Benim 2024 Tenerede'de aynı problem var, 10k da benden önce debriyaj seti değişimiş ama yine balata yapışma yapıyor, ben biraz araştırma yaptım bu konuda, sorun baskı balatada gibi duruyor, tenereye gelen o seri balatalarda sıkıntı var, garantiden değişse bile aynı seri balata varsa ellerinde takılınca yine aynı sorunu yapıyor, bunu 3 parti baskı balata takanların hemen hemen hepsi çözmüş, ben motoru ısıttıktan sonra vitesde bırakırsam tekrar çalıştırdığında motor tamamen soğumamışsa yağ balataları birbirine yapıştıryor, tekrar vitesde çalıştırdığında balata bırakmıyor, debriyaj çekili olsa bile motor 1. vitesde hafif hafif ilerliyor, ben motoru hiç bir zaman vitesde bırakmıyorum o yüzden benim için sorun yaratmıyor, ikinci olarak yamaha servisleri yarı sentetik yağ kullanıyor, bazı kullanıcılar tam sentetik yağa geçtikten sonra balataların yapışması sorunun ortadan kalktığını söylemiş, benimde servise yarı sentetik yağ koymuşlar, bir şey demezseniz yarı sentetik yağ koyuyor servis, bir sonraki sefer bende tam sentetik yağa geçeceğim, sorunun kesin çözümü baskı balatayı bulabiliyorsanız barnett marka baskı balatayla değiştirmek, bu markayı takan herkesin sorunu çözülmüş.