Hep de scooterleri gömmeyelim...

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Keyif amaçlı motosiklet sürülüyorsa bence vitesli motosiklet başka bir seviyedir. Verdiği keyif skuterla kıyaslanamaz hele ki akıcı bir şekilde kullanabiliyor isen tadından yenmez. Adamı dinç ve genç tutar. Skuter hımbıl göbekli adamın işidir 🤪 Ticari amaçlı çok saatler motokuryelik vb. İş yapan arkadaşların olayı başka tabi.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Keyif amaçlı motosiklet sürülüyorsa bence vitesli motosiklet başka bir seviyedir. Verdiği keyif skuterla kıyaslanamaz hele ki akıcı bir şekilde kullanabiliyor isen tadından yenmez. Adamı dinç ve genç tutar. Skuter hımbıl göbekli adamın işidir 🤪 Ticari amaçlı çok saatler motokuryelik vb. İş yapan arkadaşların olayı başka tabi.
Düşük hızlarda özellikle dar alanlarda debriyajı çekip daha akıcı manevra yapabilmek veya gerektiğinde yarım debriyaj kullanabilmek benim için debriyajı motorların en büyük artısı. 110'luk Cubta 125'lik scooterda kullandım ama manevra yaparken vitesli kadar rahat ikisine de hakim olamadım. Cubta yan basamaklara basıp ayağa kalabilmek gibi bir seçeneğim olduğundan bisiklet hesabı daha rahattım ama Scooterda hepten afalladım. Kaldı ki ilk vitesli motorum gidon dönüş açısı görece kıt ve ilk iki motora göre gövdesi oldukça geniş kalan TVS'nin Apache RTR200 modeliydi. Bence motora hakim olmak isteyen debriyajı motora binip depoyu dizleriyle tutacak. He Scooterlar ile inanılmaz manevralar yapan kurye arkadaşlar var ama o seviyede ustalaşmayacaksanız scooter-cub-debriyajı motor arasından debriyajı olanı her türlü daha rahat kontrol edersiniz. Amaç dur-kalk trafiğinde konforlu gitmek ise evet debriyajsız veya otomatik vitesli seçenekler daha ilgi çekici.

Motosikleti
apec apx7
eskiden ben de aynısını otomatik vitesli otomobiller için düşünürdüm ama yaş 40 ı geçince düz vites anlamsız geliyor, insan konfor arıyor.

eskiden ben de aynısını otomatik vitesli otomobiller için düşünürdüm ama yaş 40 ı geçince düz vites anlamsız geliyor, insan konfor arıyor.
Motosiklet yerine scooter sürülebilir duruma göre ama otomobilde manuel vites kırmızı çizgimizdir, katiyen olmaz :)

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
İstanbul da şehiriçi kullanım amacın varsa Scooter candır. Önünde sonunda her fani Scooter a geçecektir.
Sürekli 1.-2. vites, yarım debriyaj, yokuşta arka fren vs... den sonra keyfi 400 lük Scooter da buldum.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
İstanbul da şehiriçi kullanım amacın varsa Scooter candır. Önünde sonunda her fani Scooter a geçecektir.
Sürekli 1.-2. vites, yarım debriyaj, yokuşta arka fren vs... den sonra keyfi 400 lük Scooter da buldum.
Scooterlar da vites yok, motor freni de yeterince yavaşlarsam devre dışı kalıyor. Onlar o dimdik yokuşları neyle iniyor sade frenle mi? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılma olmasın.

Motosikleti
Ns200 15"
Scooterlar da vites yok, motor freni de yeterince yavaşlarsam devre dışı kalıyor. Onlar o dimdik yokuşları neyle iniyor sade frenle mi? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılma olmasın.
Motor freni vitesli motosikletlerdeki gibi değil, yokuş aşağı inerken çok tutmasada boşta inmiş kadar hızlanmıyor.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Motor freni vitesli motosikletlerdeki gibi değil, yokuş aşağı inerken çok tutmasada boşta inmiş kadar hızlanmıyor.
Valla benim Juptiter gazı hiç ellemezsem boştaymış gibi hızlanıyordu, ne zaman hafif gaz versem motor freni yapıyordu.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Benimde bildiğim en azından benim kullandıklarımda durma hızına yakın bir hıza gelince boşa çıkmış gibi oluyordu.
Aynen öyle, yokuşa durmadan girersek belki motor freniyle iner de benim indiğim yokuşun başı düz sonu dik olduğu için bırakınca o hıza geliyordu. Sonra yokuşta fiyuuhv diye 30-35'e hızlanıp caddeye kontrollü çıkıyordum.

Motosikleti
Ns200 15"
Valla benim Juptiter gazı hiç ellemezsem boştaymış gibi hızlanıyordu, ne zaman hafif gaz versem motor freni yapıyordu.
Ön varyatör kapandığı zaman yokuş aşağı saldığınızda herhangi bir tutuş hissetmezsiniz, gaza bastığınızda varyatör açılır ve motor ile teker bağlantısı sağlanır. Skuterler durma hızında varyatör kapanır ve motor ile teker bağlantısı kesilir, kimi modellerde 15 km/h civarını bulur.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Ön varyatör kapandığı zaman yokuş aşağı saldığınızda herhangi bir tutuş hissetmezsiniz, gaza bastığınızda varyatör açılır ve motor ile teker bağlantısı sağlanır. Skuterler durma hızında varyatör kapanır ve motor ile teker bağlantısı kesilir.
Düşündüğüm gibiymiş, aydınlattığın için teşekkür ederim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Vitesli motosiklet leziz bir Adana kebaptır, skuter ise o Adana Kebap yanında verilen çoğu zaman yemediğimiz, kenara itelediğimiz ama karın doyuran bulgur pilavıdır.
Valla sen iyi bir firik yememişsen. Tadını bilmiysen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar