Bu motora bu kadar bakım masrafı değer mi ?

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Merhabalar, geçen sene ekim ayında xmax 400 2018 model motor aldım 42.500kmde ve şuan 53.000km civarında. En son ağır bakımı aldığımda yapmıştım. Şimdi bakım mı yaptırsam satsam mı bilemedim. O yüzden fikirlerinizi sormak istiyorum ? Sizce bu kadar masrafa girsem mi yoksa satsam mı ? Bir aya içinde karar vermem gerek

1. Seçenek bakım: Debriyaj, Sarf Mazleme, Akü derken tüm malzemeler 25 30k + 10k tamirci desen total 30 35k masraf yapmam gerekecek. Yakıt hariç kmde 3 3.5tl masraf yapmış oluyor belki biraz daha fazla.

2. Seçenek ise satmak: Şuan ilanda fakat pek yazan yok. Satsam bile cc düşmem gerek. Yükseltmem için bütçem yok. Hatta borçlarımı kapatıcam satarsam.

Aslında motordan hem memnunum hemde memnun değilim. Gücü var ama alt devirlerde hem titreme hemde ağır olduğu için yokuş çıkarken korkuyorum yolda kalacağım diye, tcs olmasına rağmen yokuşta zorlanıyor çıkarken. Otoyolda giderken ağırlığı olsun dengesi olsun asla korkutmuyor. Fakat ne kadar tamir etsende bir yerlerden ufakta olsa ses geliyor. En büyük sorun ise bakımı çok masraflı. Siz olsanız ne yapardınız ?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
3. Bakımı kendin yapmak. Aç youtube'u nasıl yapılır seyret, ben öyle yapa yapa artık bakmadan yapıyorum. Debriyaj güzel çakan yerler var. Çok daha ucuza mal oluyor.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
3. Bakımı kendin yapmak. Aç youtube'u nasıl yapılır seyret, ben öyle yapa yapa artık bakmadan yapıyorum. Debriyaj güzel çakan yerler var. Çok daha ucuza mal oluyor.
Hocam tamirci parasını çıkarsam bile o malzemleri almam gerek. Mesela debriyaj balatası almam gerek 6k çanı almam gerek 8k. Hava filtrelerini almam gerek 4k. Yan sanayi kullanmak istemiyorum sorun yaşamam adına. Malzemeye bu kadar para vermeye değer mi diye sormak istedim. Bu motora değer mi

Motosikleti
D400
motoru kullanmak istiyorsan memnunsan bakım masrafı evet değer hocam.
satayım diyorsan bunlar değişmesi gerekirken fiyatı ne kadar düşüreceğini hesaba katmakta fayda var.

bir de yerine alacagın motoru adam yeni bakım yapılmış dese bile bakıma sokacaksın cünkü güven olmaz. dogal olarak o bakım masrafını da düşün (ne alacaksın motor mesela yerine)

Xmax 400 gibi bir motosiklet yokuşta sıkıntı veriyorsa ki rampa eğiminin hiç önemi yok o motosiklette bir sıkıntı vardır bence. Borç kapatma konusu benim kendi adıma motosiklete binmemden bile önce gelir. Ben olsam bu dediğiniz Xmax i satar ve bir an önce borcumu kapatırım. Masrafları bütçeme ağır gelecek bir motosiklete de binmem zaten. Bu faktörleri birlikte düşününce benim kararım motosikletimi satmak olurdu.

Satarsan para borçlara gidecek, motorsuz kalacaksın. Bu faizlerle kredi çekip motor alınmaz. Satarken de alıcı expere ya da ustaya gösterip varsa eksiği, bakım fiyatını düşmek isteyecek, o para her halükarda senden çıkmış olacak. Motorun ciddi bir problemi yoksa bakımı yaptırıp kullanmak en pratik çözüm. Aynı durumda ben olsam satıp borçları kapatırdım. Bana batıyor borçlu olmak. Yokuşta zorlanmasının sebebi tcs olabilir eğer lastikler kötüyse. Yoksa xmax 400 cüssesine rağmen güçlü motordur.

nası yani? 10k km olmadan bi daha mı ağır bakım istiyor? ee, o zaman cortlamış o motor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
42 binde zaten ağır bakımını yapmışsın..
10 bin km binip ağır bakım yapmak nedir ?..En az 25 bindir ağır bakım..

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

arkadaş ağır bakım dediğin japon scooterler de 24000 km bir olur
bu kadar sık ağır bakıma gerek yok yağı değiştir devam et kullanmaya

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Xmax 400 kullanmadım. Xcity250 kullandım. İlk 20 bin km. varyatör temizliği bile yaptırmamıştım. Buna rağmen bir sorun çıkarmamıştı. Belli ki bütçeden fazla pay ayırmak istemiyorsun. O zaman elin anahtar tutmalı. Bilgim yeterli olmasa da elime anahtar aldım. Çok önemli hatalar yapmadan zaman içinde işi öğrendim. Şimdi sadece beni aşan konularda tamirciye gidiyorum. Yetkili servise vereceğin paranın çok azını vermek bir yana vaktin varsa keyifli de oluyor. Yatkın değilsen hiç bulaşma. Varyatör-debriyaj bölümü hata affetmez. İyice öğrenmeden bu işe girişilmez. Kış uykusuna yatırdığım skuterimi yakında bahar bakımına alacağım. Varyatör temizliği, baga kontrolü ve gerekirse değişimi, greslenecek yerleri, debriyaj temizliği ve kontrolü, greslenecek yerleri, kayış aşınma kontrolü ve gerekirse değişimini, yağ ve filtre değişimlerini yapacağım. Yalan yok. Biraz üşeniyorum. Ama yapacağım. Mesele sadece para değil. Ustalardan daha temiz iş çıkardığımı bilerek daha keyifli kullanıyorum. Bana uzak ta olsa çok iyi bir usta ile tanıştım. İhtiyacım olduğunda ustaya başvuracağım.

Motosikleti
Mondial Grumble
Eğer motoru satınca borçlarımı kapatabiliyorsam düşünmeden satarım. Ama motoru satınca yüksek miktarda borcum kalıyor ise satmam binerim. Bu arada şahsi görüşüm bu hayatımda 200tlden fazla borcum olmadı.

Motosikleti
kove800x
Merhabalar, geçen sene ekim ayında xmax 400 2018 model motor aldım 42.500kmde ve şuan 53.000km civarında. En son ağır bakımı aldığımda yapmıştım. Şimdi bakım mı yaptırsam satsam mı bilemedim. O yüzden fikirlerinizi sormak istiyorum ? Sizce bu kadar masrafa girsem mi yoksa satsam mı ? Bir aya içinde karar vermem gerek

1. Seçenek bakım: Debriyaj, Sarf Mazleme, Akü derken tüm malzemeler 25 30k + 10k tamirci desen total 30 35k masraf yapmam gerekecek. Yakıt hariç kmde 3 3.5tl masraf yapmış oluyor belki biraz daha fazla.

2. Seçenek ise satmak: Şuan ilanda fakat pek yazan yok. Satsam bile cc düşmem gerek. Yükseltmem için bütçem yok. Hatta borçlarımı kapatıcam satarsam.

Aslında motordan hem memnunum hemde memnun değilim. Gücü var ama alt devirlerde hem titreme hemde ağır olduğu için yokuş çıkarken korkuyorum yolda kalacağım diye, tcs olmasına rağmen yokuşta zorlanıyor çıkarken. Otoyolda giderken ağırlığı olsun dengesi olsun asla korkutmuyor. Fakat ne kadar tamir etsende bir yerlerden ufakta olsa ses geliyor. En büyük sorun ise bakımı çok masraflı. Siz olsanız ne yapardınız ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Slm.
Öncelikle motorsiklet hayatınızın neresinde. Sadece keyif için mi biniyorsunuz yoksa mecburi mi?
(ulaşım-iş-vs)…
Keyif için kullanıyorsanız satıp borç kapama ve düşük bütçeli yeni bir motorsiklet daha mantıklı.
Mecburiyet var ise eğer bakımını yaptırın devam edin.
X max 400 hem şehir için hem uzun yol için ideal bir makine…

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar