Bu ülkenin suyuna insanının yediğine içtiğine dıj güçler ne katıyor?

Ehliyetimi 2016 yılında almıştım. O zamanlar trafik bu kadar berbat değildi. Fakat şimdi trafik kurallarını çiğneme konusunda İran Hindistan Bangladeş gibi ülkelerle yarışır olduk. Bakıyorum 3 şeritli yolda 50km/s ile gidenler, kavşaklarda önündeki dur tabelasını bile iplemeden hemen yola atlayanlar, emniyet şeridinden gitmeyi bir ritüel haline getirenler, mahalle arasında 80 km/s ve üstü hızla gidenler, tali yoldan anayola birden atlayanlar, ters şeritten gidenler vb daha birçok örnek verebilirim. O kadar insan trafik kurallarının esnetmeye gelemeyecek kadar çok faktörlü risk barındırdığını anlamayacak kadar aptal mı? Bu insanların zeka seviyesi gün geçtikçe düşüyor mu bana mı öyle geliyor? Yoksa dıj güçler bu ülkenin suyuna insanının yediğine içtiğine bir şey mi katıyor da insanlar trafikte bu kadar mallaşıyor?

Motosikleti
D400
şu forumda 3 gün geçirsen sebebini anlarsın. :D

forumda yaptıgının dediğinin yanlış oldugunu söylediğin dingiller, haklı gibi bir de sana saldırıyor.

buradaki cahiller trafikte bizle bir sürüyor, bildiği şeylerin yanlış oldugunu kabul etmeye acizler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ehliyetimi 2016 yılında almıştım. O zamanlar trafik bu kadar berbat değildi. Fakat şimdi trafik kurallarını çiğneme konusunda İran Hindistan Bangladeş gibi ülkelerle yarışır olduk. Bakıyorum 3 şeritli yolda 50km/s ile gidenler, kavşaklarda önündeki dur tabelasını bile iplemeden hemen yola atlayanlar, emniyet şeridinden gitmeyi bir ritüel haline getirenler, mahalle arasında 80 km/s ve üstü hızla gidenler, tali yoldan anayola birden atlayanlar, ters şeritten gidenler vb daha birçok örnek verebilirim. O kadar insan trafik kurallarının esnetmeye gelemeyecek kadar çok faktörlü risk barındırdığını anlamayacak kadar aptal mı? Bu insanların zeka seviyesi gün geçtikçe düşüyor mu bana mı öyle geliyor? Yoksa dıj güçler bu ülkenin suyuna insanının yediğine içtiğine bir şey mi katıyor da insanlar trafikte bu kadar mallaşıyor?
12 Eylül'e kadar gider bunun hikâyesi. (Aslında daha da geriye...) 1982'den itibaren eğitim sisteminin temeli oyula oyula bu günlere geldik işte.

İnsanlar artık umursamıyor. Saygılarını ve sevgilerini kaybettiler. Hayattan beklentileri kalmadı. 45 sene asgari ücretle fabrikada işçi olarak çalışmak zorunda kalacaklar. Bu hayatın bu şekilde geçmeyeceğinin de farkındalar. Her gün her şey daha kötüye gidecek. Bu sebeple artık umursamıyorlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
ortalamada hep salaktık da, teknolojiye erişim kolaylaştıkça daha bi göze batar hale geldi.
Ortalamada salaktık belki, bu sadece ülkemiz için de değildi aslında geneldi. Ancak en azından işleri yürütenler / yönetenler vs. eğitimli / zeki ve görev bilinci olan insanlardı. Artık öyle idealist bir nesil yok.

Bu tip zirzopluklar her zaman vardı ama o zamanlar sosyal medya kullanımı yaygın olmadığı için çok sık görüp duyamıyorduk.
Yok usta bunlar sosyal medyada gördüklerim değil gerçek hayatta trafikte birebir karşılaştığım hatalar yığını. Ve gün geçtikçe artıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İnsanlar artık umursamıyor. Saygılarını ve sevgilerini kaybettiler. Hayattan beklentileri kalmadı. 45 sene asgari ücretle fabrikada işçi olarak çalışmak zorunda kalacaklar. Bu hayatın bu şekilde geçmeyeceğinin de farkındalar. Her gün her şey daha kötüye gidecek. Bu sebeple artık umursamıyorlar.
Ben de işçi sınıfının bir üyesiyim. Ancak bu bahane olamaz bence. Herkes bireysel olarak kendini yetistirse herkes işçi bilincine sahip olsa ve bu bilinci hak aramak için kullansalar kimse 45 sene asgari ücrete talim etmek zorunda kalmaz.

Son düzenleme:
Yok usta bunlar sosyal medyada gördüklerim değil gerçek hayatta trafikte birebir karşılaştığım hatalar yığını. Ve gün geçtikçe artıyor

Ben de işçi sınıfının bir üyesiyim. Ancak bu bahane olamaz bence. Herkes bireysel olarak kendini yetistirse herkes işçi bilincine sahip olsa ve bu bilinci hak aramak için kullansalar kimse 45 sene asgari ücrete talim etmek zorunda kalmaz.
Kağıt üstünde dediğiniz doğru. Pratikte maalesef. Bir sonraki neslin yetişmesi için en az 20 yıl gerekli. Her şey doğru düzgün yapılırsa o da.
Bu sebeple maalesef dediğiniz olmayacak. Her şey daha kötüye gidecek.

Motosikleti
Arora kasırga
15 yıldır araç kullanırım,daha kurallara harfiyen uyan görmedim.Bizim halkımız popişine voyvoda kazığı temas etmeden akillanmaz.Bilmiyordum,görmedim der aptalı oynar ama memur yemez tabi. Haşırt di bilekbord yapar.
Bu arada Bangladeş ile benzer çok yanımız vardır.Her ne kadar "yok yaa,biz avrupa standartlarina yakınız" desek bile bu kendimizi kandırmaktan öte değildir.
Utanmasak pilavı elimizle yeriz o derece.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ehliyetimi 1992 yılında aldım...

O dönem de aynıydı, bu dönem de aynı...tek fark, daha fazla insan aynı hataları yapar oldu. Temelde değişen bir şey yok. Yeni nesil her şeyi kendi döneminde başladı sandığından, öncesi hakkında hiç bir fikre sahip değil çünkü...haa, eski nesil de pek matah değil ona bakarsan...forumu hayatının merkezine alıp, kendince laf sokmaya çalışan ergen yuvası burası :)

Benim tespitim, eğitilemez olduğumuz yönünde...

Eğitilebilen kısım zaten bir şekilde kaçıyor, geriye biz bize takılıyoruz ellaam :)

Ehliyetimi 1992 yılında aldım...

O dönem de aynıydı, bu dönem de aynı...tek fark, daha fazla insan aynı hataları yapar oldu. Temelde değişen bir şey yok. Yeni nesil her şeyi kendi döneminde başladı sandığından, öncesi hakkında hiç bir fikre sahip değil çünkü...haa, eski nesil de pek matah değil ona bakarsan...forumu hayatının merkezine alıp, kendince laf sokmaya çalışan ergen yuvası burası :)

Benim tespitim, eğitilemez olduğumuz yönünde...

Eğitilebilen kısım zaten bir şekilde kaçıyor, geriye biz bize takılıyoruz ellaam :)
Çok büyük ölçüde katılıyorum. Gördüğüm kadarı ile Avrupa'da da durum çok parlak değil. Herkes gidenlerden bahsediyor ama dönenlerden bahseden yok.
Umarım bizden sonraki nesil daha eğitimli, daha zengin ve daha barışçıl bir ortamda yaşarlar.

Motosikleti
Çok büyük ölçüde katılıyorum. Gördüğüm kadarı ile Avrupa'da da durum çok parlak değil. Herkes gidenlerden bahsediyor ama dönenlerden bahseden yok.
Umarım bizden sonraki nesil daha eğitimli, daha zengin ve daha barışçıl bir ortamda yaşarlar.
Dönenler ya mecbur, ya tutunamayanlar, ya da adapte olamayanlar...genel perspektifte çok ciddi bir beyin göçü var.

Yeni nesil Avrupa gibi gelişmiş ülkelerde de problemli ancak orada yine de bir sistemin içinde absorbe ediliyorlar. Burada tamamen bir başı bozukluk aldı yürüdü.

Böyle giderse gelecek için sizin kadar umutlu değilim doğrusu. Bu fikrimi değiştirecek bir devinim de göremiyorum ne yazık ki! Umarım ben yanılırım.

Motosikleti
Yok
ATATÜRK'e ihanetin bir bedeli olacak bu topraklarda, bunu bilir bunu söylerim. Gören gözler için hemen her alanda bedeller çoktan başladı bile.

Kokuşmuş bir imparatorluktan modern bir cumhuriyet çıkartmayı başardı, Batı dünyasının yaklaşık 400 senede gerçekleştirebildiği aydınlanmayı, mucizevi bir şekilde sadece 15 seneye sığdırmayı başardı.

Ama kıymeti bilinemedi... Ölümünden hemen sonra, daha İsmet'in zamanında Amerikan emperyalizmi pençelerini geçirdi, ve sonuç günümüz de görüldüğü gibi işte.

Rus bir yarbayın sözüydü galiba, "Tahminimce ATATÜRK yanlış bir milleti kurtardı" diye. Tespitin dibi.

Motosikleti
Batı dünyasının yaklaşık 400 senede gerçekleştirebildiği aydınlanmayı, mucizevi bir şekilde sadece 15 seneye sığdırmayı başardı.
Maalesef size katılamıyorum...

Bu topraklar henüz aydınlanmadı. Bırak aydınlanmayı başarmayı, henüz bunun ne olduğunu bile anlamadı. Belki kendi dar ve eğitimli çevremize bakarak böyle mucizevi çıkarımlar yapıyoruz ama biraz derinlere bakarsanız hiç öyle başardığımız bir şey olmadığını görüyoruz.

Üzgünüm ama Atatürk'ün ömrüne sığabilecek kadar kolay bir şey olmadı aydınlanma...bu topraklar henüz aydın (evrensel tanımıyla tabii ki, yoksa bireysel örnekler üzerinden bu tartışılabilir) üretecek bilince sahip olmadı. Köylülükten kentliliğe geçiş öyle bir ömre sığacak bir değişim değil. (lütfen köylülük üzerinden demagoji yapılmasın). Türk entelijansiyası kendi öykündükleri dönüşümünü tamamlayamadı. Henüz doğum sancıları yaşıyoruz bu pratikte.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Amerikan yardımları, Türkiye'ye yönelik olarak ilk büyük ölçekli askeri ve ekonomik destek olan 12 Temmuz 1947 tarihli antlaşma (Truman Doktrini) ile başlamıştır. Ardından, 1948-1951 yılları arasında Marshall Planı çerçevesinde ekonomik kalkınma yardımları yoğunlaşmış, toplamda 300 milyon dolardan fazla hibe ve kredi sağlanmıştır.
Atatürk Ansiklopedisi +3
  • Askeri Yardımların Başlaması (1947): Truman Doktrini ile Türkiye ve Yunanistan, Sovyet tehdidine karşı ABD yardımı almıştır.
  • Ekonomik Yardımlar (Marshall Planı - 1948): Türkiye, 4 Temmuz 1948'de imzalanan antlaşmayla Marshall Planı'na dahil olmuş ve karayolları, tarım (traktör) ve sanayi alanlarında yardımlar almıştır.
  • İkili İlişkiler: Yardımlar, Türkiye'nin 1952 yılında NATO'ya girmesiyle kurumsal bir askeri ve ekonomik ittifaka dönüşmüştür.
    Wikipedia +5
Özellikle Marshall yardımı ile gelen süttozu, vs...

O.Ç.B.Y.R. okudum kafam rahat.

Açılımı O çocuklarıyla bir arada yaşama rehberi

Motosikleti
Mondial Grumble
Maalesef size katılamıyorum...

Bu topraklar henüz aydınlanmadı. Bırak aydınlanmayı başarmayı, henüz bunun ne olduğunu bile anlamadı. Belki kendi dar ve eğitimli çevremize bakarak böyle mucizevi çıkarımlar yapıyoruz ama biraz derinlere bakarsanız hiç öyle başardığımız bir şey olmadığını görüyoruz.

Üzgünüm ama Atatürk'ün ömrüne sığabilecek kadar kolay bir şey olmadı aydınlanma...bu topraklar henüz aydın (evrensel tanımıyla tabii ki, yoksa bireysel örnekler üzerinden bu tartışılabilir) üretecek bilince sahip olmadı. Köylülükten kentliliğe geçiş öyle bir ömre sığacak bir değişim değil. (lütfen köylülük üzerinden demagoji yapılmasın). Türk entelijansiyası kendi öykündükleri dönüşümünü tamamlayamadı. Henüz doğum sancıları yaşıyoruz bu pratikte.
Bence de kesinlikle aydınlanma anlamında iyi bir durum yok. Anadolu sanıldığından çok daha büyük bir yer.

Ben demokrasinin bile doğru olduğunu düşünmüyorum. Bir halkta mallar mı daha çok zekiler mi? Tabii ki mallar. Peki herkesin oyu eşit ise demokrasi doğru yönetim midir? Meclisimizde bile tabiri caizse operasyon çocuğu insan sayısı temiz işini yapan zeki insan sayısından çoktur. En iyi şekilde düzenlenmiş oligarşi sistemi demokrasiden daha doğrudur. Şahsen ben anarşistim denilebilir. Bilinçli insana devlet varlığı kesinlikle gerekmez. Toplumlarda bu imkansızdır ve çok ütopiktir tabii ki.

Aydınlanma açısından iyi bir durum yok dedim çünkü bunu başarmak çok fazla zor. Atatürk elinden geleni yaptı

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kurulduğundan beridir gelişmekte olan ülkeler sınıfındayız...
Hala gelişiyoruz :)
Ne zaman ki Atatürk ilkelerinden uzaklaşıyoruz ilerlediğimizin 3 katını geri gidiyoruz...

Adamlar mehter marşını boşa mı yazmış... 🤬 🤬 🤬 🤬

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar