresindeysen stres atmak için, gözetmeni ambulansı vs olan trafiğe kapalı alanda gazlayabilirsin. Bu arada sistemli sürüşte de ayı gibi gazlayarak ama daha güvenli gidilebiliyor.
Boş yapmışsın. 100 kere dönmekle 101’inciyi daha hızlı dönmenin farkını anlamıyorsan zaten sürüşten bir şey anlamamışsın demektir. İnsan kendini geliştirmek için sınır zorlar, sen hâlâ “aynı virajı aynı şekilde dön” kafasındasın. Ayrıca kim neyi nasıl sürdüğünü sana ispatlamak zorunda değil. Klavye başından ahkâm kesmek kolay, çıkıp düzgün sürüş göster de görelim.

Kimseye kendimi kanıtlamak gibi bir derdim yok. Sen ekmeğe mama derken ben Türkiye Pist Şampiyonasında kupa kaldırıyordum. Buraya bir şey yazıp arkasından yorum bekliyorsan senden daha iyi bilen biri gelip yorum yaptığında boş yapmışsın diyemezsin. Eleştiriye tahammülün yoksa instada ergen takipçi kas. Buradan cevap arama.

Yarış çizgisi için : Viraja giriş noktan yanlış, kestiğin Apex yanlış, çıkışta verdiğin gaz, dışa açılman yanlış. Aynı motorla peşpeşe girsek çıkışta aramızda uçurum olur. Bunu ben yaparım diye değil, doğru yarış çizgisinde giden başka birininde seni geçtiğini görürsün. Hızlı dönmek için en düz çizgiyi oluşturman gerekir, bu da fizik ve biraz matematik işidir.

Genel Kural dış-iç-dış şeklinde gider yarış çizgisinde. içerden girip apexi kaçırıp dışarı açılıyorsun ama istemsiz açılma...

Güvenli Sürüş çizgisi için: Konumlanman yanlış, fazla içeride olman yanlış, çizgini koruyamaman yanlış. Görüş yok, bilgi yok bariyer engelinin arkasında başka bir cisim, hayvan, motor olsa kaza yapacaksın.

Senin kendi sürüş tarzın için bunların hepsi doğru olabilir ama her iki otoriteye göre yanlış dönüyorsun. Birinden bile tutturamamışsın bravo.

Dakka 1 gol 1, Neden geleyim bu ortama @tommygun :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosiklet eğitimi almak için illa hocalara bayılmaya gerek yok, Omm'ye kayıt ol, çeşitli ÜCRETSİZ eğitimleri oluyor. Bültenleri takip etmen yeterli. Neredesin bilmiyorum ama Soma'da pist açıldı. Eğer İzmir çevresindeysen stres atmak için, gözetmeni ambulansı vs olan trafiğe kapalı alanda gazlayabilirsin. Bu arada sistemli sürüşte de ayı gibi gazlayarak ama daha güvenli gidilebiliyor.

Kimseye kendimi kanıtlamak gibi bir derdim yok. Sen ekmeğe mama derken ben Türkiye Pist Şampiyonasında kupa kaldırıyordum. Buraya bir şey yazıp arkasından yorum bekliyorsan senden daha iyi bilen biri gelip yorum yaptığında boş yapmışsın diyemezsin. Eleştiriye tahammülün yoksa instada ergen takipçi kas. Buradan cevap arama.

Yarış çizgisi için : Viraja giriş noktan yanlış, kestiğin Apex yanlış, çıkışta verdiğin gaz, dışa açılman yanlış. Aynı motorla peşpeşe girsek çıkışta aramızda uçurum olur. Bunu ben yaparım diye değil, doğru yarış çizgisinde giden başka birininde seni geçtiğini görürsün. Hızlı dönmek için en düz çizgiyi oluşturman gerekir, bu da fizik ve biraz matematik işidir.
Güvenli Sürüş çizgisi için: Konumlanman yanlış, fazla içeride olman yanlış, çizgini koruyamaman yanlış.

Senin kendi sürüş tarzın için bunların hepsi doğru olabilir ama her iki otoriteye göre yanlış dönüyorsun. Birinden bile tutturamamışsın bravo.

Dakka 1 gol 1, Neden geleyim bu ortama @tommygun :)
Ortamın böyle olması daha eğlenceli. Düşünsene forumda herkesin a'dan z'ye donanımlı ve bilgili olduğunu :) O zaman bu kadar eğlenceli olmazdı. Sen gel mübarek, arayı açma.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ortamın böyle olması daha eğlenceli. Düşünsene forumda herkesin a'dan z'ye donanımlı ve bilgili olduğunu :) O zaman bu kadar eğlenceli olmazdı. Sen gel mübarek, arayı açma.
Burada, geri kazanamadığımız tek sermayemiz olan zamanımızdan harcıyoruz. Ben bilgime bilgi katmak isterdim. Millet V.S atmaya geliyor.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Güvenli Sürüş çizgisi için: Konumlanman yanlış, fazla içeride olman yanlış, çizgini koruyamaman yanlış. Görüş yok, bilgi yok bariyer engelinin arkasında başka bir cisim, hayvan, motor olsa kaza yapacaksın.
Kendi şeridinde önünde açık ve engelsiz mesafede durabileceğin hızda olmak... Çok güzel açıklamışsın ACT kardeşim. Aslında insanlar da bunu anlatmaya çalışıyor.

@anilberkk.umut kötü değilsin, çokca çalışmış, belli seviyeye gelmişsin. Fakat hem pist tekniği hem de gerçek yol şartlarında eksiğin var. Gelişeceğim diyorsun fakat böyle olmaz. 101. de patlarsın.

Gelişmenin sonu ne sence? O virajı hangoff ile apex keserek kaçla döndüğünde bu iş oldu tamam dersin? Ya da o yolu peg sürterek geçtiğinde mi viraj kabiliyetin en üst seviyeye çıkacak?
Normal yollarda hangoff yapıyorsun. Bu ayna görüşünü imkansız kılar. Avuıç içi kadar bir yağ denk gelse apex noktasında durabilmen veya kontra yapabilmen imkansıza yakın. Tesadüfen sürdüğünün farkına varman lazım.

Pistte, eğitmen ile çalışma imkanın olsa ciddi anlamda gelişeceksin. Böyle bir imkan yok ise gelişmenin sınırını ve olması gereken noktayı sen tayit ettiğin sürece "ölüm" riski ile karşı karşıyasın. Unutma ikinci bir şansın olmayacak.... Tekerine taş değmesin...

Motosikleti
750x
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar virajı mirajı boş verin, gezin takılın. Haftasonu Tommygun ile bir Karaburun yaptık. Sucuğumuzu pişirdik, temiz havamızı aldık bir de üstüne derin sohbetimizi ettik. Gönül başka ne ister.

Şu kamp ocağı işi çok pratikmiş, ben de bir tane alıp küçükten bir çantaya sığdırabilirim. Tabi ki mangal olayı bir başka ama o da her yerde serbest değil.

Motosikleti
Yamaha MT-25
adam makaslasa tekere girse gerçekten hakkınız var diyeceğim ama kara asfaltta temiz bir virajda kendince sınırlarını zorluyor adam . Benim dellendiğim şey bu , sanki iki araç arası tekerde geçmiş gibi yorumlar yapıyosunuz , adam formuma yorum yapın gelişimime katkıda bulunun diye girdiği entrye bir allah belanı versin yazmadığınız kalmış.

Türkiyede en azından 2 ilde 1 pist açılmadığı sürece kimse bana pist demesin abi , türkiyede orman kanunları geçerli . lastiğine yoluna motoruna güveniyorsan sıkarsın , bilmediğin yerde yavaşlar tehlike çıkacakmış gibi gidersin bitti gitti

Yoksa sizin mantıkta çinede darlıkta gazlayan herkes teröristtir magandadır

Normal yollarda hangoff yapıyorsun. Bu ayna görüşünü imkansız kılar. Avuıç içi kadar bir yağ denk gelse apex noktasında durabilmen veya kontra yapabilmen imkansıza yakın. Tesadüfen sürdüğünün farkına varman lazım.
Geçen ay arkadaşım bursadan dönüşte otoyolda hornette her elektronik sistem açıkken 4 şeritli otoyolun sol şeridinde dümdüz sabit 140 giderken yere kapaklandı ön jantını kırdı , kendisi sürüklendi gitti. Bazı şeyler olacaksa olacak , yaşanacaksa yaşanacak . Önlem tabiiki güzel ama bu kadar anksiyete bu kadar gerginlik ile bu alet sürülmez abiler , böyle kullanacak adam gitsin arabaya binsin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yoksa sizin mantıkta çinede darlıkta gazlayan herkes teröristtir magandadır
Arkadaş iyi niyetle davranıp güzel bir şeyler demek istiyorsun da şunu da kabul etmelisin; buradaki hiç bir kimse bu virajları seven konu sahibi arkadaşımızı tanımıyor ama onun kötülüğünü de istemiyor. Çine'de olmaz ama Darlık'ta, Uçmakdere'de viraj ortası gaz açıp dışa açılıp yan şeride geçtin mi karşıdan gelen araç seni biçecektir. Haliyle millet de bunu istemiyor. Yoksa dünyanın en iyi pist tekniğini de uygulasan yol şartları başka. Bir de viraj esnasında ağırlık transferi için götün bir lobunu dışarı çıkarsan yeter, leylek gibi diz, bacak açmana gerek yok.

Motosikleti
Yamaha MT-25
abi kesinlikle haklısın önce herkes altındaki makinayı ve kendi bileğini bilip adam gibi sürmeli . Dediğin gibi niyetim kötü değil ama 2 3 yıldır bu forumda sessizce entry okuyup geçiyorum ama artık okurken cinnet geçirdim . Forumda herkes anayasa gibi konuşuyor ama gerçek dünyada işler hep böyle ilerlemiyor .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar