2017 yılı NORDKAPP gezisi 32 gün süren 26 ülke,85 kent ve sonsuz macera :)

Güzel konu olmuş. Darısı bizim başımıza. Bu arada bu seyahatin bu günkü maliyetini gerçekten merak ediyorum.

Üşenmedim, basit bir hesap yaptım.

Bugünün kurları ile gidersek (USD ve Euro cinsinden) yaklaşık 205 bin TL gibi bir rakam ediyor.
Hesabı nasıl ve hangi motosiklete göre yaptınız? Havanın güzel olması halinde kamp ağırlıklı bir sürüşte bence 100 binin altına dahi inilebilir.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hesabı nasıl ve hangi motosiklete göre yaptınız? Havanın güzel olması halinde kamp ağırlıklı bir sürüşte bence 100 binin altına dahi inilebilir.

Konu sahibi zaten yaptıkları masrafı yazmış;

Yaklaşık 12.000.tl ye maloldu.

Gezi 27.05.2017'de başlamış, 24.06.2017'de bitmiş. Ben hesapta ortasını, yani 15.06.2017 tarihini baz aldım.

Bu tarihteki rakamı, döviz enflasyonunu da hesaba katıp günümüz kuruna çevirince yaklaşık maliyet ortaya çıkıyor...

Tabii gezide birçok yerden kısılıp daha ucuza da gelebilir, çok daha lüks bir seyahat ile çok daha pahalıya da gelebilir.

Ben grubun o gün yaptığı masrafı bugüne getirmeye çalıştım sadece.

Her durumda acayip keyifli bir iş ama...

Motosikleti
KTM 1290 SAS
Bu sene hemen hemen aynı tarihlerde ve hemen hemen aynı rotayı (Giderken Çek Cumhuriyeti ve dönüş yolunda hırvatlar ile sırpları by pass edip) yapmayı planlıyorum. Bu turda hava o kadar güzelmiş ki acaba bu senede aynısı olurmu acaba. Özellikle daha fazla kamp yapmayı çok istiyorum bu kez. Bu forumda olup İzmirden katılmak isteyen olursa son çağırımdır bu arada.
Kurban bayramında mı?

Kurban bayramında mı?
30-32 günlük bir rota Kurban olursa izin konusunda baya tasarruf ediyorum ama illa Kurban olacak diye bir şartı yok. Ağustosa kalmasında hangi tarih olursa olsun uyar bana. Sadece bu kez yalnız gitmek istemiyorum. Daha fazla kamp hayal ettiğim için yanımda biri olsun istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar