Su kaplumbağalarından anlayan?

Motosikleti
Yok
Aşağıdaki minnoşları yaklaşık iki ay önce satın aldım. Pet-shop'çu arkadaş günde üç defa birer tane yem ver demişti.

Ben de öyle yaptım, yaklaşık 1,5 ay kadar böyle gitti.

Sonra bu minnoşlar doymaz oldular artık, günde üçer yem, şu an çıktı belki de on ikişer yeme...

Pet-shop'çu arkadaşa danıştım, "Öyle yapma, o kadar fazla verilmez zararı olur" dedi.

İyi de hayvanlar doymak bilmiyorlar, beni gördüler mi, ya da kokumu aldılar mı başlıyorlar o içinde bulundukları mavi plastik kabı pençeleriyle eşelemeye, benim de içim el vermiyor aç kalmalarına, veriyorum. Böyle bir kısır döngüye girdi iş.

Acaba bu hayvanlardan anlayan arkadaşlar var mı, ne tavsiye edebilirler böylesi durum için?

Verdiğim yemin üzerinde Dajana Repti Stick yazıyor, markası o.

Acaba mahsus hayvanların iştahını açacak maddeler mi koyuyorlar bu yeme diye düşünmedim de değil hani. İnsan oğlu çiğ süt emmiştir derler, yapar mı yapar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben 13 sene baktım ama bu plastik kaplar onlar için çok sağlıksız. Akvaryum ortamında ısıtıcılı ve filtreli bir suda yaşamaları gerekiyor. Bir de çıkıp dinlenebilecekleri ve de kabuklarını kurutabilecekleri bir alana ihtiyaç var. Bunlar büyüdüklerinde her şeyi yiyebiliyorlar. Ben 1-2 ay gammarus, sonraki 1-2 ay da granül yem verirdim.

Motosikleti
D400
kücükken gelen su kaplumbağam sürekli ters dönüyordu ben de düzeltiyordum.
sonra baktım hareket etmiyor, öldü diye gömdüm.
bi tanıdık kış uykusundaymıştır o dedi, hala merak ederim gömerek mi öldürdüm hayvanı diye.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Su kaplumbağaları teraryum denilen ortamlarda bakılması gerekiyor. Fakat su kaplumbağaları çok çabuk büyüyen hayvanlar olduğu için akıbetleri eninde sonunda dere veya göletlere bırakılmak oluyor. Bir sene sonra bozuk para boyutundan kiloluk hale geliyorlar.

Üstü açık kaplar onların ölmesini hızlandırmak için bir kurulu ortam oluyor. Akciğerlerini üşütüyorlar. Kabuklarının kuruması için platforma ihtiyaçları var. Kaplumbağa Teraryum diye aratın yeterince görsel bulursunuz.

Ayrıca , küçücük cam faunus içinde japon balıkları beslemek de çopk yanlış. Japonlarda çok çabuk büyür. 30 cm3 lük kafes içinde tavuk beslemek gibi düşünün, bu kadar eziyet edici bir durum yani.

Hele beta balıklarını şarap kadehlerinde besleyenler var.

Bir canlı alırken, araştırıp, doğal ortamına en yakın şartları sağlamak gerekir.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bu kaplumbağalar için ayrı bir forum var adını unuttum maalesef araştırsan bulursun orada tüm bilgiye ulaşabilirsin

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu kaplumbağalar için ayrı bir forum var adını unuttum maalesef araştırsan bulursun orada tüm bilgiye ulaşabilirsin
Eskiden o foruma ben de girerdim ama hala var mı bilemiyorum.

Buarada içinde bulundukları akvaryum ne kadar büyükse kaplumbağalar da o kadar büyüyor. Yani siz 10 sene boyunca kavanozda baksanız da fazla büyümeyeceklerdir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Size bir tüyo daha;

Erişkin bir su kaplumbağasının erkek mi dişi mi olduğunu nasıl anlarsınız? :)

*Dişi su kaplumbağalarının boyutu erkekten daha büyüktür, görünümleri daha yuvarlaktır ama kuyrukları ince ve kısa, tırnakları da erkeğe göre daha kısadır.

*Erkek su kaplumbağalarının boyutu da dişiye göre daha ufak ama genel görünümleri daha tıknazdır. Kuyrukları uzun ve kalındır, tırnakları iri ve pençe gibidir.

Son düzenleme:
Motosikleti
250sr
Konuya aşık oldum benimde en büyük hayalim ahtapot beslemek ama yeterli maddi durumum ve zamanım olmadığı için biraz refah seviyemin yükselmesini bekliyorum. Mükemmel canlılar ahtapotlar zeki ve eğitilebilir nadir deniz canlılarından ayrıca görüntüleri de çok görkemli. Ahtapot yiyen insanlara gıcık kaparım istemsizce sanki kedi gibi bir evcil hayvanı yiyorlar gibi gelir.

Motosikleti
Yok
Şu anki mevcut plastik mavi kap ortamında beslemenin yanlış olduğu konusunda yapay zeka da sizlerle hem fikir. Not almıştım, şöyle bir bilgi vermişti (Gemini.AI):

Evde bakılan su kaplumbağaları için UVB lambası ve su ısıtıcısı lüks değil, temel bir ihtiyaçtır. Bu cihazlar olmadan D vitamini sentezleyemez ve sindirim yapamazlar.

"Sindirim yapamazlar" ifadesi doğru mudur değil midir, bilemiyorum. Çünkü maşallah benimkiler patır patır yani. Günde iki defa kabı komple boşaltıp temizliyorum. "D vitamini sentezleyemezler" ifadesi hakkında ise hiç bir fikrim yok.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu anki mevcut plastik mavi kap ortamında beslemenin yanlış olduğu konusunda yapay zeka da sizlerle hem fikir. Not almıştım, şöyle bir bilgi vermişti (Gemini.AI):

Evde bakılan su kaplumbağaları için UVB lambası ve su ısıtıcısı lüks değil, temel bir ihtiyaçtır. Bu cihazlar olmadan D vitamini sentezleyemez ve sindirim yapamazlar.

"Sindirim yapamazlar" ifadesi doğru mudur değil midir, bilemiyorum. Çünkü maşallah benimkiler patır patır yani. Günde iki defa kabı komple boşaltıp temizliyorum. "D vitamini sentezleyemezler" ifadesi hakkında ise hiç bir fikrim yok.
D vitamini sentezlenmesi için güneş ışığı gerekiyor diye biliyorum, Uv lambası bu işe yarıyor ama Uv lambası komple akvaryumun içini aydınlatmayacak, sadece akvaryumun ortasında ya da kenarında kuracağın sudan yüksek bir alanda kaplumbağalar sırt kabuklarını kuruturken o bölgeyi aydınlatacak.

Bu arada akvaryum varsa su tamamen dolu olmayacak. Bir de hem iç hem de dış filtre şart, çünkü çok pis hayvanlar.

Aşağıda verdiğim görseldeki gibi basit bir akvaryum kurabilirsin. Ben de dinlenmeleri için kaya alıp kullanmıştım.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
D vitamini sentezlenmesi için güneş ışığı gerekiyor diye biliyorum, Uv lambası bu işe yarıyor ama Uv lambası komple akvaryumun içini aydınlatmayacak, sadece akvaryumun ortasında ya da kenarında kuracağın sudan yüksek bir alanda kaplumbağalar sırt kabuklarını kuruturken o bölgeyi aydınlatacak.

Bu arada akvaryum varsa su tamamen dolu olmayacak. Bir de hem iç hem de dış filtre şart, çünkü çok pis hayvanlar.

Aşağıda verdiğim görseldeki gibi basit bir akvaryum kurabilirsin. Ben de dinlenmeleri için kaya alıp kullanmıştım.

Aynen dedğin gibi. Tamamen su olmayacak. Dinlenecekleri ve kuruyacakları yer olması lazım.

Çok yiyen hayvanlar bunlar. Ne kadar verirsen o kadar yerler.

Ben cam temizlensin diye eski akvaryum alışkanlıklarımdan dolayı elma salyangozu atmıştım teraryuma. anasını ağlattılar çatur çutur yediler hepsini.

En son nasıl öldüklerini de söyleyeyim. O kadar büyümüştüler ki (her biri avucum kadar olmuşlardı) ısıtıcıyı tek hamlede ısırmış ve elektrik çaprmasından ölmüşlerdi. Düşünün ısıtıcı kocaman bir cam silindir. ağızları onu ısırmaya ve parçalamaya yetmişti.

Sürüdürülebilir hobi değil. Bir yıl içinde neredeyse kiloluk oluyorlar. Teraryum 2 mt lik olmadıkça bakmak çok zor. içindeki kayaları öyle bir fırlatıyortlar ki ölmeseler kayaları teraryumun camına fırlatıp kırarlardı.

Bahçeli bir evin olacak, doğal bir havuz yapacaksın ancak öyle beslenebilir diye düşünüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aynen dedğin gibi. Tamamen su olmayacak. Dinlenecekleri ve kuruyacakları yer olması lazım.

Çok yiyen hayvanlar bunlar. Ne kadar verirsen o kadar yerler.

Ben cam temizlensin diye eski akvaryum alışkanlıklarımdan dolayı elma salyangozu atmıştım teraryuma. anasını ağlattılar çatur çutur yediler hepsini.

En son nasıl öldüklerini de söyleyeyim. O kadar büyümüştüler ki (her biri avucum kadar olmuşlardı) ısıtıcıyı tek hamlede ısırmış ve elektrik çaprmasından ölmüşlerdi. Düşünün ısıtıcı kocaman bir cam silindir. ağızları onu ısırmaya ve parçalamaya yetmişti.

Sürüdürülebilir hobi değil. Bir yıl içinde neredeyse kiloluk oluyorlar. Teraryum 2 mt lik olmadıkça bakmak çok zor. içindeki kayaları öyle bir fırlatıyortlar ki ölmeseler kayaları teraryumun camına fırlatıp kırarlardı.

Bahçeli bir evin olacak, doğal bir havuz yapacaksın ancak öyle beslenebilir diye düşünüyorum.
Benim şerefsizler üst üste çıkıp akvaryumdan dışarı atlıyordu. Bir keresinde de akvaryumdaki en küçük kaplumbağanın kuyruğunu ve elini yemişlerdi. O garibim de ampute ampute takılmıştı. İyi bakarsan 30 senenin üzerinde ömürleri var.

Motosikleti
250sr
Benim şerefsizler üst üste çıkıp akvaryumdan dışarı atlıyordu. Bir keresinde de akvaryumdaki en küçük kaplumbağanın kuyruğunu ve elini yemişlerdi. O garibim de ampute ampute takılmıştı. İyi bakarsan 30 senenin üzerinde ömürleri var.
yamyamlumbağa

Motosikleti
D400

verne-stare.gif

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Konuya aşık oldum benimde en büyük hayalim ahtapot beslemek ama yeterli maddi durumum ve zamanım olmadığı için biraz refah seviyemin yükselmesini bekliyorum. Mükemmel canlılar ahtapotlar zeki ve eğitilebilir nadir deniz canlılarından ayrıca görüntüleri de çok görkemli. Ahtapot yiyen insanlara gıcık kaparım istemsizce sanki kedi gibi bir evcil hayvanı yiyorlar gibi gelir.
Benim çocukluğumda Cunda sahilinde ahtapotlar yere vura vura, dövüle dövüle temizlenir, yumuşatılırdı. Biz çocuklar da hayran hayran izlerdik...

Şimdi ne eski ahtapotlar çıkıyor, ne de Cunda eski Cunda...

Salatası, çorbası, kızartması da nefis olur yav :)

Motosikleti
Honda CBR500R
5-6 yıl bir erkek bir dişi su kaplumbağası baktım. O zamanlar yaşım küçük olduğu için sınırlı bütçeyle ve küçük bir akvaryumda besliyordum. Bu hayvanlar et, ot her şeyi yiyor. Bir gün balık, bir gün marul karışık besliyordum. Kaplumbağalarımın boyutu son yıllarda bir insan eli boyutuna ulaşmıştı ve akvaryuma sığmıyorlardı. Ben de onları dereye saldım. Yıllarca bakmama rağmen hala ısırmaya çalışıyorlardı. Umarım bulundukları yerde mutludurlar...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bizde bir tane Yorkshire terrieri vardı. 2 kg küçücük hayvandı. Koridorun başına köpeği, diğer başına su kaplumbağalarından en büyüğünü koyardım, su kaplumbağası tıss tıss ses çıkara çıkara köpeği kovalamaya çalışırdı.

Eşim hayvanlara karşı çok hassas bir kadındı. bir keresinde balık almıştı, haliyle bakmayı beceremediğimizden balık o hafta ölmüştü, eşim ağlamıştı. Benden de balığın ölüsünü gömmemi istemişti. Kim uğraşacak kış vakti bahçeye inip gömmeye, ben de çaktırmadan kaplumbağa akvaryumuma atmıştım ve balığı gömdüğümü söylemiştim. Ertesi akşam evde çığlık, kıyamet, bir koştum akvaryum yanına. Şerefsiz kaplumbağalar balığı paramparça edip yemişler ama kafasına dokunmamışlar, kafası da akvaryumun dibinde öyle duruyor. Haliyle yalanımız ortaya çıkmış, hanımdan da küsküyü yemiştik.

Voltaren kardeş askerde içtimada sorarlardı (boyadan anlayan varmı-su tesisatından anlayan varmı-terzilkten anlayan varmı diye)sorarlardı seninkide öyle olmuş ama anlayan arkadaşlar varmış demek .

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eskiden çalıştığım bir şirket biz çalışanlarından iş dışı, herhangi bir konuyla ilgili sunum hazırlamamızı ve bunu topluluk önünde sunmamızı istemişti. Hobi olur, başka şey olur, konu serbestti. Ben de su kaplumbağalarıyla ilgili bir sunum hazırlamıştım. Koca koca adamlar yarım saat kaplumbağalarımı dinlemişlerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar