Honda CBF 600 Neo Retro/ Cafe Racer Custom Motor Projesi

Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
Öncelikle herkese selamlar dostlar, 8-9 ay sonra bir enjeksiyonlu CBF 600 alıp kafa grenajını ve kafa demirini sökerek basit bir nakeda çevirme projesi yapmak istiyorum. Kısa bir araştırma sonucunda bu modelin pek bir sorunu olmadığına karar verdim. Daha önce bu modeli kullanan veya bu tarz ufak bir dönüşüm yapan arkadaşların fikir ve önerilerini bekliyorum. Değiştirmek istediğim parçalar; clip-on gidon, retro far, sinyaller, (eğer yapabilirsem özel tasarım kuyruk).

Motosikleti tamamen kişiselleştirip kullanmak istiyorum o yüzden elimde kalması veya satamamak benim için dert değil. Bakımını aksatmadan uzun süre bineceğim bir model arıyorum. Cbf 600, fz6n, gsr600, xj6 gibi modeller de aklımda. Kullandığınız bir model varsa mekanik anlamda bir sorun yaşar mıyım? bir de mekanik sorunları çözmek ne kadar maliytetli olur bilgi sahibi arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Fz6n modelinin fren performansı ile ilgili bazı şikayetler gördüm sinterli balata veya fren merkezi değişimi de yapabilirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

04.JPG
32647@2x.jpg

Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
Bu modeli biliyorum ama ben biraz daha kara düzen, elektroniği az modellere bakıyorum. En uygunu da 400 binden başlıyor benim baktığım modelleri bitirdiğimde en az 100 bin daha uyguna kapatabilirim.

parça bulma sorunu yaşamayacağın modellerden biridir herhalde honda, yapılır çok da güzel olur, bence kuyrukla çok fazla oynama oraya bir tane mono kapak tertemiz bitiş olur. 🤙

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bu modeli biliyorum ama ben biraz daha kara düzen, elektroniği az modellere bakıyorum. En uygunu da 400 binden başlıyor benim baktığım modelleri bitirdiğimde en az 100 bin daha uyguna kapatabilirim.
inşallah planınız bütçenize yeter ben ömrümde tam yettiğini görmedim böyle projelerde illaki planlanın üstüne masraf çıkıyor ama siz bilirsiniz

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Gazlayacaksan tamam..Ama nereye kadar gazlarsın bu pozisyonda bilemem..
Ama yavaş ve grup sürüşlerine uygun bir motor değil...
Aşırı ısı 4 silindir olması pastane motorcusu olmaya da uygun değil..
Sen bilirsin genede..Sanki çift silindir v motorlu cruiser ler daha uygun gibi geliyor bana..

Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
parça bulma sorunu yaşamayacağın modellerden biridir herhalde honda, yapılır çok da güzel olur, bence kuyrukla çok fazla oynama oraya bir tane mono kapak tertemiz bitiş olur. 🤙
kuyruk kısmı biraz kaba duruyor, ama dediğiniz gibi fazla kurcalamak da istemiyorum. Zaten biraz birikim yapmam lazım bu süreçte daha mantıklı fikirlerim olur. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

inşallah planınız bütçenize yeter ben ömrümde tam yettiğini görmedim böyle projelerde illaki planlanın üstüne masraf çıkıyor ama siz bilirsiniz
İnşallah yeter, zaten alırken belli bir bütçeyi kenara ayırarak almayı düşünüyorum. En kötü motoru alır biraz bekletir bütçemi denkleştirince başlarım. Teşekkürler yanıtınız için.

Gazlayacaksan tamam..Ama nereye kadar gazlarsın bu pozisyonda bilemem..
Ama yavaş ve grup sürüşlerine uygun bir motor değil...
Aşırı ısı 4 silindir olması pastane motorcusu olmaya da uygun değil..
Sen bilirsin genede..Sanki çift silindir v motorlu cruiser ler daha uygun gibi geliyor bana..
Motoru genelde dağ yollarında sürüyorum. Şehir içi trafiğine girmek, bi kafeye çekip oturmak veya otobanda son hız denemek bana göre işler değil. Uzun süredir bir motor alıp onu biraz özelleştirerek sürmek istiyorum, dört silindirin sesi de hoşuma gidiyor. Cbf 600 modeli gibi hırçın tepki vermeyen bir model isteklerim uygun olur diye düşünüyorum. V motoru cruisera da hevesimi attıktan sonra geçebilirim o tarz motorlar da hoşuma gidiyor. Yanıtınız için teşekkür ederim.

Çok şık olmuş, umarım sizin projeniz de bu resimdeki makineye benzer.
Hayal motoruma çok büyük oranda benziyor, umarım bir aksilik yaşamadan yapar ve buraya resimlerini yükleyebilirim. Teşekkürler hocam.

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
CBF 600'ün Türkiye de pek satılmasa da naked versiyonu var zaten.

Honda-CBF-600-N-2012-700-px-2.webp

Sadece gidonu değiştirip paylaştığın görseldekine benzetebilirsin. Şahsi fikrim paylaştığın görseldeki motor güzel durmuyor.

Eğer koltuğu düz ve tek parça yaparsan, kuyruğu iptal edersen, jantları krom tel janta çevirirsen, retro havası kazandırırsın. Bunları yapmayacaksan al bir CBF 500, orjinal haliyle bin işte.

cbf500-1.jpg

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
CBF 600'ün Türkiye de pek satılmasa da naked versiyonu var zaten.

Honda-CBF-600-N-2012-700-px-2.webp

Sadece gidonu değiştirip paylaştığın görseldekine benzetebilirsin. Şahsi fikrim paylaştığın görseldeki motor güzel durmuyor.

Eğer koltuğu düz ve tek parça yaparsan, kuyruğu iptal edersen, jantları krom tel janta çevirirsen, retro havası kazandırırsın. Bunları yapmayacaksan al bir CBF 500, orjinal haliyle bin işte.

cbf500-1.jpg
ben kendim uğraştığım bir motora binip keyfime göre birkaç değişiklik yapmak istiyorum. Kuyruk iptali veya düz koltuk istemiyorum. Zaten orijinal motor alacak olsam gider XSR 700-900, cb650r gibi bir model alırım.

Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
Herkese iyi akşamlar, çevremde uygun fiyata xj6 diversion f olması sebebiyle cbf600 yerine tercih ettim. Model ve km olarak da yeni olduğu için belki de daha iyi olmuştur. Motorda birkaç eksik var yavaş yavaş yapacağım, bu süreçte sizlerin de öneri ve uyarılarını bekliyorum. Şuan motorda aktif olarak benim gördüğüm sorunlar; korna çalışmıyor, sağ ön sinyal kırık, egzantrik gergi/zincir veya egzozdan gelen bir ses var. Motorda katalizör iptali yapılmış sanırım.

Egzoz için İzmir Tire'de Avcrom'u tavsiye ediyorlar giden varsa yorumlarını bekliyorum. Egzantrik zinciri için de İzmir içinde güvendiğiniz ustanız varsa tavsiyelerinizi bekliyorum, yetkili servise gitmek istemiyorum çünkü işçiliklerini ve iş ahlaklarını beğenmiyorum fiyatları da çok yüksek. Şuana kadar motora yaptığım işlemler için birkaç foto ekleyeceğim merak eden olursa diye. Şimdiden dönüş sağlayacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Motorun peglerinin alt kısmı paslıydı, artçı peglerinin birinde kaynak vardı ve kilit mekanizması bozulmuştu. Kaynaktaki pürüzlere güzelce zımpara yaptım boya aldıktan sonra da boyayacağım. Kötü stickerlar ve tank padi vardı onları söküp etiket temizleyici ile temizledim.

gofnfjs.jpg
175957u.jpg

cg5jndk.jpg

pky0sr8.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence böyle güzel bir motoru cafe racer yapacağım diye mundar etme.

Eksantrik zincir, gergi ve otomatını piyasadan aldığın sürece bir çok kalbur üstü usta İzmir'de işini görecektir. Öneri veremiyorum çünkü nefret ediyorum İzmir ustalarından.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Bence iyi bir planlamayla eskisinden güzel hale getirilebilir.
Yıllar önce Fz6 Fazer motorumu çıplak hale getirip ön amortisörleri ve frenlerini değiştirmiştim.
O zamanlar gümrük sorunu yoktu tabi, komple R6 ön takımı getirtebilmiştim.
Şimdi olsa imkansız gibi bir şey.

Sizin motor da Fz6'nın çelik şasili, biraz daha sakinleştirilmiş bir versiyonu diye biliyorum.
Çıplak hale getirilebilir ama depo kısmına yapışan plastik parçalar sorun olabilir belki.

Benim motor ilk yaptığımda böyleydi:

35-jpg.377163

Sonra zamanla biraz daha değişiklikler oldu, son hali de böyle:

50330736647-84b18197aa-b.jpg

Motor tamircisi olarak da Gömeç'te Bulut Motor var. Size biraz uzak olabilir ama iyi bir yer diye duydum.
Ekzantrik zincir ve gergisi bu motorlarda kronik sorun olarak 45.000km'de bir değişir diye biliyorum.
Ben de yakında değiştirmeyi planlıyorum. O arada da subap ayarlarını kontrol etmek gerek.
Bir de senkron ayarı yapmak iyi olur.
Onun dışında gidon rulmanlarını da bir kontrol etmek iyi olur.
Alt rulmanın su alıp paslanma sorunu vardı.
Onları da konik rulmanla değiştirmek iyi olur.

(not: motoru çok kötü yere park etmişsiniz, mazgalın deliğine düştü düşecek. İşte o zaman naked yapmak şart olur:) )

Son düzenleme:

F54

bi ara bu motoru çok araştırdım xj6 diversion f i kamp dağ bayır seviyorum diye almamıştım çok hoşuma gidiyordu çanta takımı takıp çok daha keyifle kullanabilirsiniz bence ellemeyin

Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
Bence böyle güzel bir motoru cafe racer yapacağım diye mundar etme.

Eksantrik zincir, gergi ve otomatını piyasadan aldığın sürece bir çok kalbur üstü usta İzmir'de işini görecektir. Öneri veremiyorum çünkü nefret ediyorum İzmir ustalarından.
Cafe racer dönüşümünü cbf600 için düşünmüştüm Tommy abi, bu motorun görünüşünü ben de beğeniyorum bozma niyetim yok. Eksiklerini tamamlayıp uzun yıllar bineceğim inşallah. Dediğin gibi parçaları kendim temin edip o şekilde ustaya gideceğim. Elimde yeterli aletim olsa kendim değiştiririm de tork anahtarım ve büyük lokma soketlerim yok. Bir de tecrübesizlik sebebiyle 4 silindirli komplike bir bloğa dalmak istemiyorum.
Bence iyi bir planlamayla eskisinden güzel hale getirilebilir.
Yıllar önce Fz6 Fazer motorumu çıplak hale getirip ön amortisörleri ve frenlerini değiştirmiştim.
O zamanlar gümrük sorunu yoktu tabi, komple R6 ön takımı getirtebilmiştim.
Şimdi olsa imkansız gibi bir şey.

Sizin motor da Fz6'nın çelik şasili, biraz daha sakinleştirilmiş bir versiyonu diye biliyorum.
Çıplak hale getirilebilir ama depo kısmına yapışan plastik parçalar sorun olabilir belki.

Benim motor ilk yaptığımda böyleydi:

35-jpg.377163

Sonra zamanla biraz daha değişiklikler oldu, son hali de böyle:

50330736647-84b18197aa-b.jpg

Motor tamircisi olarak da Gömeç'te Bulut Motor var. Size biraz uzak olabilir ama iyi bir yer diye duydum.
Ekzantrik zincir ve gergisi bu motorlarda kronik sorun olarak 45.000km'de bir değişir diye biliyorum.
Ben de yakında değiştirmeyi planlıyorum. O arada da subap ayarlarını kontrol etmek gerek.
Bir de senkron ayarı yapmak iyi olur.
Onun dışında gidon rulmanlarını da bir kontrol etmek iyi olur.
Alt rulmanın su alıp paslanma sorunu vardı.
Onları da konik rulmanla değiştirmek iyi olur.

(not: motoru çok kötü yere park etmişsiniz, mazgalın deliğine düştü düşecek. İşte o zaman naked yapmak şart olur:) )
Gümrük sorunu olmasa ben de ön takımı ters çatal ayarlanabilir yapmak isterdim. Blok olarak dediğin gibi fz6'dan 20 beygir kadar daha güçsüz ama kullanımı bana aşırı rahat geldi bir anda kopmuyor, kontrol edebiliyorum. Gömeç bana çok uzak İzmir ilçelerine gidebilirim en fazla. Egzantrik zincir gergi, subap ve senkron ben de yaptırmak istiyorum ama şuan bütçe biraz kısıtlı. Ustayı arayıp verdiği fiyata göre karar vereceğim ama önceliğim egzantrik ve subaplar olur. Gidon rulmanları da kendini belli ediyor alt rulman tarafı da biraz paslı, eski sahibi sadece mekanik bakımlarını yapmış motorun bazı yerlerinde paslar var onları kendim boyayacağım yayılmaması için. Daha önce mt25'ime egzoz boyama işlemi yapmıştım sıfıra yakın olmuştu. Motoru da mecburen mazgala park ettim evin önü eğimli olduğu için. Ama umarım nakeda dönüştürmek zorunda kalacağım bir hadise yaşanmaz. Önerilen için de teşekkür ederim.
bi ara bu motoru çok araştırdım xj6 diversion f i kamp dağ bayır seviyorum diye almamıştım çok hoşuma gidiyordu çanta takımı takıp çok daha keyifle kullanabilirsiniz bence ellemeyin
Ayrı konu açmamak için bu başlık altına yazdım. Cafe racer dönüşümünü cbf için istiyordum çünkü o daha çok touringe benziyor ama xj6f sport touring görünümüyle gözüme hitap ediyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aslında eski Cb 600 F Hornet'ten de güzel donör motor olur.

Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
İşini bilen adamın hali başka oluyor yahu. Bu arada gidon aynaları sıkıntı olabilir, ceza yazabilirler. Umarım gönlüne göre bir proje olur.
cafe racerdan komple vazgeçtim cbf almadığım için, xj6f'in görünüşü beni tatmin ediyor. Eksiklerini tamamlayıp stok şekilde süreceğim.
Aslında eski Cb 600 F Hornet'ten de güzel donör motor olur.
o baya çılgın bir blok olduğu için yorulmamış bulunur mu emin değilim ama gerçekten keyifli olabilecek bir seçenek.

Kalyoncu motordan alışveriş yapan oldu mu. Buji fiyatları premium motosiklete göre 100 tl daha ucuz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar