Sanço ve Arkadaşları, Deneme Tahtası, Nuri Uyanıkoğlu, Prosofi bende düzgün iş yapanlarda ilk sırada geliyor. Kanallarına aboneyim ve de videolarının çoğunu da izledim.
BlackSheep MotoGarage ve eskiden sevmezdim ama artık o kadar rahatsız etmiyor diyeyim, Adventure İstanbul da fena değil gibi.
Motorcu Muhabbeti Derhan'ın da reklam-işbirliği çekimleri olsa da kanalına aboneyim ve de genel olarak yaptığı işleri beğeniyorum. Motosikletle ilgili tüyolar verdiği serilerine ve de alem 3-5 ayda bir motosiklet yenilerken gidip eski 660 Teneresini satın alıp ona emek harcamasına ve onunla gezmesine hastayım.
Kendi garajında kendi (genellikle eski) motorlarının bakımını yapıp onları yürür halde tutmasını da seviyorum.
Bu alttakiler ise reklam-işbirliği içeren videolarından dolayı eleştiri oklarının hedefindeki kitle:
Bunlarda Kolaçan ve 100 Oktan TV'yi diğerlerinden ayrı tutuyorum.
Mevlüt ve Alişan reklam ve işbirliği sonucu çok video çekse de, Kolaçan'ı kuryelikten geldiğini hiç saklamadığı gibi bununla ilgili bir sürü çok önemli paylaşım yapması ve de Ankara'yı turladığı videoları, sektördeki sıkıntıları çözme yönündeki girişimleri ve kaliteli diğer işlere imza atıyor olduğu için bu yazımın sonundaki birkaç arkadaştan farklı kefeye koyuyorum. Kanalına aboneyim ve çoğu videosunu da izledim.
Performanslı sürüşe ve genel olarak motosikletlere hâkim olduğunu düşündüğüm Motoron dergisi çıkışlı 100 Oktan TV Alişan Fidan'ın kanalına da aboneyim ve de reklam-işbirliği kokan videolarını çok izlemesem de incelemelerini ve paylaşımlarını genelde beğeniyorum.
2 yıl önceye kadar Motopixel TV ile ilgili müthiş olumsuz düşüncelerim vardı.
Motosiklet işinden çok anladığını düşünmediğim, hayatı sadece ve tamamen "Barkından sonra boşalan düzgün prodüksiyonlu motosiklet inceleme ve sürüş" alanında boşluğa düşmüş pazardan müthiş bir pay kapmaya odaklı bulduğum birisi olduğunu fark ettiğim kişidir Selçuk.
Gereksiz işbirlikleri ve de kendisinin fos olduğunu fark edip kendisine ona göre davranan firmalara karşı çektiği çocuksu videolarıyla işi iyice eline yüzüne bulaştırdı bir dönem.
"Ben olsam artık insan içine çıkamazdım" diyeceğim müthiş gafları ve hataları oldu bu süreçte.
İyice araştırmadan çektiği videolarla kendini komik duruma düşürdüğü çok anlar oldu.
Yabancı dil eksikliği sonucu yapmış olduğu hatalar da tuz biber oldu üstüne.
"2 yıl önceye kadar Motopixel TV ile ilgili müthiş olumsuz düşüncelerim vardı" yazmıştım yukarıda.
Aralarda sektörle ilgili çeşitli istatistikleri paylaştığı videolar haricinde, görüşlerim çok değişmedi neyse ki.

Peki sonuç?
"Reklam-işbirliği kokan motosiklet inceleme işinde daha fazla ne kadar dibi görebiliriz" isimli yarışmada zirveye oynayanlar Motosiklet İstasyonu-Motopark TV ve Motopixel TV şeklinde sıralanıyor bende
Bence ne sürüş anlamında başarılılar ne de eğriye eğri diyebiliyorlar.
Selçuk sadece artık kendisine kapıyı göstermiş firmaların ürünlerine eğri diyebiliyor bu arada.
Yanıltmasın sizi yani.
Motopixel ile ilgili çok şey yazdım, zira kendisinin videolarını gayet de baştan sona izlerdim bir dönem.
Birkaç yıl kadar kanalına aboneydim ama sonra kaçarak uzaklaştım kanalından.
Mustafa ve Tolga'nın neredeyse tamamı reklam kokan videolarını izlemeye bile katlanamıyorum.
O yüzden detaya giremedim.
Aralarda düzgün videoları varsa da, kurunun yanında yaş da yanıyormuş. Görmedim.
Kusuruma bakmasınlar.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Sürçülisan ettiysem, affola.