Dünya turu

Motosikleti
cbf 150
4 motordan 3'ünün yola devam edemeyecek hâle gelmesi ciddi bir durum.
Anladığım kadarıyla bulunduğunuz bölgedeki herhangi bir servis de sorunu çözememiş, en azından motoru yola devam edebilecek hâle getirememişler.
Tam olarak sorun neydi üçü birden saf dışı kaldı?
ortak yanları gs1300 adventure olmaları yeni kasa zilyon tane elektornik zımbırtı. 3üde elektornik süspansiyon sisteminin bozulmasından geri döndü. 3 de geri çağırmaya gitmemiş geziden sonra gideriz dediler. 4. gitmiş :) gruptaki diğer motorlar afri transalp ktm vs vs ducatiler bile sorun çıkarmadı

ortak yanları gs1300 adventure olmaları yeni kasa zilyon tane elektornik zımbırtı. 3üde elektornik süspansiyon sisteminin bozulmasından geri döndü. 3 de geri çağırmaya gitmemiş geziden sonra gideriz dediler. 4. gitmiş :) gruptaki diğer motorlar afri transalp ktm vs vs ducatiler bile sorun çıkarmadı
Kaç kişi gittiniz yav? Bu bilgilere göre 20 den aşağı olmamalı.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Anladım, geçmiş olsun arkadaşlara.
Tur öncesi geri çağırmadan haberleri olduysa götürselermiş keşke.

bu her motorla gidilir romantizmini seven arkadaşlara, "bir deneyin" demek istiyorum, ama demiyorum. denemeyin.
100-125cc ile avrupa turu yapmak, sanıldığından çok daha zor bir şey.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ybr ile bence de çok zor olur. Belki 20 sene öncenin gençleri yapabilirdi ama bu zamanın gençleri de hımbıl, bizler de hımbılız. O yolculuğu bitiremeyiz.

LWR'de olanlar her markada olur anlamında söylememiştim yanlış anlaşıldı sanırım.
Dünya turu diyince aklıma 30.000-50.000km gibi çok yüksek mesafeler geliyor. Sonuçta motor onca kilometre boyunca her gün çalışacağı için hangi marka olursa olsun, ufak ya da büyük bir sorun çıkarma ihtimali de artacaktır diye düşünerek söyledim. Belki çok ufak bir sensör arızası olur ama hiçliğin ortasında gezerken başına gelir yine yolda kalabilirsin.

Yapmak istedikten sonra her motorla yapılabilir o kısma ben de katılıyorum, keyif de alınır. Ama 125cc sinir bozabilir. Belki bazı modellerde daha yorucu ya da daha düşük tempoyla ilerlemek gerekebilir ama sonuçta yapılabilir. Dünya turu yapılacaksa BMW ile yapılır gibi bir düşüncem yok yoksa. Hiçbir markanın fanatiği de değilim onu da belirtmek isterim.

Nazik yanıtın için çok teşekkürler öncelikle.
Yok bir marka fanatikliğinden falan değil, markanın da fanatiği olunur ayrıca nolacak. Ben yanlış yorumlamışım biraz da.
Yani uzun turların daha büyük yıpratıcılığı olan alanlar olabilir. Mesela ben 2024'te çok güzel bir avrupa turu yaptım 7500km. 1 gün dinlenme günü hariç her gün gerizekalı gibi gazladım =) ama kimi insanlar böyle yük bindirmiyor da. tempo fetişizminden söylemiyorum, benimle çok yakın tempoda süren ama motorunun kapasitesinden + benim stilimden daha akıcı sürdüğünden daha az çok daha az yük bindiren aklı selim insanlar da var. Ama yani benim gibi şuursuzların yaptığı sürüşte bile, İstanbul'da şehir içinde sürmekten daha çok yıpranır mı emin olamadım :p yok yok çok haklısın, her gün motor üstünde olması hata yapma olasılığını dahi artıran bir şey - olduğun yerde devirme gibi durumlardan bahsediyorum.

ama tüm senaryolarda modern BMW GS'ler artık bu türde motorlar olmaktan çıktı. R18'e yalandığı halde sıfırdan torx takım toplamamak için almayan arkadaşım var mesela =) avrupanın hareketli yerlerinde ok, ama dışarısı çok başka.
Ben doğuya gitme merakı pek olmayan birisi olarak, gidersem çok büyük ihtimalle Tenere ile giderim. Eski kasa, telli.
Genel olarak Suzuki dayanıklılığını Yamaha'dan iyi bulurum; ama paket olarak yaygınlık konusunda da Tenere çok başka bir yerde. zaten tekmeleyerek tamir edebilirsin telliyi, bir de olur da bişey lazım olursa bulunma ihtimali çok daha yüksek.

işte normal gündelik işe giden veya zevkine kullanmaya motor alan arkadaşların, sanki böyle bir yolculukta sürüyorlarmış gibi bu yukarıdaki maddelere bakarak motor almalarını ve salık vermelerini kat'iyen anlamıyorum, anlayamıyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Memo bunları bin defa izledik, zaten espresso da bu çiftten bahsetti. Yapılır mı yapılıyor, hatta biri de Ybr ile bir kaç sene önce Japonya'ya gitmişti. Münferit örnekler, manyaklar aramızda hep vardı, hep var olacak. Benim sözlerim genel için. Biz insanları 200 km öteye götürtemiyoruz, hangi dünya turu?

Motosikleti
cbf 150
ybr25 cb125f vespanın 125likleri bunlar zebille parçası olan basit motorlar. Yoksa dediğim gibi lojistik agınız ve cebinizde milyonlarınız bunlarlada acayip gezersiniz. Millet bisikletle geziyor. Bizim grupda 40 motor olması lazımdı harleylerde geldi.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Nazik yanıtın için çok teşekkürler öncelikle.
Yok bir marka fanatikliğinden falan değil, markanın da fanatiği olunur ayrıca nolacak. Ben yanlış yorumlamışım biraz da.
Yani uzun turların daha büyük yıpratıcılığı olan alanlar olabilir. Mesela ben 2024'te çok güzel bir avrupa turu yaptım 7500km. 1 gün dinlenme günü hariç her gün gerizekalı gibi gazladım =) ama kimi insanlar böyle yük bindirmiyor da. tempo fetişizminden söylemiyorum, benimle çok yakın tempoda süren ama motorunun kapasitesinden + benim stilimden daha akıcı sürdüğünden daha az çok daha az yük bindiren aklı selim insanlar da var. Ama yani benim gibi şuursuzların yaptığı sürüşte bile, İstanbul'da şehir içinde sürmekten daha çok yıpranır mı emin olamadım :p yok yok çok haklısın, her gün motor üstünde olması hata yapma olasılığını dahi artıran bir şey - olduğun yerde devirme gibi durumlardan bahsediyorum.

ama tüm senaryolarda modern BMW GS'ler artık bu türde motorlar olmaktan çıktı. R18'e yalandığı halde sıfırdan torx takım toplamamak için almayan arkadaşım var mesela =) avrupanın hareketli yerlerinde ok, ama dışarısı çok başka.
Ben doğuya gitme merakı pek olmayan birisi olarak, gidersem çok büyük ihtimalle Tenere ile giderim. Eski kasa, telli.
Genel olarak Suzuki dayanıklılığını Yamaha'dan iyi bulurum; ama paket olarak yaygınlık konusunda da Tenere çok başka bir yerde. zaten tekmeleyerek tamir edebilirsin telliyi, bir de olur da bişey lazım olursa bulunma ihtimali çok daha yüksek.

işte normal gündelik işe giden veya zevkine kullanmaya motor alan arkadaşların, sanki böyle bir yolculukta sürüyorlarmış gibi bu yukarıdaki maddelere bakarak motor almalarını ve salık vermelerini kat'iyen anlamıyorum, anlayamıyorum.
Marka fanatiği olamıyorum çünkü bazı marka modellerin üstün özellikleri ortak, bazıları da birtakım özelliklerle diğerlerinden ayrışıyor. Günün sonunda her markanın başarılı olduğu bir nokta oluyor. O yüzden tek bir markaya bağlı olamıyorum.

Modern GS’lerin durumu hakkında detaylı bilgiye sahip değildim öğrenmiş oldum. Doğuya gitme merakı bende de yok. Ben sanırım artık dünyadan bıkmaya başladım.

Marka fanatiği olamıyorum çünkü bazı marka modellerin üstün özellikleri ortak, bazıları da birtakım özelliklerle diğerlerinden ayrışıyor. Günün sonunda her markanın başarılı olduğu bir nokta oluyor. O yüzden tek bir markaya bağlı olamıyorum.

Modern GS’lerin durumu hakkında detaylı bilgiye sahip değildim öğrenmiş oldum. Doğuya gitme merakı bende de yok. Ben sanırım artık dünyadan bıkmaya başladım.

Sevmen için üstün olmasına gerek yok ya diye başladım, romantik romantik konuşurken buldum kendimi ashdasd

Ben dünyayla iyiyim de insanlardan tiksinmeye başladım. Dağın başındayım diye avunsam da istanbuldayım sonuçta. Tahammülü kalmıyor insanın.
Para olsa avrupadaki her bir asfalt dökülmüş yolda motor sürücem diye çıkardım, ölene kadar bitmezdi, muhtemelen yolda ölürdüm hatta. mis gibi hayat be. (- sırbistan, -arnavutluk, -kosova, bir kaç tane daha eklenebilir çıkartılacaklar listesine)
ama ölmez de parayı bitirene kadar sürüp dönersem ondan sonrası kötü :D

Motosikleti
cbf 150
Bu arada şu anda dünya savaşı var ismi konmasada hacılar nereye gidiyonuz :) asyaya gitmeniz zor gitsenizde dönmenizin garantisi yok hava yollar kısıtlanmış durumda ben çine uçmak için 50 takla atıyorum şu anda.

Avrupaya giderseniz anca ordanda kuzey afrika ki oralar bile tehlikeli.

Eskidende o dünya turları bilginiz olsun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Nerden bulursun bunları Osman aga? Ben 3 yıl youtube da kesintisiz gezsem bu kişilere denk gelmezdim.
Bunlar çok meşhurdular, instagramdan hala takip ediyorum.
Dünya turu bitince en son İspanya'ya yerleştiler, Avrupa köylüsü oldular, zaten dünya turunun bir amacı da dünyayı görmek değil mi, ne güzel işte gezerken yer seçmiş oldular. :)
KTM sürüyorlar artık, ne de olsa avrupa'nın köyünde de olsa medeni yerindeler, arıza dertleri yoktur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir zamanlar ben de YBR'ciydim. Ta o zamanlardan takip ederim.
Ben de 2016 sonunda motor alınca onlara rastlamıştım. yutup videoları izlemek sıkıcı geliyor diye instagramdan takip ediyorum. Çok sevimli bir çift. Kedileri, köpekleri ile daha da sevimli oldular.

Ybr ile bence de çok zor olur. Belki 20 sene öncenin gençleri yapabilirdi ama bu zamanın gençleri de hımbıl, bizler de hımbılız. O yolculuğu bitiremeyiz.
Ben bu halimle ybr ile buradan İstanbul'a zor giderim. :ROFLMAO:
Ama ybr güzel motor, şehir içi ya da bizim buralarda köfteci rotalarında güzel olur.

Sevmen için üstün olmasına gerek yok ya diye başladım, romantik romantik konuşurken buldum kendimi ashdasd

Ben dünyayla iyiyim de insanlardan tiksinmeye başladım. Dağın başındayım diye avunsam da istanbuldayım sonuçta. Tahammülü kalmıyor insanın.
Para olsa avrupadaki her bir asfalt dökülmüş yolda motor sürücem diye çıkardım, ölene kadar bitmezdi, muhtemelen yolda ölürdüm hatta. mis gibi hayat be. (- sırbistan, -arnavutluk, -kosova, bir kaç tane daha eklenebilir çıkartılacaklar listesine)
ama ölmez de parayı bitirene kadar sürüp dönersem ondan sonrası kötü :D
İstanbul'dan kurtuldum, Avrupa kasabasına taşındım, tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bunlar çok meşhurdular, instagramdan hala takip ediyorum.
Dünya turu bitince en son İspanya'ya yerleştiler, Avrupa köylüsü oldular, zaten dünya turunun bir amacı da dünyayı görmek değil mi, ne güzel işte gezerken yer seçmiş oldular. :)

İlk paylaşımlarından beri takip ederim Tuğçe ile Fatih'i.

Hatta 2018 yılında Ankara'da bir sunumları vardı.

Sunumun sonunda onlarla selfie çektim ama selfie'den çok acı çekmişim gibi çıkmışım. :ROFLMAO:

Sunum çok keyifliydi.

Fatih'in uzun bir süredir Tip 1 diyabet hastası olduğunu ve o dünya turunda yanında devamlı olarak insülin iğnesi de taşımak durumunda olduğunu söyledi Tuğçe.

Bildiğim kadarıyla bu iğnelerin oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gerekiyor.

Yedeklerinin de soğuk bir ortamda.

Asyayı gezdiler o kadar.

Asıl başarı, böyle bir handikapları olmasına rağmen yılmadan dolaşmış olmaları bence.

Ve asıl hedefleri de İstanbul'dan çıktıkları turda köprüye para vermeden tekrardan İstanbul'a dönmekti, bir dünya turu atarak.🤌:)

KTM sürüyorlar artık, ne de olsa avrupa'nın köyünde de olsa medeni yerindeler, arıza dertleri yoktur.

KTM Avrupa onlara ulaştı ve de 3. motoru onlara uzun süre kullanmaları için hibe etti diye biliyorum ben.

Muhtemelen diğer motorların bakımlarına da destek çıkıyordur.

Her şekilde helal olsun diyorum Tuğçe ve Fatih'e.👏👏👏

F54

dünya turuna çıkacak kadar güvenmediğiniz motosikleti almayın arkadaşlar!! aldığınız motorun diliden anlamıyorsanız yabancı memlekette işiniz yaş
dünya turuna çıkacak olsam 2016/17 model afrika twin alırdım hür türlü yol şartlarına ayak uydurabilecek tek motor benim için her yerde ustası var + neyi nerede herşeyinden haberim var
LWR serisini izledim bmw ler her zaman olduğu gibi döküldüler o derece ağır şartlarına dayanacak zamanın motoru yamaha xt 660 BU rotayı tek kalemde sorunsuz geçer giderdi

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
3 5 semtte milyonlarca insan yoktur. Milyonlarca insan için bayağı bir bağıra bağıra gezmen lazım.
Bu cümle çağrışımla bana bir zamanlar, Bahçelievler, Güngören ve Bağcılar ayrılmadan önce, Bakırköy'ün nüfusunun Yunanistan nüfusundan fazla olduğunu hatırlattı. 80'lerin sonunda TV'de ne zaman Yunanistan ile ilgili gerginlik haberi görsem "Ayağınızı denk alın ha, üzerinize Bakırköy'ü salarız görürsünüz gününüzü" derdim. (O zamanlar Güngören Merter falan vahşi batı gibi bir yerdi, Bağcıların adını bile bilmezdim...)

(Konuyu başka yerlere çekelim... :D)

rotaya göre degisir, daha cok asfalt mi, yoksa arazi mi?
otel konaklama mi yoksa kamp mi?
tek kisi mi, artcili mi?
butce genis mi yoksa cok mu kisitli?

bunlara göre mekanik yönu agir basan tenere 700 de olabilir, x-max da olabilir, gs 1250 adv de olabilir.
illa bir cevap vermek gerekirse, bence gerekli aksesuarlar ile (konfor sele vb) tenere 700 secerdim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar