Royal Enfield’dan Sürpriz: Retro Elektrikli Flying Flea C6 Tanıtıldı

Flying-Flea-C6.jpg

İngiltere merkezli efsane marka Royal Enfield, uzun süredir merakla beklenen yeni elektrikli motosikleti Flying Flea C6 modelini resmi olarak tanıttı. Marka, bu modelle hem geçmişine selam duruyor hem de elektrikli mobiliteye güçlü bir adım atıyor.

Flying Flea ismi, World War II döneminde kullanılan hafif askeri motosikletlerden geliyor. Yeni C6 modeli de bu mirası modern çizgilerle harmanlıyor. Minimalist gövde yapısı, ince lastikler ve sade tasarım dili dikkat çekerken, retro görünüm elektrikli altyapıyla birleşiyor.

Flying Flea C6, içten yanmalı motor yerine tamamen elektrikli bir güç ünitesiyle geliyor. Henüz tüm teknik detaylar açıklanmasa da modelin şehir içi kullanım odaklı olduğu ve özellikle kısa mesafeli ulaşımda pratiklik sunacağı belirtiliyor.

C6 modeli, özellikle büyük şehirlerde artan trafik ve yakıt maliyetleri düşünüldüğünde önemli bir alternatif olarak konumlandırılıyor. Hafif yapısı sayesinde kolay manevra kabiliyeti sunması beklenen motosiklet, günlük kullanımda pratik bir çözüm olabilir.

Royal Enfield henüz Flying Flea C6’nın satış tarihi ve fiyatı hakkında net bir açıklama yapmadı. Ancak modelin yakın dönemde global pazarda satışa sunulması bekleniyor.

Flying-Flea-C6-5.jpg
Flying-Flea-C6-4.jpg
Flying-Flea-C6-3.jpg
Flying-Flea-C6-2.jpg
Flying-Flea-C6-1.jpg

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
D400
Royal enfield ingiliz kökenli olup bildiğim kadarıyla merkezi dahil artık hindistan markasıdır.
neden ingiliz deniliyor hala?

Bu arada motosikletten çok bisiklete benzemiş.

Royal enfield ingiliz kökenli olup bildiğim kadarıyla merkezi dahil artık hindistan markasıdır.
neden ingiliz deniliyor hala?

Bu arada motosikletten çok bisiklete benzemiş.
Tamda ben diyecektim bisiklete benzemiş diye, 50cc motorlar bile bundan daha kalıplı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Youtube ta yorumlarda insanlar bayılmış motorun tipine. Biz mi zevksiziz yoksa onlar mı kör.

Motosikleti
D400
Tamda ben diyecektim bisiklete benzemiş diye, 50cc motorlar bile bundan daha kalıplı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Youtube ta yorumlarda insanlar bayılmış motorun tipine. Biz mi zevksiziz yoksa onlar mı kör.

onlar hem zevksiz hem kör :D

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Elektrikli motosiklet diye gördüklerimiz çoğunlukla "Trash bike" denilen dizaynlar ve tasarımlardı.

Bu alet biraz farklı. Ön süspansiyon dizaynı McPharson/Double Wishbone karışımı bir sistemde. Aynı zamanda iki çatalın arasındaki sabitleme braketi süspansiyonların hizasında, yani iki süspansiyon da viraj içinde rijitlik sağlayacak, ekstra yaylanma göstermeyecek şekilde dizayn edilmiş.

O furş/maşa açısı chopperlara yakın sayılacak bir açıda ama lastikler çok çok ince.

Normal bi motosiklete göre daha ağır olmasını beklediğimden muhtemelen o jantlarla gelmez, dünya kadar 650'lik jantı var, hepsi neredeyse 140/150 taban ebatında. Bence o lastik ve jantlar büyür.

Kadranı göstermemişler fotoğraflarda ama videoda çok güzel bir ekranı var, hatta kıskandım sayılır yani.

Sesi çıkmayan motor alınmaz bence, ama karar verildiğinde de güzel bir seçenek açıkçası. Binip kullanmak isterdim.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
aslında böyle minimalist, uygun fiyatlı, 125cc ayarında elektrikli motosiklet işi çok tutar. eşek niyetine binilir

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Yollarda elektirikli araçların giderek arttığı malum. Bu motor caddede hava atmak için tasarlanmamış. O zaman neden çanta vs. yeri yok?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar